Ο ξεχασιάρης Γιάννης Στουρνάρας που αγιοποίησε τον Εξάρχου που βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση! Τα μεγάλα λόγια του διοικητή ΤτΕ και η χώρα της Ελλαδομπανανίας που έχει συνιδιοκτήτη τράπεζας που είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και πλήρωσε 500.000 ευρώ για να μην μπει στην μπουζού. Το «σπυρί» στην πλάτη των Μπακοκαϋμενάκηδων που θέλουν να σπάσουν και δεν μπορούν.


Του ειδικού συνεργάτη

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Μπανανία που κάποιοι την λένε Ελλάδα εάν ένας συνιδιοκτήτης τράπεζας ήταν υπόδικος για κακούργημα και είχε πληρώσει 500.000 ευρώ για να μην μπει φυλακή δεν θα είχε καμία τύχη να έχει τέτοιο ρόλο.


Εδώ καμαρώνουμε για το νέο συνιδιοκτήτη της Attica Bank Αλέξανδρο Εξάρχου και δεν βγάζει κανείς άχνα. Ακόμη και ο διοικητής της ΤτΕ τον αγιοποίησε λέγωντας ότι είναι πολύ σοβαρός επενδυτής (!) και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που μας δίνει τα λεφτά του. 

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής περιέγραψε το πλαίσιο της συγχώνευσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ξέχασε όμως να πει ότι μέχρι εχθές δεν μας είχε ενημερώσει ότι 2 τράπεζες ήταν υπό κατάρρευση και άφηνε τους καταθέτες να βάζουν τα λεφτουδάκια τους στα ταμεία των τραπεζών - σκελετών. 

Ωστόσο, τόνισε πως εάν η συγχώνευση δεν υλοποιείτο, τότε η Παγκρήτια και η Attica Bank θα οδηγούνταν στην κατάρρευση, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος και το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την Οικονομία που θα προέκυπτε καθώς θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα στις τράπεζες, αυτές όπως κούρεμα καταθέσεων. Γιατί είχε υπό κρύψει αυτή την αλήθεια ; Γιατί ένας εισαγγελέας δεν τον φωνάζει και να πράξει τα δέοντα ;

Επανέλαβε ότι δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι μη καλυμένες καταθέσεις και θα κουρεύονταν 909 εκατ. από την Attica Bank και άλλα 726 εκατ. από την Παγκρήτια, συνολικά 1,6 δισ. ευρώ.


Ο Στουρνάρας απένειμε εύσημα τόσο στις διοικήσεις των δύο τραπεζών όσο και στον ιδιώτη επενδυτή!! 

«Οι διοικήσεις της Attica Bank και της Παγκρήτιας, υπό την Ελένη Βρεττού και τον Αντώνη Βαρθολομαίο αντιστοίχως, έχουν ήδη επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στις δύο τράπεζες, έχοντας ανατρέψει την αρνητική εικόνα γι’ αυτές. Επιπλέον, η Παγκρήτια έχει λειτουργήσει, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, με ενοποιητικό τρόπο για τον τραπεζικό τομέα της χώρας, έχοντας απορροφήσει την HSBC και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας».

Αναφερόμενος στην Thrivest τόνισε: «ο ιδιώτης επενδυτής Thrivest έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά (135 εκατ. ευρώ) κυρίως στην Παγκρήτια αλλά και στην Attica Bank, και έχει δεσμευτεί να επενδύσει άλλα 200 εκατ. ευρώ στη νέα υπό συγχώνευση τράπεζα, πέραν των ποσών που ήδη έχει διαθέσει προκειμένου να εξαγοράσει τις συμμετοχές του πρώην κύριου μετόχου της Παγκρήτιας, γενόμενος έτσι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Γιατί ξέχασε να μας πει ότι σε λίγο καιρό ο Αλέξανδρος Εξάρχου θα καθήσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για κακούργημα με κίνδυνο εάν καταδικαστεί να βρεθεί εντός φυλακής, αφού τα αδικήματα που ενδεχωμένος έχει διαπράξει επισύρουν πολυετή κάθειρξη ; Αυτό είναι εμπιστοσύνη θεμελίωση των καταθετών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι Μπακοκαϋμενάκηδες θεωρούν πλέον «σπυρί» την ύπαρξη του Αλέξανδρου Εξάρχου και ψάχνουν τρόπο για άμεση απεμπλοκή αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο και μεθόδευση. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !