Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023

Η αυτοδιάλυση των «Σπαρτιατών» και οι «Πατριώτες της Κονόμας» που «μύρισαν» 6.800.000 ευρώ και ζαλίστηκαν! Ο διορισμός δίπλα σε βουλευτή του αδερφού του Κασιδιάρη και το κυνήγι της καρέκλας από «φίλους» και «γνωστούς» που έτρεξαν για να πάρουν μεροκάματο.


edolio5 team

Όπως έγκαιρα σας έχουμε ενημερώσει, το χρονικό της διάλυσης στο κόμμα των Σπαρτιατών ήταν δρομολογημένο από την πρώτη στιγμή που εισήλθαν στην Βουλή αφού το χρήμα τους ζάλισε.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, είναι θέμα ημερών να μείνει χωρίς βουλευτές με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να χαθεί και η επιχορήγηση που φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ στα 4 χρόνια της κοινοβουλευτικής θητείας.

Βέβαια οι 11 βουλευτές μπορεί να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά δεν δικαιούνται κρατική επιχορήγηση, γιατί το νέο κόμμα δεν συμμετείχε στις εκλογές αλλά προήλθε από συνένωση ανεξάρτητων βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ακόμα και οι 11 είναι διασπασμένοι και όπως όλα δείχνουν θα δημιουργηθούν 2 διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες.

Το μέλλον των «Σπαρτιατών» ήταν προδιαγεγραμμένο κυρίως μετά τη σύγκρουση του Βασίλη Στίγκα με τον Ηλία Κασιδιάρη, για το ποιος θα ελέγχει τους μισθούς των συνεργατών στους βουλευτές, ποιοι θα διοριστούν ως επιστημονικοί συνεργάτες και κυρίως ποιος θα κάνει κουμάντο στην κρατική χρηματοδότηση. Από την πρώτη μέρα η μάχη μεταξύ των βουλευτών για το ποιος θα διορίσει με παχυλούς μισθούς φίλους και γνωστούς είχε δημιουργήσει πολλές φορές ένταση και φωνές! Πρώτος και καλύτερος διορίστηκε ο αδερφός του Κασιδιάρη, Αλέξανδρος πρώην αξιωματικός του στρατού ως επιστημονικός συνεργάτης του 
 Βουλευτή Γιάννη Δημητροκάλλη. Τον διορισμό του πήρε από τις πρώτες ώρες ως μετακλητός υπάλληλος της Βουλής και ο π. στρατιωτικός Χ. Γιώτης. Οι διορισμοί αυτοί έφεραν γκρίνιες αφού ο καθένας ήθελε να βάλει τους φίλους και τους γνωστούς πίσω από τα γραφεία και όχι να προσπαθήσουν να επιλέξουν επιστήμονες που θα μπορούν να έχουν γνώμη και γνώση για το κοινοβουλευτικό έργο που θα κληθούν να κρίνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 πως οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» δεν διαβάζουν καν τα νομοσχέδια αφού όπως οι ίδιοι λένε ο ένας στον άλλον δεν μπορούν να καταλάβουν την ορολογία που είναι γραμμένα!