Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023

Ο πόλεμος Μαρινάκη - Κυριακού με την United Group και οι σχέσεις του Σέρβου Ντράγκαν Σόλακ με τον Γιάννη Λαβράνο και τον Γρηγόρη Δημητριάδη! Το «διπλό παιχνίδι» πίσω από την πλάτη των καναλαρχών, το ταξίδι στην Αντίπαρο, η βόλτα με το ελικόπτερο, η «νομοθεσία χατίρι», η προώθηση ως CEO της NOVA του Φέλιξ Μπίτσιου και τα 100.000.000 ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.


Του ειδικού συνεργάτη

Ο πόλεμος ανάμεσα στους μεγαλοεφοπλιστές και καναλάρχες Βαγγέλη Μαρινάκη και Θοδωρή Κυριακού με τον όμιλο United Group που ελέγχει την NOVA συνεχίζεται απτόητος όπως έχει αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5. Σήμερα αποκαλύπτουμε τις πλάτες των αφεντικών της NOVA στην κυβέρνηση.  Το ρεπορτάζ δεν είναι φήμη αλλά διασταυρωμένη πληροφορία από πηγή πέρα πάσης αμφισβητήσεως. Ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Σόλακ, ιδιοκτήτης της United Group, που επί της ουσίας έχει ως μπροστινό τον Σταθόπουλο, του ομίλου στον οποίο ανήκει η συνδρομητική πλατφόρμα NOVA, διατηρεί στενές σχέσεις με τον γνωστό από την υπόθεση των υποκλοπών επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο και κατ' επέκταση με τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αυτό που πληροφορηθήκαμε από αξιόπιστη πηγή που μίλησε το edolio5 είναι  πως το 2021 ο Ντράγκαν Σόλακ προσέγγισε τον Γιάννη Λαβράνο, μέσω πασίγνωστου Έλληνα επιχειρηματία που έχει απασχολήσει την δημοσιότητα με τις ποινικές υποθέσεις του διότι είχε τις πληροφορίες πως ο Λαβράνος μπορούσε να του διασφαλίσει την αλλαγή της νομοθεσίας (εξαιτίας της άριστης σχέσης που διατηρούσε με τον Γ. Δημητριάδη) που τότε απαγόρευε στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Σόλακ συνδέθηκε με τον Λαβράνο και έκαναν ακόμη και διακοπές μαζί στην Αντίπαρο κανονίζοντας μάλιστα και τα ανταλλάγματα εκάστου. Μάλιστα φέρεται πως ο Λαβράνος πρότεινε στο Σέρβο να τοποθετήσει ως CEO της NOVA με δεκαετές συμβόλαιο (!) τον έτερο πρωταγωνιστή των υποκλοπών Φέλιξ Μπίτζιο, προκειμένου να εξασφαλίσει έτσι την αλλαγή της νομοθεσίας που επιδίωκε.

Από άλλη πηγή επιβεβαιώσαμε επίσης τη σχέση Σόλακ – Λαβράνου και απεκάλυψε πως ο Σέρβος είχε χρησιμοποιήσει και το ελικόπτερο που πιλόταρε ο Λαβράνος, εμπειρία που σύμφωνα με τις ίδιες διηγήσεις ο Σέρβος υποστήριζε πως θέλει να ξεχάσει ως ιδιαιτέρως δυσάρεστη.

Τα σχέδια Λαβράνου - Δημητριάδη όμως δεν προχώρησαν διότι η Κομισιόν επέβαλε τελικά στην Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία που απαγόρευε στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν στην ελεύτερη τηλεόραση. Η ίδια πηγή μας μετέφερε πως επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας είπε στον Σόλακ να μην προχωρήσει στη λύση που πρότειναν Λαβράνος  - Δημητριάδης και Μπίτζιος προκειμένου να μην φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά να προσπαθήσουν με τις άκρες που είχαν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να επιβάλουν δια αυτού το δικαίωμα να πράξουν αυτό που ήθελαν. Όπως και έγινε. 

Ωστόσο, τα ερωτηματικά παραμένουν. Ποιος επιχειρηματίας γνώρισε τον Ντράγκαν Σόλακ  με τον Γιάννη Λαβράνο ; Με ποια ανταλλάγματα την ώρα που εκκρεμούν σοβαρές ποινικές υποθέσεις του και συνεχώς αναβάλλονται οι δίκες. Ποια είναι σήμερα η σχέση του Σέρβου επιχειρηματία με τον ελεγχόμενο από τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας Γιάννη Λαβράνο; Είχε σχέση ο Λαβράνος με την απορρόφηση 100.000.000 ευρώ από χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ταμείο ανάκαμψης προς την NOVA;