Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2023

Οι ερευνητές της Interpol στην Αθήνα και η μεγάλη απάτη - αγοροπωλησία, από πασίγνωστο επιχειρηματία, 4.000 στρεμμάτων στο πόρτο χέλι που είχαν πάρει φωτιά! Ο παραθεριστικός συνεταιρισμός αξιωματικών, η αναδασωτέα έκταση και οι βίλες που πουλιούνται «πάνω στον χάρτη» από μεσίτες που μαζεύουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός που μεσολαβεί και η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που ερευνά.


Του ειδικού συνεργάτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά τη διαβίβαση ενός φακέλου που περιλαμβάνει στοιχεία-φωτιά για μια μεγάλη απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η Interpo lπου ερευνούσε ύποπτες δραστηριότητες στην Ελλάδα, ενός επιχειρηματία που κατάγεται από Ανατολική χώρα έπεσε πάνω σε μια αγοραπωλησία-μαμούθ σε παραλιακή έκταση στην Αργολίδα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας άγνωστο με ποιο τρόπο διαπραγματεύονταν την αγορά τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι με τίμημα εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για πρόσωπο που διακινεί τεράστια ποσά και γι΄ αυτό είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Βέβαια το ερώτημα είναι, ποιοι είναι αυτοί που επιχείρησαν να πουλήσουν μια έκταση, η οποία είχε καεί και κηρύχτηκε αναδασωτέα.

Ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται ένας συνεταιρισμός αξιωματικών.

Η έκταση περιήλθε στον συνεταιρισμό, προκειμένου να χτιστούν παραθεριστικές κατοικίες για αξιωματικούς.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού η έκταση ήταν δασική.

Πριν από χρόνια είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στη συγκεκριμένη έκταση και αμέσως κηρύχτηκε αναδασωτέα.

Το περίεργο είναι ότι μεγάλα μεσιτικά γραφεία παζάρευαν τα τέσσερις χιλιάδες στρέμματα τόσο με τον ύποπτο επιχειρηματία, όσο και με Έλληνες ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη έκταση προωθείται τώρα σε επιλεγμένους δυνητικούς αγοραστές από συγκεκριμένα κτηματομεσιτικά γραφεία προς πώληση. Μαθαίνουμε ότι ήδη έχουν πουληθεί οικόπεδα για βίλλες! 

Βέβαια οι υποψιασμένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με μια υπουργική απόφαση μπορεί να επιτραπεί η χρήση για επένδυση. Όπως μαθαίνουμε ήδη κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, που δεν είναι αρμόδιος για τον αποχαρακτηρισμό, παίζει τα ρέστα του για να γίνει κάτι τέτοιο. 

Το ζήτημα περιπλέκεται και γι΄ αυτό ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης διερευνά τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων όπως μαθαίνουμε.

Στην πραγματικότητα, η έκταση δεν μπορεί καν να πουληθεί αφού για να μεταβιβαστεί μια έκταση με αυτά τα χαρακτηριστικά, χρειάζεται «πιστοποιητικό ακαΐας», που για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί μετά τις πυρκαγιές του 2016.