Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022

Ένας φάκελος για τον εισαγγελέα! Το σχέδιο της "κονόμας" των 3 δις (!) για την εγκατάσταση 9 υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ και χιλιάδες διαμερίσματα στα κτήρια που θα φύγουν τα υπουργεία. Ο νεαρός του Μαξίμου και ο εργολάβος που τα έχουν βρεί σε όλες τις λεπτομέρειες.


Του Άρη Σπίνου

Τρέχουν να προλάβουν στην κυβέρνηση μια ακόμα δουλειά που έχουν υποσχεθεί. Δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν θα αλλάξει! Μια ζωή τα συμφέροντα και οι νταραβεριτζήδες θα κάνουν κουμάντο και θα «δίνουν γραμμή» και οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας θα τους υπηρετούν μόνιμα ως Φιλιππινέζες! Μιλάμε για μια τεράστια δουλειά που τρέχουν να προλάβουν για να κονομήσουν.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόγραμμα της δήθεν φθηνής κατοικίας για νέους, το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Μητσοτάκη μέσα στον πανικό του να εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, βάσει του οποίου στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα μεταφερθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία και έτσι θα απελευθερωθούν χιλιάδες τετραγωνικά δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φθηνής στέγης σε νέα ζευγάρια και φοιτητές! Αυτό είναι το ποιήμα!

Όπως από τότε είχαμε αποκαλύψει, επρόκειτο επί της ουσίας, για το «όραμα της μεγάλης κονόμας» συγκεκριμένης εταιρίας για τα συμφέροντα του οποίου ο "τρέχει" στέλεχος της κυβέρνησης και θαμώνας του Μαξίμου.

Και το χειρότερο είναι πως μας περνάνε για «Αμερικανάκια», ότι δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται!

Και μας πουλάνε το «ντηλάρισμα» και το «κόλπο γκρόσο» ως δήθεν κυβερνητική παροχή προς την κοινωνία, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των αρπακτικών του real estate και των μεγαλοεργολάβων!

Ο σοφός του Μαξίμου δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και …οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!

Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και τα 200 κτίρια 350.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας

Όχι, δεν θα επιστρέψουν με λεωφορεία και τρένα! Ούτε με επιδοτήσεις κατοικιών! Ούτε φυσικά με νέες θέσεις εργασίας!!!

Αλλά, διά μέσω της μετεγκατάστασης 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασχηματιστεί και θα είναι έτοιμο, (αφού κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια που θα μπουν στις τσέπες των επιτήδειων) 

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή νεαρό του Μαξίμου, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!!

Με αποτέλεσμα κάποιες εταιρίες του real estate που πρώτα μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους, αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας και μετά εκδίδουν ομολογιακά δάνεια, να τρίβουν τα χέρια από την γκράντε κονόμα που επίκειται!

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και κάτι άλλες σουπιές του real estate.

Και οι προϋπολογισμοί εκτινάσσονται εάν προσθέσουμε την ανακαίνιση της ΠΥΡΚΑΛ και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης!
Φαραωνικά σχέδια, κομμένα και ραμμένα για τη Διαπλοκή και τα πλοκάμια της. Η νέα «επικίνδυνη φάρα» των «διανοουμένων» – νεονταβατζήδων του real estate. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως έαν βρεθεί (λέμε εάν) ένας λολός εισαγγελέας θα τους δέσει όλους αυτούς χειροπόδαρα μέρα μεσημέρι.