Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022

Οι "πράκτορες Θου - Βου" της ΕΥΠ! Ο επιχειρηματίας Χ.Β. που προμήθευσε τον "εγκέφαλο" υποκλοπών και βρέθηκε στην φυλακή. Η διευθύντρια κατασκοπίας (Κ.Λ.) και ο έλεγχος της ΑΔΑΕ που οδηγήθηκε σε φιάσκο.


Του Άρη Σπίνου

Το φιάσκο ήταν προδιαγεγραμμένο όπως είχε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το edolio5.

Η ΑΔΑΕ ένα μήνα μετά αφότου αποκαλύφθηκε το κακούργημα των υποκλοπών εδέησε να ερευνήσει την υπόθεση, μόνο που τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ.Κουκάκη, έχουν καταστραφεί, λόγο κάκης συντήρησης του συστήματος παρακολούθησης και "γεμίσματος" της μνήμης του. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην Σιέρρα Λεόνε.

Αυτή ήταν η επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης των Επικοινωνιών (AΔΑΕ) που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Κατεχάκη από τον διευθυντή του τεχνικού κλιμακίου της υπηρεσίας Κ.Κ που ίδρωνε και ξείδρωνε όταν καταλάβαινε τι έλεγε απαντώντας στις 250 και πλέον ερωτήσεις που υπέβαλαν τα στελέχη της ΑΔΑΕ! 

Με άλλα λόγια αυτό που ονομάζεται Ελληνική μυστική Υπηρεσία και πλέον έχει γίνει περίγελος, φίλων και εχθρών.

Σύμφωνα λοιπόν με τους αξιωματούχους της ΕΥΠ τα δεδομένα που υπήρχαν στο παλιό σύστημα με τις δύο προαναφερόμενες παρακολουθήσεις δεν αποθηκεύτηκαν στο νέο σύστημα για «τεχνικούς λόγους»! Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η κακοσυντήρηση του συστήματος οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Το σύστημα αυτό το είχε προμηθεύσει ο επιχειρηματία Χ.Β που τελικά βρέθηκε στην φυλακή για 24 μήνες αφού η ΕΥΠ τον μύνησε για υπερτιμολόγηση. Στο εφετείο αθώωθηκε αφού βέβαια είχε καταστραφεί η εταιρία του και ο ίδιος. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν η Κ.Λ. που σήμερα ηγείται της κατασκοπίας στην ΕΥΠ. Τότε υπηρετούσε ως διευθύντρια στην Γ' Διεύθυνση. Μία από τις "κολλητές" του υποδιοικητή Παπαγεωργίου. Έκαναν υποκλοπές, έσβηναν τις προηγούμενες και έγγραφαν καινούριες. Στο καφενείο της Ομονοίας του κυρ Ανέστη υπάρχει καλύτερη οργάνωση.

Ο Χ.Β. , επικεφαλής της ανώνυμης εταιρείας --------- Γκρουπ Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει να προμηθεύσει το 2007 την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τους δύο υπερκοριούς, ως αντιπρόσωπος της γερμανικής κατασκευάστριας Syborg OHG, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, μέτοχοι της εταιρείας, βρέθηκαν στο εδώλιο.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα γινόταν λόγος για «απατηλή συμπεριφορά» των κατηγορουμένων, οι οποίοι, όπως τους καταλογίζεται, κατάφεραν να πιάσουν εξαπίνης τους κορυφαίους στον χώρο της ασφάλειας στην Ελλάδα, την ΕΥΠ και τη ΔΑΕΕΒ, και μάλιστα να τις παραπλανήσουν.
Συγκεκριμένα τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αναφέρουν στο βούλευμά τους: «Η απατηλή συμπεριφορά των κατηγορουμένων συνεχίστηκε στις 11.1.2007, ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του διοικητή της ΕΥΠ, με την οποία εγκρίθηκε η προμήθεια του συστήματος αυτού (σ.σ.: νόμιμης επισύνδεσης όπως αποκαλούνται οι κοριοί) στο ποσό των 3.931.080 ευρώ, στις 26.2.2007, ημερομηνία υπογραφής της πρώτης σύμβασης (706/2007), στο ίδιο ποσό.

Την απατηλή συμπεριφορά επανέλαβαν και στις 9.9.2008 κατά την υπογραφή της δεύτερης σύμβασης (17/2008) με αναφερόμενη δήθεν αληθινή αξία του δεύτερου συστήματος ύψους 4.104.899,80 ευρώ. Τέλος, εξέδωσαν τα με αριθμούς 8/27.7.2007 και 18/11.12.2008 τιμολόγια της -------- Γκρουπ Α.Ε. με αναφερόμενη δήθεν αληθινή αξία του ως άνω συστήματος ποσού 3.931.080 ευρώ για το σύστημα της ΕΥΠ και των 4.104.899,80 ευρώ για το σύστημα της ΔΑΕΕΒ, κι έτσι έπεισαν τους αρμόδιους υπαλλήλους καθεμίας εκ των ως άνω υπηρεσιών του Δημοσίου να εκδώσουν επιταγές σε διαταγή της Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε., ύψους 8.075.979,80 ευρώ σε ολοσχερή εξόφληση των παραπάνω ψευδών-αναληθών τιμολογίων της εταιρείας τους». Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι απέκρυψαν «ότι η αληθινή αξία των συστημάτων αυτών ανέρχονταν μόλις στο ποσό των 1.450.000 ευρώ για το σύστημα που προμήθευσαν την ΕΥΠ και μόλις στο ποσό των 1.376.500 ευρώ για το σύστημα το οποίο προμήθευσαν τη ΔΑΕΕΒ».

Ο Χ.Β., που παρέμεινε προφυλακισμένος από τις 5 Απριλίου του 2012, σε ηληκία 48 ετών, και για 24 μήνες ακόμη αρνιόταν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και προειδοποιούσε, εν όψει της δίκης του στο Εφετείο, με «αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν σεισμό». Πράγματι όπως προαναφέραμε στο εφετείο αθώωθηκε, παρά την προσπάθεια της Κ.Λ. στελέχους της ΕΥΠ με την κατάθεση της να καταδικαστεί.