Η προαγωγή του Κωνσταντίνου Χασιώτη σε διευθυντή της ΕΥΠ είναι ο προάγγελος της "σφαγής" του Λευτέρη Οικονόμου! Ο υπόκοσμος που επέβαλε στην κυβέρνηση την απομάκρυνση έντιμων αξιωματικών, για να αλλωνίζει. Οι υπόγειες διαδρομές της GREEK MAFIA με τον άνθρωπο του Μαξίμου.

Του Άρη Σπίνου

Ήταν αναμενόμενο ότι μετά την απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη και της "παρέας" του η αποκατάσταση έντιμων αξιωματικών που είχαν "λασπωθεί" κατά εντολή σκοτεινών κέντρων ήταν θέμα χρόνου. 

Αλλαγή προϊσταμένου στο ευαίσθητο τμήμα της ΕΥΠ, (αντιτρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος), που αναλαμβάνει μεγάλο μέρος των υποκλοπών. Ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με εντολή του Λευτέρη Οικονόμου και κατ΄επέκταση του Γρηγόρη Δημητριάδη ανέλαβε σημαντικό πόστο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ως διευθυντής.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, έναν ικανότατο αξιωματικό ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Είχε απομακρυνθεί μαζί με τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η αλήθεια βέβαια ήταν ότι πίσω από τις μεταθέσεις των 3 αυτών αξιωματικών ήταν ο Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης από χθες είναι ο νέος προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, μετά την απομάκρυνση της προϊσταμένης του, γνωστής "Ευαγγελίας" για την οποία το edolio5 έχει αναφερθεί εκτενώς.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του συγκεκριμένου αξιωματικού σε αυτή την κρίσιμη θέση, αναδεικνύει τη στήριξη στο πρόσωπό του και τον συμβολικό χαρακτήρα της, και έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιολογίες απομάκρυνσής του από την θέση του προϊσταμένου του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον περασμένο Μάιο. Είναι επίσης ο προάγγελος της βέβαιης απομάκρυνσης του Λευτέρη Οικονόμου από την θέση που έχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στις 6 Μαΐου 2022, ημερομηνία απομάκρυνσης των τριών αξιωματικών, και του σημερινού προϊσταμένου του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομικής ηγεσίας ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις αποτελούσαν προϊόν δυσαρέσκειας για την αδυναμία των συγκεκριμένων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να εξιχνιάσουν κάποια από τα 23 συμβόλαια θανάτου ή τα 8 αποτυχημένα, που είχαν εκτελεστεί ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, την τελευταία πενταετία. Πρέπει να σημειωθεί ότι διεθνώς, τα συμβόλαια θανάτου που υπογράφονται και εκτελούνται από το οργανωμένο έγκλημα, έχουν μέσο όρο εξιχνίασης το 2%.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν ζητήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τις απομακρύνσεις, αύξηση των επιδόσεων αυτών των τμημάτων της Ασφάλειας, στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών, όπως αυτής του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, και υποθέσεων που σχετίζονται με την Ελληνική Μαφία. Δεν ήταν τυχαίο, πως μετά την δολοφονία του "Θείου Τζο", Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ζήτησε και πήρε από τους χειριστές της υπόθεσης, τον φάκελο της έρευνας, δίνοντας ένα "δείγμα" για το τι θα ακολουθούσε.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις εκβιαστικών ομάδων που σχετίζονται με δραστηριότητες της GREEK MAFIA, και το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής με εξιχνιάσεις απαγωγών και στυγερών εγκλημάτων, όπως τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, αλλά και την υπόθεση θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Οι τρεις αξιωματικοί ασχολούνταν με τη δίωξη και έρευνα, πρωταγωνιστών στις παράνομες δραστηριότητες του πολυδαίδαλου οργανωμένου εγκλήματος. Η απόφαση της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας για τις μετακινήσεις τους των συγκεκριμένων αξιωματικών και κυρίως η αιτιολογία των… υπηρεσιακών λόγων, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο αστυνομικό προσωπικό, που έβλεπε άδικο τον τρόπο αξιολόγησης τριών αποτελεσματικών, έμπειρων αξιωματικών και την τελική "επιβράβευσή" τους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η δράση των 3 αυτών αξιωματικών είχε ενοχλήσει στελέχη του οργανωμένου Εγκλήματος που έχει πλέον έχει αποδειχθεί με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ ότι είχαν "γραμμή" επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα πρόσωπα που πλέον αναφέρονται σε δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και έχουν κατονομαστεί ως ηθικοί αυτουργοί εγκληματικών ενεργειών.