Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

«Χαστούκι» που πόνεσε πολύ από την δικαιοσύνη στον δήμαρχο Αλίμου! Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλο και τα ψέματα του Ανδρέα Κονδύλη που «γκρέμισε» το πρωτοδικείο Αθηνών, ότι δήθεν έχει τον έλεγχο της παραλίας.


edolio5 team

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις «μισές αλήθειες» που λέει ο δήμαρχος Αλίμου σχετικά με την παραλία και τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες αυθαιρεσίες επιχειρηματιών σε αυτήν. 

Το μένος του απέναντι σε έναν μόνο επιχειρηματία (κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλο) και όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αλίμου, δεν έχει προηγούμενο και η απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε απόλυτα τον επιχειρηματία και την ΕΤΑΔ βάζοντας οριστικό φρένο στις διοικητικές αυθαιρεσίες και παρανομίες της δημοτικής αρχής.

Η υπόθεση της παραλίας του Αλίμου την οποία ο δήμος διεκδικεί και θέλει να λειτουργεί ως «ιδιοκτήτης», έφτασε στα δικαστήρια με την ΕΤΑΔ ΑΕ να δικαιώνεται πανηγυρικά έναντι των ισχυρισμών του δήμου Αλίμου που αποδείχθηκαν ψευδείς.

«Στην υπ’ αρ. 70012/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 25-9-2024 μεταξύ της αιτούσας ΕΤΑΔ Α.Ε. κατά του Δήμου ΑΛΙΜΟΥ, αναφέρονται τα εξής κάτωθι:

– Η ΕΤΑΔ ΑΕ είναι κύριος και νομέας της Έκτασης της Παραλίας Ζέφυρος και έχει δικαίωμα διαχείρισης της περιοχής.

Οι εταιρίες ”ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ” & ” ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ” μισθώνουν τον χώρο, επί του οποίου ο Δήμος Αλίμου δεν διαθέτει δικαιώματα παρέμβασης και εκμετάλλευσης. Συνεπώς, ο Δήμος Αλίμου πρέπει με απειλή ποινής προστίμου 1000 ευρώ για κάθε παράβαση της δικαστικής απόφασης να απέχει από οποιαδήποτε μελλοντική διατάραξη επί της περιουσίας της ΕΤΑΔ ΑΕ και από οποιαδήποτε πράξη παρεμποδίζει την λειτουργία των καταστημάτων Penarrubiaκαι Μαριδάκι.

– Η από 17/03/2017 Σύμβαση, που είχε υπογράψει ο Δήμος Αλίμου με την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του χώρου (53.822,70 τ.μ.) είναι καθ’ ολοκληρία άκυρη και άρα ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα διαχείρισης της εκτάσεως ούτε βεβαίως πρόκειται περί κοινοχρήστου χώρου.

– Η ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ (μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου) δεν απέδειξε, ότι έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Δήμου.

– Η συμπεριφορά του Δήμου, να τοποθετήσει εγκαταλελειμμένα οχήματα μπροστά από το ΚΥΕ Penarrubia, η οποία εμφανίστηκε από πλευράς του ως ακτιβισμός και διαμαρτυρία, αποτελεί παράνομη πράξη και επί της ουσίας ομολογία, ότι ο Δήμος παρανόμως παρενέβη στην περιουσία της ΕΤΑΔ.»

Όπως γίνεται αντιληπτό, το τσίρκο - που είχε μετατρέψει η διοίκηση του δήμου - επί της παραλίας με παρκαρισμένα χαλασμένα αυτοκίνητα πάνω στο γκαζόν αποδείχθηκε ότι ήταν μια ολοκληρωτικά παράνομη πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι μηνύσεις που ήδη έχουν κατατεθεί σε όσους ενήργησαν μέχρι σήμερα με παράνομες πράξεις και αποφάσεις σε βάρος των καταστημάτων του επιχειρηματικού ομίλου όχι μόνο θα οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες με βαριές ποινικές διώξεις αλλά θα οδηγήσουν και σε αστικές απαιτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν οι υπαίτιοι.

Να σημειώσουμε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά ως προς την απάθεια της δημοτικής αρχής για τις αυθαιρεσίες που πραγματικά υπάρχουν σε άλλα παραλιακά καταστήματα και έχει αναδείξει το edolio5 με συνεχή και εκτενή ρεπορτάζ, από την δημοτική αρχή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !