Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024

Λιγουρεύεται να ξανά πάρει τσάμπα το OPEN ο 82χρονος υπόδικος για απάτη Φίλιππος Βρυώνης! Το κακουργηματικό κατηγορητήριο για τον ίδιο και τις κόρες του και τα κανάλια που δημιουργεί με δαίδαλο Offshore και «μπροστινούς».


Του ειδικού συνεργάτη

Δεν το βάζει κάτω με τα media ο 82χρονος σήμερα, Φίλιππος Βρυώνης παρά την κακουργηματική δίωξη που τον βαραίνει και θα εκδικαστεί σε λίγες μέρες μετά από αρκετές αναβολές.

Μέχρι το 2010 ήταν ο μεγαλομέτοχος της «Άλμα Ατέρμων», η οποία κατείχε περίπου το 65% της αγοράς υπαίθριας διαφήμισης. Η εταιρεία κατείχε ηγετική θέση στον κλάδο, ωστόσο, η δραστηριότητά της είχε κατηγορηθεί για έκνομες πρακτικές.

Σήμερα ο ίδιος διαδίδει ότι έχει ενδιαφέρον να αγοράσει το OPEN αλλά είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση ούτε καν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο αφού δεν του έχουν αφενός καμία εμπιστοσύνη και από την άλλη δεν υπάρχει καμία προοπτική αφού βρίσκεται με βαρύτατες ποινικές διώξεις στην πλάτη και ίσως με το ένα πόδι στην φυλακή.

Το 2007 ξεκίνησε να αποχωρεί από τον κλάδο της υπαίθριας διαφήμισης και το 2010 ολοκλήρωσε την αποχώρησή του, εκχωρώντας το σύνολο της δραστηριότητάς του στην ελβετική εταιρεία Affichage, έναντι σημαντικής αμοιβής. Μετά τη συμφωνία, η Affichage ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης από τον Βρυώνη ύψους 70 εκατομμυρίων όπως έχει αποκαλύψει το edolio5. Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε νομικές διαμάχες και έρευνες, οι οποίες περιλάμβαναν και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία.

Μετά την αποχώρησή του από την υπαίθρια διαφήμιση, ο Βρυώνης φέρεται να δραστηριοποιήθηκε στην ιδιωτική τηλεόραση. Το 2007 αναμείχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας «Extra Channel 3», ο οποίος αργότερα μετονομάστηκε σε «AB Channel». 

Η εταιρεία που κατείχε τον σταθμό, «EXCOM ΚΟΜΜΙΟΥΝΙΚΕΪΣΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΤΖΙ Α.Ε.», ανήκε σε τρίτα πρόσωπα, αλλά ο Βρυώνης θεωρούνταν ο πραγματικός ελέγχων. Το 2014, έκανε την πιο ηχηρή του κίνηση στην τηλεοπτική αγορά, όταν η κυπριακή «A-ORIZON MEDIA LTD» απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «902 Τηλεόραση» από το ΚΚΕ, με τίμημα 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο σταθμός μετονομάστηκε σε «Epsilon TV», με τον Βρυώνη να φέρεται να ελέγχει την εταιρεία μέσω συνεργατών του. Οι επιχειρηματικές του κινήσεις χαρακτηρίζονται από περίπλοκες εταιρικές δομές και εμπλοκή μέσω τρίτων προσώπων, κυρίως σε εταιρείες που είχαν έδρα την Κύπρο. 

Οι σταθμοί που συνδέονταν με τον Βρυώνη, όπως το «Zoom» και το «Extra Channel 3», είχαν παρόμοια προγράμματα και προσωπικό, γεγονός που ενίσχυσε την άποψη για κοινό έλεγχο.

Κανείς δεν γνωρίζει την δικαστική έκβαση που θα έχει η ποινική εκκρεμότητα που τον βαραίνει αλλά το μέγεθος της απάτης που κατηγορείται μπορεί να τον οδηγήσει από την πρωτόδικη απόφαση στην φυλακή. 

Το γεγονός ότι είναι 82 ετών όπως λένε νομικοί στο edolio5 μπορεί να του δώσουν το ελαφρυντικό, σε περίπτωση καταδίκης χωρίς αναστολή να παραμείνει στο σπίτι του με βραχιολάκι. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !