Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024

Αρχίζει να «καίει» την κυβέρνηση αφού τον πέταξε σαν μαύρο σκυλί για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»! Όλα όσα κατέθεσε η σύζυγος του πάτερα Αντώνιο, Σταματία Γεωργαντή. «Ξέρετε πόσες φορές η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έχει έρθει στις δομές μας;»


edolio5 team

Σε εξέλιξη είναι η δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» σχετικά με την κακομεταχείριση που έχουν καταγγείλει τρόφιμοι της δομής κατηγορώντας τον ιδρυτή της, Αντώνιο Παπανικολάου, και επτά συνεργάτες του.

Πρόκειται για τη δίκη που αφορά τις πλημμεληματικές κατηγορίες καθώς ο πατήρ Αντώνιος έχει παραπεμφθεί και στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση φιλοξενούμενων της οργάνωσης.


Στο Θ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που εκδικάζει τα πλημμελήματα, ανέβηκε σήμερα (26/9) στο βήμα του μάρτυρα η σύζυγος του Αντώνιου Παπανικολάου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Η κατάθεσή της είναι ενδεικτική της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος Αντώνιος Παπανικολάου.

«Έχουν πέσει πάνω μας τόνοι λάσπης και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πάνω απ’ όλα είναι ιερέας. Είχε πάντα το ποίμνιό του και το ποίμνιό του είναι αυτά τα παιδιά, τα οποία ήταν παραμελημένα, κακοποιημένα και παραβατικά ορισμένες φορές. Τα πρώτα δέκα χρόνια είχαμε εργαστεί οι δυο μας σε άλλη δομή, στην Αρχιεπισκοπή, δεν ήμασταν άνθρωποι που πήγαμε ξαφνικά… αλλά άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς», είπε η μάρτυρας.

Στην κατάθεσή της η πρεσβυτέρα περιέγραψε όλους τους συνεργάτες της δομής ως ανθρώπους της προσφοράς που φρόντιζαν τα παιδιά και συμπλήρωσε: «Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε κάτι. Έρχονταν άνθρωποι από το εξωτερικό, από την Αφρική, από την Αυστραλία, και μας έλεγαν “πώς έχετε φτιάξει τόσο ωραία κτήρια”. Και νομίζω ότι σε μια ψυχρή κοινωνία αυτό δεν το καταλαβαίνει κανείς. Όλα όσα έχουμε κάνει τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

»Επίσης κάτι άλλο που ενοχλεί, που εμείς ήμασταν μπροστά στην προστασία των παιδιών και κάναμε ό,τι μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά, όταν το κράτος ήταν πολύ πίσω… Αυτός ο νόμος, βγήκε το 2022, πολύ αργά, και λίγο πριν μας ανατινάξουν εμάς… Ξέρετε ότι η κυρία Μιχαηλίδου είχε έρθει πόσες φορές στη δομή; Ήμουν εγώ, είχε έρθει στη δομή μας στον Πειραιά και μας έβγαζε το καπέλο, και μετά ξαφνικά αντιστράφηκαν οι όροι και άρχισαν να μας χτυπάνε από παντού, λες και είμαστε οι άχρηστοι. Αυτό εμένα με πείραξε πάρα πολύ. Λοιπόν, οπότε δεν ξέρω. Είμαι στη διάθεσή σας».

Πρόεδρος: Υπάρχει μια κατηγορία ότι εκείνη την περίοδο υπήρξε σωματική βία σε βάρος του (…)

Μάρτυρας: Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω δει. Το παιδί αυτό ήταν μια χαρά. Εγώ βέβαια δεν τον είχα δει, για να πω την αλήθεια

Πρόεδρος: Εκείνη την περίοδο λέτε δεν τον είδατε καθόλου;

Μάρτυρας: Ναι, μου είπαν ότι έμενε σε ένα σπιτάκι.

Πρόεδρος: Με τι συνθήκες; Ήταν κλειδωμένο;

Μάρτυρας: Όχι, τα σπιτάκια αυτά ήταν πάρα πολύ καλά.

Πρόεδρος: Σωματική βία έχετε διαπιστώσει ποτέ από οποιονδήποτε;

Μάρτυρας: Είναι τρελό, εμείς αγάπη είχαμε. Τα παιδιά ήταν επιθετικά, κακά τα ψέματα, αν κάτι συνέβαινε, αρχίζαν τις μπουνιές, και τους λέγαμε ότι δεν εμπορούμε να χτυπάμε, πώς είναι δυνατόν να πηγαίναμε εμείς μετά και να τους χτυπούσαμε;

Πρόεδρος: Όχι από εσάς κατ’ ανάγκη, από κάποιον εργαζόμενο;

Μάρτυρας: Όχι, και είναι αδύνατο να μην το έλεγε κάποιος.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !