Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

«Είναι δικά μου παιδιά» λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος! Η καταδίκη της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους - μέλη του ΕΣΡ που κάνουν τα στραβά μάτια για τη φίμωση εφημερίδων από τα κανάλια. Δεν έχουν διαβάσει όμως και δεν έχουν ακούσει ότι αόρατος ιδιοκτήτης του Alert είναι ο «Mr Κεραλοιφής» που στέλνει οδηγίες - SMS ;


edolio5 team

Τώρα που η καλή εφημερίδα Δημοκρατία και Εστία αντιλαμβάνεται τον ρόλο μερικών μελών του ΕΣΡ που έχουν την κάλυψη κομμάτων και πράττουν ότι γουστάρουν, κρεμάει στα μανταλάκια - κυριολεκτικά - τα ονόματα τους αφού θίγονται τα συμφέροντα του ομίλου Φιλιππάκη που εκδίδει τις εφημερίδες.

Όταν το edolio5 είχε αποκαλύψει, τον ρόλο του Βελόπουλου ως του αόρατου ιδιοκτήτη του Alert που έστελνε SMS στον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων Ανδρέα Καψαμπέλη (που εργάζεται στον όμιλο Φιλιππάκη) δεν τους είχε ενοχλήσει. Στο δελτίο ειδήσεων σήμερα πρωταγωνιστεί ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου Ανδρέας Παπακυριακόπουλος (που επίσης εργάζεται στον ίδιο όμιλο - newsbreak).

Αποτελεί πάντως παράδοξο γεγονός ότι τουλάχιστον αυτοί οι δύο συνεργάτες του ομίλου Φιλιππάκη που τρώνε ψωμί από εκεί δεν τολμούν να πουν ούτε κουβέντα για την συμπεριφορά των μελών του ΕΣΡ που θίγουν κατάφορα τα συμφέροντα του εργοδότη τους αφού προτιμάνε να υπερασπίζονται με την σιωπή τους τον άλλο εργοδότη τους που είναι ο Βελόπουλος ως αόρατος ιδιοκτήτης του Alert.

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί και δικαίως ο όμιλος Φιλιππάκη διαμαρτύρεται:

Την έντονη αντίδραση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η κίνηση πέντε δημοσιογράφων-μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να ψηφίσουν υπέρ του να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες των εφημερίδων “Εστία” και “Δημοκρατία“, σύμφωνα με τις οποίες τα Μέσα αυτά αποκλείονται από τις ενημερωτικές πρωινές εκπομπές ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι τα τρία μέλη του ΕΣΡ που είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης (η πρόεδρος Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επίτιμη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πέτρος Τριανταφυλλίδης, επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και ο Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω) υποστήριξαν ότι η ενέργεια αυτή είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, ενώ το ένατο μέλος του ΕΣΡ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Όμως οι ψήφοι των πέντε δημοσιογράφων οδήγησαν εν τέλει στο αρχείο τις καταγγελίες των δύο εφημερίδων.

Η απόφαση του ΕΣΡ “αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος της πληροφόρησης των πολιτών” και “δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό” και είναι εντελώς αντίθετη “με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ηθική”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, αποδοκιμάζοντας την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια των πέντε δημοσιογράφων.

Ποιοι είναι όμως οι πέντε αυτοί δημοσιογράφοι; Είναι οι εξής:

  1. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.
  2. Ο πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχης Παλληκάρης.
  3. Ο επί σειρά ετών διευθυντής Περιοδικών Εκδόσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», Σωκράτης Τσιχλιάς.
  4. Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, με θητεία σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες.
  5. Ο Γιώργος Βλαβιανός, με θητεία σε διάφορα ΜΜΕ.

Είναι γνωστό ότι ο Βελόπουλος ψήφισε την αλλαγή των νέων μελών του ΕΣΡ και ο ίδιος διαδίδει ότι πλέον τα νέα μέλη του ΔΣ είναι δικά του παιδιά! Ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει και αποκάλυψε το edolio5 είναι με τα χρήματα που δεν εισέπραξαν ως δικαστικά έξοδα που δικαιούνταν από αγωγή που είχε κάνει ο «πατριώτης» σε βάρος του προηγούμενου Δ.Σ., ακόμη περιμένουμε απάντηση από αυτούς που δεν εισέπραξαν τις 7.500 ευρώ και τις χάρισαν στον Βελόπουλο. Γιατί άραγε ;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !