Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2024

Ιδού η απόφαση και το «χαστούκι» από την δικαιοσύνη στον Κυριάκο Βελόπουλο! Ζητούσε με αγωγή (για να κονομήσει το κόμμα του) €4.500.000 (!) από τα πρώην μέλη του ΕΣΡ - με γελοίους ισχυρισμούς - και στο τέλος πλήρωσε και τα δικαστικά έξοδα αφού οι δικαστές γελούσαν με όσα ισχυριζόταν ο «πατριώτης της κονόμας».


edolio5 team

Εάν η πολιτική αμετροέπεια και η «πατριωτική» ψευτομαγκιά μετριόντουσαν, η αλήθεια είναι ότι ο Βελόπουλος θα έπρεπε να έχει δύναμη να σηκώνει πολλούς τόνους. 

Το edolio5 σήμερα αποκαλύπτει τα παραμύθια που λέει για το «κυνήγι» που του κάνουν τα ΜΜΕ χωρίς βέβαια να έχει πει άχνα μέχρι σήμερα για τον τρόπο που προσπάθησε να κερδίσει το κόμμα του 4,5 εκατ. ευρώ από τα πρώην μέλη του ΕΣΡ, εξαιτίας αυτού του, κατ' αυτόν, «κυνήγι».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί η αλήθεια είναι μια. 

Στις 14/1/2022 ο Βελόπουλος κατέθεσε αγωγή κατά των πρώην μελών του ΕΣΡ 1) Αθανάσιου Κουτρουμάνου 2) Ευτέρπης Κουτσαμάνη (σημερινής προέδρου) 3) Καλλιόπης Διαμαντάκου 4) Νικόλαου Κιάου 5) Γεώργιου Πλείου 6) Ευαγγελίας Μήτρου 7) Γεώργιου Σαρειδάκη 8) Σωκράτη Τσιχλιά και Βασίλη Καραποστόλη .

Στην αγωγή του ο Βελόπουλος ισχυριζόταν ότι είναι αποκλεισμένος από τα κανάλια και την ευθύνη για αυτό την έχουν τα μέλη του ΕΣΡ. Αντί να κάνει αγωγές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ή όπου νόμιζε ότι δεν εφαρμόζουν τον νόμο της πολυφωνίας διάλεξε τον εύκολο αλλά πολιτικά γελοίο τρόπο που όπως αποδείχθηκε ήταν και νομικά αφήγημα Δευτέρας Λυκείου με μοναδικό σκοπό να εισπράξει χρήματα. 

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι κάποιος δεν είπε στον Βελόπουλο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Μήπως όμως του το είπε κάποιος προκειμένου να μην εκτεθεί ο ίδιος και το κόμμα του αλλά αυτός είχε στο μυαλό του τα 4,5 εκατ. ευρώ ;

Την ώρα που ο ίδιος ως αφανής κουμανταδόρος του Alert όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ ο π. στενός συνεργάτης του Άρης Σπίνος ελέγχει από το Α μέχρι το Ω το δελτίο ειδήσεων του σταθμού (με SMS που στέλνει την ώρα της εκπομπής) παραπονιέται ότι κάποιοι - έτσι γενικά και αόριστα - ελέγχουν τα άλλα κανάλια και του εμποδίζουν την πρόσβαση στον δημόσιο λόγο. 

Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι η αγωγή είναι δικονομικό δικαίωμα που αποσκοπεί στην είσπραξη χρημάτων και όχι στην ποινική τιμωρία των ενδεχόμενων υπαιτίων για μια πράξη.

Ο Βελόπουλος στόχευε, σκεπτόμενος με μέγιστη πολιτική ανοησία να εισπράξει 4.500.000 ευρώ από τα 8 μέλη του ΕΣΡ! Έτσι και αλλιώς το δημόσιο θα πλήρωνε! Το κόμμα του δηλαδή θα έπαιρνε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που θα έβγαινε από το δημόσιο προϋπολογισμό.

Δεν έκανε μήνυση αλλά μόνο αγωγή. Με απλά λόγια αν έπαιρνε όσα ζητούσε με την αγωγή του  τότε δεν πειράζει που τα κανάλια δεν τον προέβαλαν όσο αυτός ήθελε. 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην απόφαση των 7 σελίδων που δημοσιεύει το edolio5 οι ισχυρισμοί του είναι παντελώς αστήριχτοι και άνευ ουσίας. 














Στις 24/7/23 το δικαστήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την υπ' αριθμό απόφαση 2858/2023 και υπό τον πρόεδρο Πρωτοδικών Φραγκίσκο Βόσσο απέρριψε όπως ήταν φυσικό την αστεία αγωγή Βελόπουλου και διέταξε να πληρώσει 8.500 ευρώ ως δικαστικά έξοδα σε κάθε έναν ξεχωριστά από τα 9 μέλη που είχε ενάγει. Για όλα αυτά φυσικά ο Βελόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα. Το δημόσιο ενδιαφέρον της υπόθεσης που αφορά έναν πολιτικό αρχηγό και την διεκδίκηση του από μια κρατική αρχή χρήματα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ αποτελεί θέμα εύλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.

Τώρα όμως αρχίζουν τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα πριν έρθουν οι απαντήσεις από άλλη «πόρτα». 

Υπάρχει πρώην μέλος του ΕΣΡ που του χάρισε τις 8.500 ευρώ ; Το μέλος αυτό γιατί τα χάρισε στον Βελόπουλο ; Του περισσεύουν ; Συμμετέχει σήμερα στο νέο ΔΣ του ΕΣΡ το μέλος αυτό και με ποια ιδιότητα ; Το μέλος αυτό το ψήφισε η «Ελληνική Λύση» για την νέα σύνθεση του ΕΣΡ ; Σε ποιους πλήρωσε - αν πλήρωσε - και με τι τρόπο τις 8.5000 ευρώ ο Βελόπουλος ; Θα δώσει στην δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογράψει για την καταβολή των χρημάτων και ποιους αφορά αυτό ;

Φυσικά θα δημοσιεύσουμε την απάντηση του έστω και αν ο ίδιος την στείλει με SMS στο νέο «προπαγανδιστή» του δελτίου ειδήσεων Παπακυριακόπουλου που «έκλεψε» την θέση του συναδέλφου του Ανδρέα Καψαμπέλη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !