Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

€90 εκατ. πρόστιμο στις εταιρείες του Γιάννη Λαβράνου! Τρέχει και δεν φτάνει ο άλλοτε ισχυρός όλων των κυβερνήσεων διότι οι πρώην φίλοι του δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο. Κρίμα τα λεφτά που μοίρασε σε κόμματα και αρχηγίσκους.


edolio5 team

Δεν ξέρω αν τον ξεχάσατε εκείνον τον… επιφανή επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, που κάποτε έμπαινε στο κτίριο της Κατεχάκη, έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι κι έκανε δουλειές με όλες τις κυβερνήσεις.

Εγώ είμαι εδώ να σας τον θυμίσω, διότι μαθαίνω πολλά κι ενδιαφέροντα γεγονότα, που δεν αφορούν άμεσα το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, με απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και κάποιων φίλων του. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν το edolio5 για να δημιουργήσουν αναγραμματισμό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ως blogspot.edolio5.com αντί edolio5.blogspot.com και να στείλουν μολυσμένα λογισμικά με Link ώστε να παγιδεύσουν την μισή Ελλάδα.

Αφορά στο οικονομικό σκέλος του σκανδάλου που υποκρύπτεται πίσω από τις εταιρείες που ο… ευυπόληπτος Λαβράνος έκανε τις δουλίτσες του στην Ελλάδα.

Όχι απλά δουλίτσες, μπίζνες εκατομμυρίων έκανε με τις πλάτες ισχυρών πολιτικών παραγόντων.

Να όμως που η ώρα της κρίσης έφτασε διότι απ’ ότι μαθαίνω η «τσιμπίδα» των ελέγχων τον έχει πιάσει για τα καλά. Διότι τα εικονικά τιμολόγια είναι πολλά. 

Σας ενημερώνω επίσης ότι διότι τον έχουν εγκαταλείψει οι άλλοτε ισχυροί φίλοι του, οι κουμπάροι και οι προστάτες του και τώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν δικαστικό και φορολογικό κυκεώνα που δύσκολα θα αντέξει.

Μου λένε λοιπόν, ότι έχουν βεβαιώσει στον Γιάννη Λαβράνο περί τα 90 εκατ. ευρώ, πρόστιμα και προσαυξήσεις για τρεις εταιρείες, από αυτές που χρησιμοποιούσε για να πουλάει… αέρα, ήτοι εξοπλισμό ασφαλείας, παράνομα λογισμικά κ.λπ.

Krikel, Ελέκτρουμ Τεκνόλοτζις και Ιονική Τεχνολογική βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών για τα έτη 2013-2022 και ο πέλεκυς έπεσε βαρύς.

Και μη νομίζετε ότι ξεμπερδεύει με τα 90 εκατ. Αυτά είναι μόνον η αρχή.

Μαθαίνω π.χ. ότι μόνο για την Ελέκτρουμ την περίοδο 2013-2015 έχουν βρεθεί εικονικά τιμολόγια πάνω από 52 εκατ. και η φοροδιαφυγή ξεπερνούσε τα 10 εκατ. ευρώ.

Σκεφτείτε μόνο τα εξής: Η Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων είχε αποκαλύψει ότι ένας διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας, ο Ιταλός Antonio Sassi ήταν… μαϊμού.

Δηλαδή δεν υπήρχε αλλά είχε εκδοθεί ΑΦΜ με πλαστή ταυτότητα.

Οσο για την Krikel και την Ιονική Τεχνολογική; Απίθανες μαύρες τρύπες που συνεχίζουν να ερευνούν ακόμη και ευρωπαίοι εισαγγελείς.

Οι δύο εταιρείες εμπλέκονται με το σύστημα TETRA στην Ελληνική Αστυνομία ενώ η πρώτη έγινε γνωστή και για τη συνεργασία με την Intellexa για το περίφημο Predator.

Πολλές αμαρτίες για τον τεράστιο Λαβράνο για τον οποίον κάποτε οι έλεγχοι κρύβονταν στα συρτάρια, όμως, πλέον οι σκελετοί βγαίνουν από τη ντουλάπα.

Κρίμα τα λεφτά που μοίρασε σε δημοσιογράφους κόμματα και αρχηγίσκους πατριωτικών παραμάγαζων. Γι αυτά όμως δεν θα πούμε τώρα αλλά όταν θα έρθει η ώρα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !