Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024

«Μαύρες μέρες» για τα δύο αδέλφια που έπαιρναν τα «πάντα όλα» επί ημερών Πατούλη! Μια μέρα πριν αποχωρήσει ο Γιώργης τους έδωσε €650.000 για την συντήρηση των φαναριών. Επί ημερών του «άρπαξαν» 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι δεσμεύσεις των λογαριασμών τους από τον Βουρλιώτη και το ξετίναγμα από ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ στις εταιρείες τους.


Του ειδικού συνεργάτη

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή λίγο πριν αποχωρήσει από την περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης υπογραφεί μια σύμβαση.
Αναθέτει την συντήρηση των φαναριών της Αττικής σε μια κατασκευαστική, ιδιοκτήτες της οποίας είναι τα 2 αδέλφια.

Το ποσό, περίπου 651.965 ευρώ.

Ήταν μόνο μια από τις πολλές δουλειές που είχε δώσει ο Πατούλης στα δυο αδέλφια, τα οποία εκτός από την κατασκευαστική εταιρεία είναι μέτοχοι σε 2 ξενοδοχεία σε Πάρο και Μύκονο στα οποία ο Πατούλης είχε πάει αρκετές φορές!

Συνολικά ο Πατούλης φέρεται να έχει δώσει στα 4 χρόνια της θητείας του στην Περιφέρεια Αττικής, έργα 10 εκατ. ευρώ στα δυο αδέλφια όπως προκύπτει από συμβάσεις

Μάλιστα, η σύζυγος του Γιώργου Πατούλη, Μαρίνα φέρεται να έχει συστήσει και κοινή εταιρεία με τα αδέλφια.

Ίσως το θέμα είναι άσχετο με τον Πατούλη, αλλά χθες ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμά Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε πολυσέλιδο πόρισμα που έχει ήδη διαβιβαστεί τόσο στην οικονομική εισαγγελία όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία, με στόχο τη διερεύνηση των ενδεχόμενων αδικημάτων του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της απάτης 140 ατόμων.

Τα 140 άτομα ελέγχονται για εικονικές συναλλαγές και μη απόδοση ΦΠΑ, με τη συνολική ζημία να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ στο κράτος, ενώ παράλληλα λάμβαναν επιστροφές ΦΠΑ.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει διατάξει τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων, που περιλαμβάνει μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης.

Τα συνολικά δεσμευμένα ποσά εκτιμώνται μεταξύ 140 και 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το όνομα του κατασκευαστή που ο Πατούλης του έδινε τις δουλειές, περιλαμβάνεται στο πόρισμα και μάλιστα είναι ο κύριος κατηγορούμενος μαζί με τον αδελφό του.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !