Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024

Τα σαπάκια των 500 εκατ., η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο με τα 5 αεροσκάφη P-3B και ο «νταραβεριτζής» έμπορος όπλων. Ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου που κάνει κουμάντο στην Ελληνική Λύση και η σιωπή Βελόπουλου με εντολή Ανδρέα Παπακυριακόπουλου.


Του ειδικού συνεργάτη

Το παρασκήνιο οργιάζει γύρω από την δικογραφία που άνοιξε πρόσφατα με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.
Γράψαμε προ ημερών στο edolio5 πως η Δικαιοσύνη μετά από 9 ολόκληρα χρόνια «χτύπησε την πόρτα» στον τότε Υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, επί συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ, για τα περίφημα σαπάκια των 500 εκατ. δολαρίων, για το διαβόητο σκάνδαλο δηλαδή της αναβάθμισης 5 πεπαλαιωμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P- 3B Orion του πολεμικού ναυτικού!

Και ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί και να δει το φως της δημοσιότητας, ποιος νταραβεριτζής οπλικών συστημάτων που παριστάνει την «Παρθενοπιπίτσα» ήταν κολλητάρι του προέδρου Πάνου των ΑΝΕΛ και κατά πόσον είναι αναμεμειγμένος στην καταλήστευση της περιουσίας του ελληνικού λαού!

Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εισαγγελία διερευνά την σκανδαλώδη αναβάθμιση των 5 αεροσκαφών P- 3B με απευθείας ανάθεση, η οποία αναβάθμιση έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει ολοκληρωθεί αλλά ως τώρα παραμένει κενό γράμμα!

Οι αρχές της Δικαιοσύνης έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένα πρόσωπα, πολιτικά και ιδιώτες που φέρεται να διαμεσολάβησαν, γνωστούς εμπόρους όπλων όλων των καιρών και όλων των καταστάσεων, που τυχόν κρύβονται πίσω από τις προμήθειες αυτές που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μαστιζόταν από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια!

Πέραν των δημοσίων προσώπων που λόγω ιδιότητας και κυβερνητικών θέσεων ελέγχονται ή θα ελεγχθούν και που προφανώς εκλήθησαν ήδη ή θα κληθούν από τους ανακριτές, εκείνο που έχει τη μέγιστη σημασία είναι να αποκαλυφθεί ΠΟΙΟΣ ήταν την εποχή εκείνη ο ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ συνομιλητής του Πάνου Καμμένου στα εξοπλιστικά και κατά ποσόν είχε εμπλοκή στα σαπάκια των 500 εκατ., μια προμήθεια που ο επίσημος εκπρόσωπος της Lockheed Martin Ντένις Πλέσσας είχε χαρακτηρίσει ως ασύμφορη για την Ελλάδα!

Ποιος λοιπόν κρυβόταν από πίσω; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιος παριστάνει σήμερα ότι «δεν ξέρω, δεν είδα» ενώ η πιάτσα βοά ότι ο εν λόγω υπήρξε ο ιθύνων νους και ο μυστικός καθοδηγητής της συγκεκριμένης προμήθειας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού! Ποιος είναι ο έμπορος όπλων, γνωστός ιντριγκαδόρος, μια επώνυμη σιγανοπαπαδιά;
Αυτός είναι το κολλητάρι του …Προέδρου Πάνου!

Το κολλητάρι του Προέδρου Πάνου των ΑΝΕΛ, είναι ένας γνωστός και μη εξαιρετέος έμπορος όπλων όλων των καιρών και όλων των καταστάσεων, που εμφανίστηκε πριν μερικές δεκαετίες στην πιάτσα ως «νταραβεριτζής» των Γερμανών της Hochtief στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη το Μετρό της Θεσσαλονίκης όπου νταραβεριζόταν με τους Γάλλους!

Από τους Γερμανούς και τους Γάλλους στην πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ως έμπορος όπλων για τους Αμερικανούς διαμορφώνοντας σχέσεις με το Βαθύ Κράτος, Πολιτικά Πρόσωπα αλλά και την Δικαιοσύνη!

Και από «φιλαράκι» του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Κώστα Λαλιώτη μετεξελίχθηκε σε κολλητό του Πάνου Καμμένου και στις μέρες μας σε «άνθρωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ» – όπως ο ίδιος διαρρέει και θέλει να εμφανίζεται- και συνεργάτης γνωστού απατεώνα (με τον ρόλο του οποίου έχει ασχοληθεί το Radar και εχει δημοσιεύσει «διευθύνσεις και ονόματα) στη διεκδίκηση προς αποκρατικοποίηση λιμανιών!

Και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης αλλά έπονται …

Προς το παρόν η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα, διερευνά κατά πόσον διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο εν λόγω σκάνδαλο με τα σαπάκια, αλλά και άλλες υποθέσεις διαχρονικές – κατόπιν καταγγελιών- όπου φέρεται αναμεμειγμένος.

Δεν ξέρω τελικά τι έκβαση θα έχει η απόφαση αυτή αλλά το μόνο που μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι από τα χείλη του Βελόπουλου δεν πρόκειται να ακουστεί ούτε λέξη αφού το δεξί του χέρι, ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, που ουσιαστικά αυτός χαράζει την γραμμή της Ελληνικής Λύσης, αναλαμβάνοντας πρόσφατα και την παρουσίαση του δελτίου στο Alert «κλέβοντας» την θέση από τον Καψαμπέλη έχει απαγορεύσει στον αρχηγό του να βγάλει άχνα για την υπόθεση αυτή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !