Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

«Μούγκα» από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ! 10 εκατ. ευρώ για διαφήμιση από τον ΕΟΑΝ για την ανακύκλωση. Όλο το «παιχνίδι» το κάνει η Αλεξάνδρα Τόγια - «κολλητή» της Ντόρας Μπακογιάννη.


edolio5 team

Εδώ ο κόσμος καίγεται αλλά ο νους της κυβέρνησης, εκεί, στα προγράμματα επικοινωνίας και προβολής.

Μετά τα έργα και τις ημέρες του Μούρου με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» που αργά η γρήγορα θα παρέμβει ο Έλληνας εισαγγελέας μετά την ευρωπαϊκή εισαγγελία που ήδη έχει παρέμβει δέκα εκατομμύρια ευρώ ετοιμάζεται να δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σε μέσα ενημέρωσης κάθε μορφής, με απόφαση που έλαβε στις αρχές Αυγούστου την ώρα που οι φωτιές κατάκαιγαν για μια ακόμη φορά την Εύβοια και οι αρμόδιοι προειδοποιούσαν για έναν δύσκολο μήνα λόγω των ανέμων που αναμένονταν.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι με το «επικοινωνιακό πρόγραμμα» των 10 εκατομμυρίων που μπορεί, μέσω προαίρεσης, να αυξηθεί κατά 50% ή και 100%, τίθεται ως στόχος να προβληθεί η αξία της ανακύκλωσης, την στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να θάβει το 80% των απορριμμάτων της καταγράφοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν θέτει ζήτημα για αυτή την υπερσπατάλη και φυσικά κανέναν ΜΜΕ πλην του edolio5 αφού όλοι περιμένουν το κάτι τις να πάρουν και αυτοί! Οι βουλευτές θέλουν να τα έχουν καλά με τις εφημερίδες και τα κανάλια και το έχουν ράψει με χρυσή κλωστή.

Διαβάστε το έγγραφοΕΔΩ )

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια διαδικασία εξπρές καθώς, όπως διαβάζουμε, η σχετική εισήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΑΝ, Αλεξάνδρας Τόγια, παλαιάς συνεργάτιδας της Ντόρας Μπακογιάννη, είχε κατατεθεί μόλις λίγο νωρίτερα, στις 29 Ιουλίου 2024. Με βάση την εισήγηση, λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε «ομόφωνα»:

Την προετοιμασία του τεύχους ενός ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων (τεχνικές προδιαγραφές, φυσικό αντικείμενο και χρονοδιάγραμμα) για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες του Οργανισμού για τα επόμενα έτη.

Την έγκριση του επικοινωνιακού προγράμματος για τα έτη 2024-2026, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, ήτοι 9.920.000€

Το συνολικό κονδύλι που μένει για «Προβολή σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» είναι 3.720.000 ευρώ το οποίο κατανέμεται ως εξής:Προβολή σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, 954.800 ευρώ.

  • Προβολή σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς Περιφερειακής Εμβέλειας, 409.200 ευρώ
  • Προβολή σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, 434.000 ευρώ
  • Προβολή σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Περιφερειακής Εμβέλειας, 186.000 ευρώ
  • Προβολή σε έντυπα Πανελλαδικής Εμβέλειας, 520.800 ευρώ
  • Προβολή σε έντυπα Πανελλαδικής (ενδεχομένως είναι λάθος και εννοεί Περιφερειακής) Εμβέλειας, 223.200 ευρώ
  • Προβολή σε ιστοσελίδες, 992.000 ευρώ

Η ανακύκλωση, λοιπόν, ετοιμάζεται να ζήσει «μέρες δόξας» έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο και αυτό θα συμβεί χάρη στο ταμείο του ΕΟΑΝ που γεμίζει με έσοδα ασχέτως του αν δεν έχει να επιδείξει κάποιο χειροπιαστό έργο. Τα έσοδα προέρχονται κυρίως:Από το τέλος που πληρώνουμε κάθε φορά που αγοράζουμε μια πλαστική σακούλα και χρεωνόμαστε με 9 λεπτά του ευρώ. Υπολογίζεται ότι μόνο από τις πλαστικές σακούλες συγκεντρώνονται ετησίως 10 εκατομμύρια τουλάχιστον.
Από τα τέλη που χρεωνόμαστε, όταν χρησιμοποιούμε συσκευασίες μιας χρήσης για τον καφέ ή το φαγητό (πλαστικά ποτηράκια, περιέκτες μιας χρήσεως) αν και δεν είναι δεδομένο ότι τα έσοδα αυτά όντως καταλήγουν στον ΕΟΑΝ λόγω έλλειψης ελέγχων.

Από την «ένεση» των 129 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΑΝ που δόθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι του τέλους ταφής που χρεώνεται στους δήμους επειδή θάβουν τα σκουπίδια τους και δεν τα ανακυκλώνουν.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !