Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024

Του εφοπλιστή Γιάννη Δραχνή και του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου οι θαλαμηγοί που κάηκαν και βυθίστηκαν στην Μαρίνα Ζέας! Το λιμενικό ερευνά αν πρόκειται για εμπρησμό που ξεκίνησε από το σκάφος «O’ Riana» και επεκτάθηκε στα άλλα 3.


edolio5 team

Τρεις πολυτελείς θαλαμηγοί βυθίστηκαν στη Μαρίνα Ζέας, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 01/08, σε μία εξ’ αυτών και γρήγορα επεκτάθηκε στις άλλες δύο. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος, που βρισκόταν κοντά στις τρεις φλεγόμενες θαλαμηγούς.



Η φωτιά ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ, γύρω στις 11.00 με 12.00 από το σκάφος O’RIANA και μετά επεκτάθηκε και στα άλλα δύο σκάφη, το Libra Y και το Etra. Όλα τα σκάφη έχουν βγει «total loss» (εντελώς κατεστραμμένα).

Το πλοίο Ο’ Riana από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά


Υπολογίζεται ένα κόστος ζημιάς πάνω από 20-30 εκατομμύρια από τα τρία σκάφη αυτά και παράλληλα περίπου 20-30 οικογένειες στο δρόμο από εργαζόμενους που δούλευαν στα σκάφη αυτά.

Ποια είναι τα σκάφη που καταστράφηκαν

Τα σκάφη που κάηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά στη Μαρίνα Ζέας είναι:Το O’RIANA, ένα «Superyacht» μήκους 33 μέτρων της Golden Yachts του Γιάννη Δράγνη και ναυπηγήθηκε μόλις το 2023.

Το ETRA I μία θαλαμηγός αναψυχής με σημαία Μάλτας και μήκος 30 μέτρα, το οποίο ήταν περαστικό από την Ελλάδα.

Το LIBRA Y μία πολυτελής θαλαμηγός με σημαία Ελλάδας και μήκος 42 μέτρα, που ανήκει στον επιχειρηματία Πάνο Μαρινόπουλο π. ιδιοκτήτη της ΦΑΜΑΡ που την έχασε από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια που είχες προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το λιμενικό εξετάζει και την περίπτωση εμπρησμού.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !