Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Αυτός είναι ο γιος γνωστού επιχειρηματία που συνελήφθη! Ο 47χρονος τοκογλύφος, τα 300.000 ευρώ που απαιτούσε από το θύμα του, η πολυτελής ζωή που έκανε με τα πανάκριβα αυτοκίνητα και ο φουκαράς φούρναρης με τα προσημειωμένα €1000 που τον «έκαψαν». Δάνειζε με 20% τόκο τον μήνα τα λεφτά της οικογένειας του.


edolio5 team

Βόμβα μεγατόνων εξερράγη με το που κυκλοφόρησε η είδηση ότι η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Ν.Β., γόνο πασίγνωστης οικογένειας για τοκογλυφία.


Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του Θεσσαλικού κάμπου λοιπόν κατηγορείται ότι έκανε μια από τις μεγαλύτερες τοκογλυφίες. Είχε τέτοιο θράσος που εκτός από τους υπέρογκους τόκους, υποχρέωσε το θύμα του να του αγοράσει πανάκριβα αυτοκίνητα είτε για τον ίδιο είτε για συγγενικά του πρόσωπα ενώ δεν δίστασε να ζητήσει την εικονική πρόσληψη της συζύγου του και την πληρωμή των ασφαλιστικών της εισφορών!

Ο 47χρονος όμως με το «βαρύ» όνομα, που είναι γόνος μεγάλης οικογένειας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και τώρα θα πρέπει να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, πως βρέθηκε με τόσες χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του.

Όλα ξεκίνησαν το 2020 όταν ένας ιδιοκτήτης φούρνου στη Λάρισα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να δανειστεί από τις τράπεζες. Η επιλογή που έκανε ήταν να απευθυνθεί στον 47χρονο και να του ζητήσει χρήματα «με μηνιαίο τόκο ποσοστό 20% επί του κεφαλαίου».



Αποπλήρωσε κάποιους μήνες αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να συνεχίσει. Δανείστηκε και δεύτερη φορά με το ποσό των τόκων που έπρεπε να πληρώνει να είναι αρχικά 2 χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια 5 χιλιάδες ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να ανταποκριθεί και πλήρωσε, επίσης, ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Κάποια στιγμή όμως ξεπέρασε τα όρια της αντοχής του και δεν μπορούσε άλλο. Όμως ο εκβιασμός του, δεν σταμάτησε… Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει στην αστυνομία, ο 47χρονος του ζήτησε να του… αγοράσει δύο πολυτελή οχήματα, αξίας 80.000 ευρώ, για να τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος και φιλικό του πρόσωπο.



Οι έρευνες των αρχών έδειξαν ότι ο κατηγορούμενος από την παράνομη δράση του, αποκόμισε από τον παθόντα το συνολικό χρηματικό ποσό των -231.000- ευρώ σε μετρητά, καθώς και το χρηματικό ποσό των -72.333- ευρώ, προερχόμενο από παροχή υπηρεσιών, μέσω μισθώσεων των Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων.


Όλα τελείωσαν όταν το θύμα απευθύνθηκε στην αστυνομία και κανονίστηκε ραντεβού με χίλια ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις ο 47χρονος τα πήρε στα χέρια του, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε καφετέρια της Λάρισας.



Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με κατηγορίες για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η οικονομική του κατάσταση είναι στο «μικροσκόπιο» των αρχών και αναμένονται… εκπλήξεις.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !