Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024

Ισορροπία τρόμου σε 2 ομάδες μπράβων που ελέγχουν την νύχτα! Οι κληρονόμοι του Βαγγέλη Ζαμπούνη που κρατούν τα ηνία και ο παράλληλος στρατός σκληρού αρχινονού που μπαίνει σε νέα αδιάβατα ναρκοπέδια της Greek Mafia.


Του ειδικού συνεργάτη

Η συμφωνία έχει γίνει αλλά τα μάτια στην πλάτη τα έχουν όλοι ανοιχτά.

Εάν η ανατίναξη της μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων «Auto Firma» στην Νέα Ερυθραία που έγινε πριν λίγες μέρες, δεν οφείλεται σε προσωπικές διενέξεις του ιδιοκτήτη της τότε οι ερευνητές της ΕΛΑΣ που υπηρετούν στην δίωξη Εκβιαστών, σύμφωνα με όσα είπαν στο edolio5 βλέπουν να «... ανοίγει ένα νέο πεδίο δράσης για νονούς που έχει ξανά γίνει στο παρελθόν αλλά εγκαταλείφθηκε γρήγορα».

Ένα «μήνυμα» που έστειλαν κάποιοι σε αποδέκτες παρόμοιου είδους! Στο παρελθόν πρώην ισοβίτης που πλέον μένει εδώ και αρκετά χρόνια σε νησί και έχει δημιουργήσει οικογένεια, είχε προσπαθήσει να αποκτήσει «πρωτοβουλία» στο πεδίο αυτό με εκβιασμούς μαντράδων, αλλά το εγκατέλειψε γρήγορα αφού διαπίστωσε ότι ο χώρος του εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκίνητων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει ισχυρές διασυνδέσεις με αυτόνομες ομάδες μπράβων και κατά συνέπεια παρέχουν προστασία εάν χρειαστεί. 

Πολύ σύντομα θα φανεί εάν η νέα «επιχείρηση» είναι προσπάθεια εκφοβισμού προς πάσα παρόμοια κατεύθυνση ή προσωπικά αντίποινα. Αυτό όμως που έχει αξία για την ΕΛΑΣ είναι εάν διατηρηθεί ισορροπία του παρελθόντος που μπορούσε να κρατάει ο δολοφονημένος πλέον Βαγγέλης Ζαμπούνης που είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό ακόμα και απέναντι στους θανάσιμους εχθρούς του.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η εκτέλεση του ήταν αντικείμενο της προσπάθειας που έκανε όχι απλά να εισχωρήσει στον κόσμο των λαθραίων τσιγάρων και καυσίμων αλλά να κυριαρχήσει, χωρίς όμως να υπολογίσει την διεθνοποίηση προστασίας που έχει αυτό το διπλό κύκλωμα. 

Ο Ζαμπούνης είχε δεχτεί προειδοποιήσεις στο πρόσφατο παρελθόν αλλά δεν τις είχε υπολογίσει με την βαρύτητα που έπρεπε. 

Η αλήθεια είναι ότι μετά την δολοφονία του υπήρξαν φήμες για «μεταγγίσεις» που έγιναν από τον στρατό του προς άλλη κατεύθυνση που ελέγχει επίσης σκληρός αρχινονός με μεγάλη και ισχυρή επιρροή σε πολλά «πεδία δράσης» του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι φήμες αυτές όμως, εκτός ελαχίστων προσώπων που μετακινήθηκαν, δεν επαληθεύτηκαν. 

Σε μεγάλα νησιά αυξημένης τουριστικής περιόδου που ο Ζαμπούνης Βαγγέλης είχε κυριαρχία, ακόμη και σήμερα τα «δικά του παιδιά» έχουν την επίβλεψη. 

Μεγάλη Αθηναίοι επιχειρηματίες που έχουν λόγο στην νυχτερινή διασκέδαση δεν έχουν ενοχληθεί από νέες ομάδες μπράβων. 

Είναι αυτονόητο φυσικά, ότι στις «μεγάλες δουλειές» που παίζονται τεράστια χρηματικά ποσά τα «παιδιά» του Ζαμπούνη θα πρέπει να αναζητήσουν συμμαχίες με παράλληλες δράσεις δίπλα στο νέο κυρίαρχο της νύχτας, αφού οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τις «άκρες» που είχε ο δολοφονημένος κρυμμένες στο μυαλό του, στα πλοκάμια του κράτους.

Να σημειωθεί πως η δήθεν δράση του πιο ηχηρού ονόματος της Greek Mafia που βρίσκεται εν ζωή και σήμερα διανύει τις τελευταίες εβδομάδες των ισοβίων που έχει εκτίσει εντός φυλακής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες λίγο πριν την αποφυλάκιση του.

Έχει διαπιστωθεί όμως ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του, όπως είπαν στο edolio5 αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να αποκτούν δυναμική οι ίδιοι. 

Ακόμη και δύο πρόσφατες δικογραφίες που αφορούσαν δράση εγκληματικών οργανώσεων, τον ενέπλεξαν ως ηθικό αυτουργό διάφοροι πληροφοριοδότες αλλά αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή. 

Είναι εξ' άλλου όχι παράτολμο αλλά ιδιαίτερα ανόητο ένας άνθρωπος που βρίσκεται 24/7 σε διαρκή τεχνική και φυσική παρακολούθηση ακόμη και μέσα στην φυλακή να έχει πρόθεση να συμμετέχει στο παραμικρό. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !