Η δίκη Καραϊβάζ και το CD που βρέθηκε με τις επαφές που είχε ο δημοσιογράφος με Γρηγόρη Δημητριάδη, αρχηγό ΕΛΑΣ και διοικητή ΕΥΠ αλλά δεν... «ανοίγει»! Η δολοφονία Κοντογιώργη που «μπήκε σφήνα» στην εκτέλεση που έγινε στον Άλιμο και το SMS ενός αγνώστου που χρησιμοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ για να «κλείσει» όπως - όπως μια ακόμη σκληρή δικογραφία της Greek Mafia. Ο ξάδερφος «πιτσιρικάς» που γκρέμισε το αφήγημα της ΕΛΑΣ και το υλικό από 300 κάμερες που δεν μπήκε ποτέ στην δικογραφία.


edolio5 team

Συνεχίστηκε σήμερα 25 Ιουλίου μια ακόμη συνεδρίαση στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αναφορικά με την δίκη της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την κατάθεση μαρτύρων, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνδρίαση και αύριο Παρασκευή ξεκινάνε οι απολογίες των 2 φερόμενων εκτελεστών χωρίς ουσιαστικά μέχρι σήμερα να έχει προκύψει κάποιο αποδεικτικό υλικό για την συμμετοχή τους στην υπόθεση αυτή, πέρα των ενδείξεων που περιγράφονται στην δικογραφία. 

Όπως είναι γνωστό, ο ένας εκ των 2 κατηγορουμένων, Γιάννης Λάλας είναι κατηγορούμενος και για την δολοφονία του Χάρη Κοντογιώργη που έγινε στις 6/12/21 στο Γαλάτσι!

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της ασφάλειας η εμπλοκή του Γιάννη Λάλα έγινε διότι στο κινητό τηλέφωνο ενός πρώην συγκρατούμενου του Κοντογιώργη, του Γιώργου Σοφιανίδη κάποιος άγνωστος έστειλε SMS όπου ανέφερε ότι ο Ιωάννης Λάλας μαζί με άλλα 3 άτομα θα δολοφονήσουν τον Κοντογιώργη.

Σήμερα στην ακροαματική διαδικασία προσήλθε ο Σοφιανίδης Γέωργιος και αφού εξήγησε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει δει ποτέ τα αδέρφια Λάλα εξέφρασε την απορία του γιατί του έστειλαν αυτό το μήνυμα.

«Τον Κοντογιώργη τον γνώριζα επειδή είμασταν μαζί στο ίδιο κελί. Μετά την δολοφονία του Μιχάλη Καπίρη με τον οποίο ο Κοντογιώργης ήταν φίλος κάποιος άγνωστος μου έστειλε αυτό το SMS. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί να το στείλει σε εμένα ενώ δεν διατηρούσα σχέσεις με τον Κοντογιώργη. Το έστειλα το SMS αυτό στον Χάρη και μου είπε ότι αυτά είναι βλακίες και ότι τα ονόματα που αναγράφει το SMS ότι δήθεν θα τον σκοτώσουν είναι φίλοι του.»

Αποτελεί άξιο απορίας πάντως γιατί ενώ το SMS που αποτελεί το μοναδικό στοιχείο που ενοχοποιεί τον φερόμενο ως εκτελεστή του Κοντογιώργη, Γιάννη Λάλα γράφει άλλα 3 ονόματα αυτά δεν βρίσκονται με την ίδια «ευκολία» στο κατηγορητήριο για την δολοφονία αυτή.

Είναι προδήλως αυτονόητο ότι και αυτή η δικογραφία είναι πρόχειρα «χτισμένη» και εύκολα κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι το SMS αποτελούσε ενοχοποίηση για κάποιον που εστάλει από έναν άγνωστο, 
ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί. 

Η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο μάρτυρας Σοφιανίδης Γιώργος είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει ακούσει ποτέ από τον Κοντογιώργη, ούτε όταν ήταν μαζί στην φυλακή, ούτε όταν τον είχε συναντήσει 2 - 3 φορές μόλις αποφυλακίστηκαν να του αναφέρεται στο όνομα Λάλας.  

Ο πρόεδρος της έδρας του ζήτησε να κοιτάξει τους κατηγορουμένους και να πει εάν τους έχει ξανά δει. 

«Πρώτη φορά τους βλέπω σήμερα, δεν τους ξέρω!»

Ας έρθουμε στην υπόθεση για την δολοφονία Καραϊβάζ. 

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα ήταν και ο ξάδερφος του Ευστράτιου Λάλα ο οποίος είπε ότι μαζί μοίραζαν φυλλάδια σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και ο Άλιμος, όπου διαφήμιζαν τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαριότητας που είχε ο ξάδερφος του. 

Να σημειώσουμε ότι το γεγονός αυτό για τα φυλλάδια αποτελεί τον λόγο που επιμένει ο Στράτος Λάλας ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο του στην περιοχή αυτή κατά τις ώρες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες, αμφισβήτησαν την διανομή φυλλαδίων και κατά συνέπεια εάν το δικαστήριο κάνει δεκτούς τους ισχυρισμούς του νεαρού ξάδερφου τότε το άλοθι του Στράτου Λάλα για την παρουσία του αυτοκινήτου στον τόπο της εκτέλεσης - ότι ήταν μια τυχαία σύμπτωση - αποτελεί ακλόνητο στοιχείο της υπεράσπισης του. 

Η κατάθεση του νεαρού που εκείνη την περίοδο ήταν 15 ετών διήρκησε 3 ώρες μέσα από έντονη αντιπαράθεση ερωτήσεων που του επιβλήθηκαν από την πολιτική αγωγή, η οποία ζήτησε την σύλληψη του επειδή όπως ισχυρίστηκε έλεγε ψέματα. Το αίτημα απορρίφθηκε αφού η εισαγγελέας της έδρας είπε: «Εγώ πείστηκα από όσα είπε ο νεαρός. Δεν διέκρινα ότι λέει ψέματα»!

Ένα σημαντικό στοιχείο που κατατέθηκε στην ακροαματική διαδικασία δια του συνηγόρου υπεράσπισης Ευτύχη Αλιγιζάκη ήταν ότι τα 2 πακιστανικά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ από τους δράστες, ενεργοποιήθηκαν 4 μέρες πριν στην περιοχή της Καλλιθέας, την ίδια ώρα που τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες οι φερόμενοι ως δράστες αδέρφια Λάλα ήταν ενεργά σε εντελώς διαφορετικές περιοχές και μιλούσαν.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών της δολοφονίας βρισκόντουσαν σε διαφορετικά... χέρια από των κατηγορουμένων!

Όσον αφορά τα όσα έγιναν στην προηγούμενη συνδρίαση αναφορικά με το CD που περιέγραφε τις επαφές του Καραϊβάζ με την ηγεσία της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ και όπως είπε η εισαγγελέας καταστράφηκε επειδή επικολλήθηκε στην δικογραφία με ένα συραπτικό, σήμερα η πολιτική αγωγή το παρέδωσε στην έδρα λέγωντας ότι το βρήκε σε έναν φάκελο της δικογραφίας με την επιφύλαξη όμως ότι δεν μπορεί να «ανοίξει» επειδή είναι κωδικοποιημένο.

«Άρα είτε ήταν κατεστραμμένο, επίτηδες ή όχι, είτε βρέθηκε αφού δεν είναι αξιοποιήσιμο είναι σαν να μην υπάρχει» ισχυρίστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Μια ακόμη μάρτυρας της δίκης ήταν η π. σύζυγος του Γιάννη Λάλα όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν και εξήγησε ότι το αυτοκίνητο Ferrari που αποτέλεσε υλικό στα ΜΜΕ κατά την περίοδο της σύλληψης του, ήταν ένα ακόμη αυτοκίνητο ανάμεσα σε άλλα που αγόραζαν και πουλούσαν προκειμένου να κερδίσουν από την διαφορά των χρημάτων.

«Ο Γιάννης όσο ήταν μαζί μου ήταν παράδειγμα συζύγου και πατέρα. Θεωρώ αδύνατο αυτός ο άνθρωπος όπως και ο αδερφός του να έχουν διαπράξει αυτό που τους κατηγορούν.» 

Επιπλέον η συγκεκριμένη μάρτυρας ανέφερε ότι η ίδια έκανε προσωπική έρευνα με υπόδειξη των δικηγόρων του συζύγου της και πήγε πόρτα - πόρτα στην περιοχή του Αλίμου πέριξ του τόπου εκτέλεσης του δημοσιογράφου για να βρει υλικό από κάμερες.

Όπως η ίδια είπε διαπίστωσε ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν δώσει στην ασφάλεια το υλικό που είχαν αλλά αυτό δεν περιέχεται στην δικογραφία όπως έχουν τονίσει από την πρώτη στιγμή και οι συνήγοροι υπεράσπισης. «Υπάρχουν 300 κάμερες στην περιοχή που δείχνουν με μεγαλύτερη ευκρίνεια πρόσωπα και οχήματα και περίεργως η αστυνομία διάλεξε υλικό από 70 για να βάλει στην δικογραφία. Με ποιο κριτήριο έγινε αυτή η επιλογή ;»

Αξίο σημείωσης είναι ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν αιτηθεί από το δικαστήριο να ζητήσει από την ΕΛΑΣ να δοθεί το υλικό και από 300 κάμερες, αλλά το αίτημα αυτό σήμερα ανακοινώθηκε από την έδρα ότι απορρίπτεται.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των αδερφών Λάλα. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !