Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024

Η αγιογραφία που στοιχίζει ένα 500ευρω! Τα παραμύθια των Μπακοκαϋμενάκηδων για την «μεγάλη τράπεζα» που ετοιμάζουν και οι σκελετοί στις ντουλάπες που θα οδηγήσουν στην φυλακή όσους τολμήσουν και υπογράψουν το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που μεθοδεύει η κυβέρνηση.


edolio5 team

Δεν λέμε να μην γράφουν οι καλοί συνάδελφοι την καλή τους την κουβέντα αναφορικά με τα παραμύθια για τον περιβόητο 5ο πυλώνα της νέας μεγάλης τράπεζας των Μπακοκαϋμενάκηδων αλλά ρε παιδί μου εκτείθονται ανεπανόρθωτα! Μέχρι και ο Κασσελάκης, που δεν ξέρει που πέφτει η έδρα της Attica Bank κατάλαβε ότι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό τραπεζικό σκάνδαλο. Προφανώς διαβάζει edolio5 όπου έχουμε επισημάνει το τετάστιο σκάνδαλο που είναι σε εξέλιξη με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Έλα όμως που τα PR των Μπακοκαϋμενάκηδων που όλη μέρα ευλόγουν το ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βαράνε τον Κασσελάκη μόλις είδαν ότι θα πρέπει να δικαιολογήσουν το 500ευρω που στοιχίζει το κάθε δημοσίευμα υπέρ των παραμυθιών. 

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΣΑ με τίτλο «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του κατά αυτής της συμφωνίας (συγχώνευση παγκρήτιας τράπεζας - τράπεζας Αττικής) καθώς όπως υποστηρίζει και δικαίως «Το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία €800 εκατομμυρίων ενώ οι ιδιώτες με μόλις €300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της».

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρει: «Το Δημόσιο κατέχει το 72,5% της ΑTTICA Bank, έχοντας καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της και συγκεκριμένα:

-153 εκατομμύρια στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη του 2021 και

-329 εκατομμύρια μέσω του ΤΧΣ

-39,8 εκατομμύρια μέσω του eΕΦΚΑ στη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 23/12/2022.

Οι ιδιώτες της Thrivest και της Παγκρήτιας Τράπεζας έχουν καταβάλει μόλις 33,8 εκατομμύρια και 29,9 εκατομμύρια αντίστοιχα, καλύπτοντας το 21% της δεύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Χαρακτηρίζοντας δε «αδιαφανή» τη συμφωνία, επισημαίνει ότι «το Δημόσιο -δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- θα μετάσχει με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τελικά θα βρεθεί – σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants – να κατέχει μόλις το 33% της Τράπεζας Αττικής».

Πράγματι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας Τhrivest (συμφερόντων Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη).

Μόλις έγινε γνωστή η ανακοίνωση του Κασσελάκη οι Μπακοκαϋμενάκηδες με non paper από το γνωστό κτήριο των Βορείων Προαστίων όπου ο γνωστός λεβέντης μοιράζει 500ευρα ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερη αυτή η συμφωνία από το να χρεοκοπήσει η τράπεζα Αττικής. Καταλάβατε τώρα με τι μεθόδευση προσπαθούν να πείσουν κάποιους να υπογράψουν και ας πάνε φυλακή;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !