Σάββατο, Ιουλίου 06, 2024

Άνοιξαν στόματα για την «πολεοδομική μαφία» της Μυκόνου! Το σακάτεμα με σιδερόβεργες του Αλβανού εργολάβου Πρέκα Τονίου, η δολοφονία του Ντότσι στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Λαέρτη Χατζίου και η απέλαση στην χώρα του 2 μέρες μετά για να μην δικαστεί στην Ελλάδα. Οι ξυλοδαρμοί του ξενοδόχου Φλώριου Ασημομύτη και του αρχαιολόγου Ψαρού που είχαν κοινούς εντολείς.


edolio5 team

Την ώρα που η ΕΛΑΣ προσπαθεί την προσαγωγή του υπόπτου για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη (Γ.Κ.) να την μετατρέψει σε σύλληψη, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ συγκεντρώνουν πληροφορίες για την πολεοδομική μαφία της Μυκόνου που έχουν πλέον αναζητήσει προστασία για να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον στα μεγαλύτερα ονόματα που ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.

Τον Νοέμβριο του 2022, τέσσερις άνδρες εισέβαλλαν στα γραφεία ενός 41χρονου Αλβανού εργολάβου, του Πρέκα Τονίου, με πιστόλια και σιδερόβεργες. Ένας εξ’ αυτών τον κρατούσε από τον λαιμό, την ώρα που ένας δεύτερος τον χτυπούσε στο κεφάλι και στα πόδια. Ωστόσο, ένας από τους δράστες ξέχασε το πιστόλι πάνω στο γραφείο, το οποίο πήρε ο εργολάβος με την πρώτη ευκαιρία και τότε, άρχισε να τους απειλεί και ο ίδιος.

Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αλλά είχαν προλάβει να αποσπάσουν 30.000 ευρώ, με τον εργολάβο να καταθέτει μήνυση για ξυλοδαρμό. Από τις Αρχές είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Δύο εκ των δραστών, είχαν συλληφθεί έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας. Μια ακόμη υπόθεση, ιδιαίτερα πρόσφατη συνδέεται άμεσα με την πολεοδομική μαφία της Μυκόνου και τους προστάτες της.

Μυστήριο παραμένει γιατί ο Λαέρτ Χατζίου που κατηγορήθηκε για τον φόνο του Ντότσι στις φυλακές Κορυδαλλού, αντί να παραμείνει στην Αθήνα και να δικαστεί, απελάθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, στην Αλβανία για αδικήματα που είχε διαπράξει εκεί. Για την ακρίβεια του ρεπορτάζ, ο Λαέρτ Χατσίου, είχε συλληφθεί στην Ελλάδα, όχι για αδικήματα που διέπραξε στη χώρα μας αλλά στη βάση διεθνούς εντάλματος. Ως εκ τούτου, εκκρεμούσε η έκδοσή του στην Αλβανία για μια σειρά από εγκλήματα που έχει διαπράξει στη χώρα αυτή, ισχυρίζεται το υπουργείο δικαιοσύνης για να δικαιολογήσει την απέλαση του. Η δολοφονία όμως του Ντότσι έγινε στην Ελλάδα!

Στις δικογραφίες για τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου Φλώριου Ασημομύτη στη Μύκονο, άλλη μία υπόθεση που είχε απασχολήσει το νησί, ο Ντότσι, κατόπιν «συμβολαίου» είχε χτυπήσει τον Ασημομύτη στον οποίο εκμυστηρεύτηκε, για άγνωστους λόγους ποιος τον έστειλε. Η δίκη για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από πληροφοριακά δελτία της ΕΛΑΣ, η ομάδα που ξυλοκόπησε βάναυσα τον αρχαιολόγο, Μανώλη Ψαρρό και τον ξενοδόχο Ασημομύτη, είναι κοινή.

Ακούγεται, μάλιστα, ότι μετά την εκτέλεση του Ζαμπούνη σε ένα από τα βενζινάδικα που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο, στις 14 Ιανουαρίου 2024, ο οποίος ήλεγχε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων και διατηρούσε τη μισθοδοσία του τρόμου στη Μύκονο, τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς αφού τα βαριά πλέον ονόματα της νύχτας που σεβόντουσαν τον Ζαμπούνη έχουν ξεσαλώσει και θέλουν να πάρουν μερίδιο από την προστασία των εργολάβων που χτίζουν βίλες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Μύκονο και στις Κυκλάδες πέρα των υπόλοιπων παράνομων δραστηριοτήτων με την γνωστή συνταγή της ομερτά αλλά και πολιτική κάλυψη, συμφέροντα εκατομμυρίων χειραγωγούν την επιχειρησιακή δράση της ΕΛΑΣ, της Πολεοδομίας αλλά και των δικαστικών αρχών, όχι μόνο της Μυκόνου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !