Η βροχή μηνύσεων για ένα SMS και η «παρέα των προθύμων» για να σώσουν τον Μητσοτάκη! Ο άνθρωπος των Μπακοκαϋμενάκηδων, τα ρεπορτάζ 2 εφημερίδων και η σύναξη στην βίλα Μαρινάκη που διαλύει βήμα - βήμα την κυβέρνηση που ζει ημέρες Πομπηίας.


Του ειδικού συνεργάτη

Οι ώρες περνούν και το τοπίο για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ξεκαθαρίζεται με μεγαλύτερο μπέρδεμα. 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την “Εστία” και ρεπορτάζ της εφημερίδος Documento, η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον μεγαλοεπιχειρηματία και μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη της επίσκεψής τους την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, σφαγιάστηκαν στο γόνατο από τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι στην βίλα του μεγαλοεφοπλιστή βρέθηκαν με εντολή του προκειμένου να κατευνάσουν τις αντιδράσεις του αλλά το μηδενικό αποτέλεσμα που είχε η επίσκεψη τους εξέθεσε την κυβέρνηση περισσότερο από ότι η επίσκεψη.

Σημειώνεται ότι μετά από πολλές ώρες σιωπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος την δήλωση του εκδότη του iefimerida.gr Χρήστου Ράπτη που πρόσφατα πούλησε το «μαγαζί» του στους Μπάκοκαϋμενάκηδες προχώρησε σε μία υψηλών τόνων διάψευση χωρίς να αναφερθεί στα συγκεκριμένα γεγονότα. Πως εμπλέκεται όμως ο Χρήστος Ράπτης. Πριν από αυτό ας εξηγήσουμε κάτι άλλο.

Εάν το δημοσίευμα ευσταθεί– συνιστά παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες υπουργοί πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη εν γνώσει της συζύγου του πρωθυπουργού και προφανώς του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός κι αν η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με την σύζυγο του πρωθυπουργού, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα, αφού πρόκειται για πολιτικό ζήτημα με κρατικές επιπτώσεις κι όχι για ζήτημα διαπροσωπικών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση το επίμαχο sms –εάν βεβαίως υπάρχει– αποτελεί εξωθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσω ενημέρωσης να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς.

Η “Εστία” υπογραμμίζει ότι το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη το επιδείκνυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους καλεσμένους στο σπίτι του. Κάπως έτσι η πληροφορία για το περιεχόμενο του sms έφθασε στην εφημερίδα. Κάποιος είπε σε κάποιον κάτι !

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εστίας» το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα από την Μαρέβα για να σταλεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρινάκης θα προβεί σε νομικές ενέργειες την Δευτέρα το πρωί.

Εντωμεταξύ το πρωί της Κυριακής ο διευθυντής του iefimerida.gr Χρήστος Ράπτης με κείμενο που τιτλοφορείται «τα χυδαία ψεύδη και οι αθλιότητες της “Εστίας”» αναφέρει τα εξής:

«Ο εκδότης της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης διέπραξε σήμερα, μια πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα.

Σε ένα πρωτοσέλιδο δήθεν «ρεπορτάζ», αποκύημα της φαντασίας του, με τίτλο «Τό μήνυμα τῆς Μαρέβας στόν κ. Μαρινάκη: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!», φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου.

Ισχυρίζεται ότι, ευρισκόμενος μαζί με άλλους συνδαιτημόνες στην οικία του Ευάγγελου Μαρινάκη, δήθεν ο επιχειρηματίας επέδειξε σε μένα και σε άλλους κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Είναι χυδαίο ψεύδος. Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη». Ήταν αυτονόητο ότι ο Ράπτης θα διέψευδε τον ισχυρισμό της εφημερίδας και είναι απορίας άξιο πως το ρεπορτάζ επικαλέστηκε το όνομα του. Οι σχέσεις Ράπτη με το Μαξίμου και κυρίως με την Μαρέβα είναι άριστες. Εδώ λοιπόν δημιουργείται ένα ερώτημα που δεν έχει απάντηση. Πάμε παρακάτω. Στην παρέα εκείνο το βράδυ στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή, όπως ο ίδιος αποκάλυψε με ανακοίνωση του ήταν και ο επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, ο οποίος όσο είχε το Action 24 το είχε παραδώσει στην αυλή του Μαξίμου.

“Τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες» για δείπνα στα οποία υποτίθεται ότι κρίνεται το μέλλον της διακυβέρνησης της χώρας. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται και σε εμένα, επιχειρώντας προφανώς να με εντάξουν σε εξωθεσμικά παιχνίδια τα οποία φαντασιώνονται οι συγγραφείς τους” τονίζει από την πλευρά του ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

“Θα ήθελα, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, δεν θα επιτρέψω στη φαντασιοπληξία κάποιων ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία δεν έχω καμία σχέση. Η δημοσιογραφία έχει κανόνες και ένας από τους βασικούς είναι να διασταυρώνει κανείς αυτό που δημοσιεύει.

Δεύτερον, διαβάζω με έκπληξη για πράγματα που υποτίθεται ότι διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου, τα οποία όμως ουδέποτε έχουν συμβεί”, επισημαίνει ακόμη.

“Αποκορύφωμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» που αναφέρει ότι δήθεν υπήρξε SMS της συζύγου του πρωθυπουργού προς τον φίλο μου επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο μάλιστα διακινήθηκε και στη φιλική ομήγυρη σε δείπνο στο σπίτι του στο οποίο ήμουνα και εγώ παρών. Επειδή, λοιπόν, ήμουν πράγματι παρών, ενημερώνω ότι δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα” καταλήγει ο κ. Παναγιωτάκης. Να σημειώσουμε ότι ρεπορτάζ για το περιβόητο SMS ανέφερε και η εφημερίδα DOCUMENTO. Είναι προφανές ότι η πηγή του θέματος ήταν κοινή ή αυτός που είχε πρώτο το ρεπορτάζ το έδωσε «άθελα» του και στον άλλον. Αν τελικά υπάρχει το SMS είναι βέβαιο ότι θα διαρρεύσει αργά ή γρήγορα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !