Κυριακή, Μαρτίου 31, 2024

Η «σφαγή» Παπασταύρου και η «ορφανή εποπτεία» της ΕΥΠ ! O κρυφός πόθος του Μυλωνάκη με το σημειωματάριο στο χέρι και οι επαφές με πράκτορες της Κατεχάκη. Ο κολλητός καταδικασμένου με πολυετή κάθειρξη εφοπλιστή, που έλυνε και έδενε στο «αμαρτωλό» κτήριο η σύζυγος που πέρασε από τον Βορίδη και οι επαφές με Σαμαρά που κατέγραφε ο «Γιωργάκης» της βουλής.


edolio5 team

Οι καλύτεροι έρωτες με την εξουσία είναι οι ανεκπλήρωτοι.
Τις τελευταίες ώρες, μετά την αποπομπή των Παπασταύρου-Μπρατάκου που σφάχτηκαν στο γόνατο  από το Μαξίμου, το όνομα του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη, εμφανίσθηκε και πάλι στο προσκήνιο ως πιθανού για να αναλάβει μέρος των αρμοδιοτήτων των εκδιωχθέντων που ως γνωστόν, μεταξύ άλλων είχαν και την υψηλή εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Κυρίως ο Παπασταύρου. Είναι πια γνωστό πως κάθε φορά που παίζει κάποιο σενάριο για την ΕΥΠ, ο Γ. Μυλωνάκης είναι πάντα υποψήφιος για την ανάληψη θέσης και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αφενός, πρόκειται για μύχιο πόθο του που μάλιστα δεν έχει διστάσει να εκφράσει πολλές φορές δημοσίως στο παρελθόν. Από την άλλη, στο διάστημα προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο σημερινός Γεν. Γραμματέας της Βουλής είχε αναλάβει έναν ρόλο "συλλογής πληροφοριών" μεταξύ του πρωθυπουργικού ανεψιού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπεύθυνη του οποίου ήταν την εποχή εκείνη η μακρινή εξαδέλφη του, Ελίνα Κυπραίου.

Λέγεται λοιπόν πως ο Μυλωνάκης κυκλοφορούσε με ένα σημειωματάριο και έκανε σειρά επαφών συγκεντρώνοντας διάφορες πληροφορίες για πρόσωπα, κυρίως εντός της ΝΔ (δεν υπήρχε ακόμη τότε το PREDATOR βλέπετε) τις οποίες εν συνεχεία διαβίβαζε στον εντολοδόχο του.

Πάντως, όπως σχολιάζεται, την εποχή εκείνη δεν χρωστούσε καλή κουβέντα για κανέναν, όλους άχρηστους τους έβλεπε! Βουλευτές, συνεργάτες ακόμη και συγγενείς του σημερινού πρωθυπουργού...

Ο άνθρωπος των πληροφοριών του Κυριάκου Μητσοτάκη -όπως τον αποκαλούσαν οι γνωρίζοντες- είχε αναλάβει να σχηματίσει και εικόνα για την ΕΥΠ, ασχέτως που πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει περί τίνος πρόκειται, διατυμπάνιζε πως στόχος της ΝΔ, όταν θα ερχόταν στην εξουσία ήταν να παραμείνουν βία 400 υπάλληλοι και να περικοπούν αρμοδιότητες, δήθεν για να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική. Τόσα ήξερε, τόσα καταλάβαινε, τέτοια έλεγε...

Τις τελευταίες ώρες με αφορμή το πάγιο ενδιαφέρον του Μυλωνάκη για την ΕΥΠ και την επαναφορά του ονόματός του στα σενάρια, συζητώνται στην πιάτσα κάποια screenshot από μηνύματα του εν λόγω από τα οποία διαφαίνεται η τότε αγωνία του να συλλέξει πληροφορίες για υπαλλήλους της ΕΥΠ, που πρόσκεινται στον κύκλο των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά (ιδίως) αλλά και του Κώστα Καραμανλή. Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ένας πρώην υποδιευθυντής Αντικατασκοπίας- Αντιτρομοκρατίας, ο Σ.Ν (προκάτοχος της περιβόητης Βαγγελίτσας δηλαδή υπεύθυνος του τμήματος παρακολουθήσεων), μέλος και συνδικαλιστής της ΠΟΛ.ΑΝ. και μετά της ΔΑΚΕ και εμπλεκόμενος επί κυβέρνησης Καραμανλή στην υπόθεση "απαγωγής Πακιστανών", για τον οποίο ο Μυλωνάκης είχε πληροφορίες πως επί της θητείας του ως προϊσταμένου της κρίσιμης υποδιεύθυνσης, είχε πάρε δώσε και "πληροφοριακά" αλισβερίσια με γνωστό καταδικασμένο εφοπλιστή σε πολυετή κάθειρξη πρωτόδικα και επιζητούσε να τις επιβεβαιώσει μανιωδώς, λέγοντας πως όταν η ΝΔ θα αναλάμβανε τα ηνία της ΕΥΠ, ο εν λόγω θα απομακρυνόταν.

Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε αλλά ο υπάλληλος όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε, αλλά ανταμείφθηκε(!) και με περίοπτη θέση στο εξωτερικό από τη διοίκηση που η ΝΔ διόρισε στην ΕΥΠ και η σύζυγός του τμηματάρχης κι αυτή σε επιχειρησιακό τμήμα της ΕΥΠ, η Ε.Λ. μετατάχθηκε σε υπηρεσία της αρεσκείας της αφού πέρασε και ως συνεργάτης από το πολιτικό γραφείο του κ. Βορίδη. Μπορεί η συγκεκριμένη επιλογή να έγινε στη λογική της γέφυρας συμμαχίας μεταξύ Μητσοτάκη-Σαμαρά ή πάλι, ίσως η εξήγηση να είναι πιο απλή, ότι δηλαδή οι εισηγήσεις του Μυλωνάκη στο Μαξίμου επί προσώπων και πραγμάτων, δεν έτυχαν τελικώς ανάλογης εφαρμογής. Αν ισχύει το δεύτερο, μάλλον θα πρέπει να συνηθίσει επιτέλους ο Μυλωνάκης στην ιδέα πως δεν θα αναλάβει ποτέ θέση στην ΕΥΠ. Στο κάτω κάτω, η μέθοδος «καρνέ και στυλό» έχει ξεπερασθεί προ πολλού από λογισμικά τελευταίας τεχνολογίας.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !