Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2023

Τα 2 «κομματίδια» - μαξιλάρια της κυβέρνησης και τα αποκαλυπτήρια τους! Στην γραμμή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το «μαγαζί» του Νατσιού και ο βουλευτής - άνθρωπος του εφοπλιστή Ρέστη ζήτησε από το βήμα της βουλής περισσότερα αιολικά πάρκα και άμεση χωροθέτηση. Οι κρυφές συναντήσεις του Στίγκα με υπουργούς για να πάρει την περιβόητη χρηματοδότηση και τα παραμύθια στους βουλευτές του ότι θα τους αποκαταστήσει το Μαξίμου αν χάσουν τις βουλευτικές έδρες, φτάνει να είναι φρόνιμοι.


Του ειδικού συνεργάτη

Όσοι παρακολουθούν τα κοινοβουλευτικά δρόμενα δεν εντυπωσιάστηκαν αλλά δεν περίμεναν και την τόση «ξαφνική» αγάπη του κόμματος Νατσιού για τους ολιγάρχες των αιολικών πάρκων. Για το περιβόητο Βασιλάκη όλα πλέον είναι αναμενόμενα. Ας τα πάρουμε από την αρχή Εντύπωση μάς έκανε το κόμμα Νίκη το οποίο ούτως ή άλλως μετά τις εθνικές εκλογές «έκατσε», δεν ακούστηκε πουθενά, ο δε Δημήτρης Νατσιός παρουσιάζεται πολύ σπάνια στην Βουλή, η αντιπολίτευσή του είναι πολύ ήπια έως ανύπαρκτη όταν μάλιστα υπάρχει μία προοδευτική ατζέντα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση όπως π.χ το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μάς έκανε και η στάση της ΝΙΚΗΣ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όπου ο Βορύλλας βουλευτής της ΝΙΚΗΣ και άνθρωπος του ολιγάρχη εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη που είναι καταδικασμένος πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη και εκκρεμεί το εφετείο του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα παραγωγής.
Και μάλιστα προτείνει άμεση χωροθέτηση και αδειοδότηση (!) θαλάσσιων αιολικών πάρκων ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αξιοποιηθούν οι ΑΠΕ. Αυτά δεν τα λένε ούτε οι ίδιοι οι ολιγάρχες.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η θέση απηχεί τέλεια στις τάξεις της ΝΔ ενώ την άμεση χωροθέτηση και αδειοδότηση την επιζητάει επιχειρηματίας στο χώρο της ενέργειας πολύ στενά συνδεδεμένος με τη ΝΔ, ενώ βασικός υπουργός της κυβέρνησης έχει και συγγενική σχέση μαζί του. Πρόκειται για τον Γιώργο Περιστέρη. 

Βέβαια, υπάρχει και το εξής:
Πολλά μοναστήρια που στηρίζουν τη ΝΙΚΗ είναι και διαχειριστές εκκλησιαστικής περιουσίας και θα τους ενδιέφερε αυτή η διέξοδος.

Υπάρχει όμως, και κάτι ακόμα και εκεί θα εξαρτηθούν πολλά για ποιο ρόλο παίζει τελικά το κόμμα ΝΙΚΗ σε αυτή τη Βουλή: Στην Θεσσαλία έχει συνταχτεί ένας ογκώδης φάκελος πολλών χιλιάδων σελίδων που είναι η δικογραφία κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κώστα Αγοραστού.
Η δικογραφία έχει μαζέψει μαρτυρίες για παραλείψεις, κακοτεχνίες, υπερτιμολογήσεις και περίεργες συμβάσεις που έχουν συναφθεί επί θητείας Αγοραστού. Το θέμα είναι ότι την υπόθεση χειρίζεται η αδερφή του Γιώργου Αποστολάκη, του βουλευτή Επικρατείας με το κόμμα ΝΙΚΗ.
Και σε αυτή την υπόθεση που βρίθει σκανδάλων, θα φανεί αν η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο και θα αποδοθούν ευθύνες ή θα μείνουμε στους τύπους.

Αφήνουμε για το τέλος τον Βασίλη Στίγκα των Σπαρτιατών ο οποίος κατάφερε ως μοναδικός στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος να καταδώσει τους βουλευτές του στην εισαγγελία ως μαφιόζους.

Ο άνθρωπος που έχει περάσει από την Πολιτική Άνοιξη, το ΛΑΟΣ και την Ένωση Κεντρώων, μπήκε στη Βουλή με τη βοήθεια του Ηλία Κασιδιάρη και αντί να κάνει αντιπολίτευση χάιδευε τα αυτιά του Μητσοτάκη για να μην του κοπεί η κρατική επιχορήγηση. Μαθαίνουμε ότι στο παρασκήνιο κάνει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να πάρει τα χρήματα και μετά ας γίνει ότι γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο ίδιος ισχυρίζεται σε 5 βουλευτές του που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα για την επόμενη μέρα ως εργασία ότι θα φροντίσει με την κυβέρνηση να τους αποκαταστήσει.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !