Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2023

Οι νέοι αντιπρόεδροι σε ΣτΕ και Αρείου Πάγου, τα «παρατράγουδα» και οι αδικίες! Το «γυναικείο άρωμα» που κυριάρχησε στο «Θέμιδος Μέλαθρον» και η «βουτιά» στην επετηρίδα για τους εκλεκτούς της κυβέρνησης στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας.


edolio5 team

Πέντε νέες Αντιπροέδρους στον Άρειο Πάγο και νέα πρόσωπα στην ηγεσία του ΣτΕ επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας, έτσι, τα κενά στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, που είχε προκαλέσει η αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, των προκατόχων τους.

Οι νέες Αντιπρόεδροι είναι οι Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, η οποία, ενώ είχε τις προυποθέσεις από τις προηγούμενες κρίσεις, είχε παραληφθεί με ανωτέρα εντολή στην προηγούμενη θητεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επίσης οι Μαρία Λεπενιώτη, που έγινε ευρύτερα γνωστή ως πρόεδρος στο πρωτόδικο δικαστήριο της «Χρυσής Αυγής». Η Λεπενιώτη είναι σύζυγος του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Καρακούκη, η Δήμητρα Ζώη, η Ασημίνα Υφαντή, που ήταν πρόεδρος στην έδρα που είχε καταδικάσει τους εμπλεκομένους στο Παραδικαστικό Ν2 και είχε μειοψηφήσει προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή ο Πέτρος Μαντούβαλος και η Ελένη Κατσούλη. Το γυναικείο άρωμα στις θέσεις των αντιπροέδρων του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου κατά κυρίευσε. Πρόκειται για 5 γυναίκες αρίστου ήθους που δεν έχει ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα αρκετά παρατράγουδα σημειώθηκαν για τις κρίσεις των δικαστών στο ΣτΕ στις θέσεις των αντιπροέδρων. 

Στον κάλαθο των αχρήστων έπεσε μία ακόμη υπόσχεση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αφορά την τήρηση της επετηρίδας στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης μετά την επιλογή των τριών νέων Αντιπροέδρων του ΣτΕ, καθώς για τους δύο από τους τρεις έγινε "βουτιά" στην επετηρίδα.


Οι νέοι Αντιπρόεδροι ΣτΕ Ηλίας Μάζος και Χρήστος Ντουχάνης ήταν 11ος και 13ος αντίστοιχα, ανάμεσα στους 18 συμβούλους ΣτΕ, από τους οποίους επελέγησαν τα τρία νέα μέλη της ηγεσίας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Η νέα Αντιπρόεδρος Μαρίνα Παπαδοπούλου, ήταν πρώτη στην επετηρίδα, ωστόσο είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την προαγωγή της σε Πάρεδρο.