Πέμπτη, Αυγούστου 31, 2023

Δεν έπιασαν τόπο τα τηλεφωνήματα από τους «φίλους» του για να πέσει στα μαλακά! Προφυλακίστηκε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ (εκλεκτός της οικογένειας Μητσοτάκη) Νίκος Ξανθουδάκης για εκβίαση κατ' επάγγελμα. Νέα δικογραφία μετά τις καταγγελίες που έγιναν από θύματα που φοβόντουσαν να μιλήσουν.


edolio5 team

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, κρίθηκε ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ Νίκος Ξανθουδάκης εκλεκτός της οικογένειας Μητσοτάκη που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην εκβίαση είχε απολογηθεί χθες και ο 29χρονος γιος του 53χρονου, επίσης αστυνομικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη γενική συνέλευσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αποφάσισε την αποπομπή του 53χρονου από την Ένωση, όπως ήταν αναμενόμενο αφού τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 υπήρξε έντονη προσπάθεια από «κύκλους της Αθήνας» να πέσει στα μαλακά ο επίορκος αστυνομικός αλλά όπως φαίνεται δεν μάσησαν ανακριτής και εισαγγελέας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται το κατηγορητήριο σε βάρος να τροποποιηθεί προς το χειρότερο αφού μετά την σύλληψη του έγιναν νέες καταγγελίες από θύματα του.