Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022

Η "Χαρίκλεια" εκ Σαλαμίνος της ΕΥΠ που έφυγε και ξανά ήρθε! Η αποκάλυψη της Τουρκικής SABAH για τον ρόλο Έλληνα πράκτορα και ο γιός του "Σάκη με τα μεγάλα αυτιά".


Του Άρη Σπίνου

Τελικά το ρεπορτάζ μας σχετικά με την αποσπασμένη στην ΕΥΠ αστυνομικό, Χ.Φ κολλητή της Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, η οποία απομακρύνθηκε από την υπηρεσία άρον άρον λόγω της εμπλοκής της στην παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, επιβεβαιώθηκε! Όπως πληροφορηθήκαμε, η εκ Σαλαμίνος ορμώμενη Χαρίκλεια, η οποία είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της περιβόητης Γ΄ υποδιεύθυνσης της ΔΙΣΥΑΠ Β΄ στην ΕΥΠ, της υποδιεύθυνσης ψυγείο-προθάλαμο εξόδου 100 στελεχών προς την ΕΛ.ΑΣ., εν τέλει επιστρέφει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών από όπου και είχε μετακινηθεί. Υπενθυμίζεται πως η Χαρίκλεια είχε παραμείνει στη θέση της υποδιευθύντριας ακόμη και μετά τη μετάταξη του προσωπικού, τη μη πλήρωση των θέσεων και λάμβανε επίδομα θέσης και απόσπασης για 10 ολόκληρους μήνες ούσα άπραγη επί της ουσίας. Τελικά, προφανώς στον απόηχο του δημοσιεύματός μας, ελήφθη η απόφαση να γυρίσει στην οργανική της θέση, γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως τις αρχικές πληροφορίες μας. Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε κατά πόσον, μετά την απομάκρυνση της Χαρίκλειας, έχει καταργηθεί και η υποδιεύθυνση/θάλαμος εξόδου ανεπιθυμήτων αντιφρονούντων υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν νομικοί σύμβουλοι, ακόμη και αν καταργηθεί τώρα, το πουλάκι πέταξε! Διότι η συντήρηση επί μήνες μιας δομής, χωρίς προσωπικό και καθήκοντα, απλώς αποδεικνύει περίτρανα πως εξαρχής, η υποδιεύθυνση είχε στηθεί με δόλο, προκειμένου να σωριασθούν εκεί τα υπό διωγμό στελέχη, αλλά την διατηρούσαν για τα μάτια του κόσμου. Αλήθεια, αφού η τροπολογία προέβλεπε πως όλο το προσωπικό της υποδιεύθυνσης-δίχως εξαιρέσεις και υποκειμενικά κριτήρια-θα έπρεπε να μεταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ., η Χαρίκλεια γιατί εξαιρέθηκε επί 10μηνο; Και δεν είναι η μοναδική εξαίρεση, αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε ενδελεχέστατα στο άμεσο μέλλον, με πληροφορίες φωτιά για δύο ακόμα στελέχη της ΕΥΠ που το ένα μετατάχθηκε σε άλλο υπουργείο και το άλλο έχει εξαφανιστεί!

Από την άλλη, ο πανικός που προφανέστατα κατέλαβε τη Διοίκηση της ΕΥΠ μετά τις αποκαλύψεις μας για την Χαρίκλεια και η σχετικώς άμεση λήξη απόσπασής της, μάλλον είναι δείγμα διοικούντων που δεν γνωρίζουν κανόνες διαχείρισης κρίσεων. Για την ιστορία, σε κάποια άλλη περίσταση, το 2009, ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας, επίσης διπλωμάτης και μετά στο payroll του ομίλου Μυτιληναίου, όταν ενημερώθηκε πως η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας SABAH, είχε ξεσκεπάσει τον τότε εκεί υπηρετούντα υπάλληλο ως όργανο, Π.Μ. (υιός του μεγαλοπασόκου "Σάκη με τα μεγάλα αυτιά"), νυν υποδιευθυντή Αντικατασκοπείας παρακαλώ (είναι να απορεί κανείς που ένας αποτυχημένος να προφυλάξει την υπηρεσιακή του ταυτότητα στην αλλοδαπή, έχει αναρριχηθεί σε τέτοια θέση -βεβαίως επί Ρουμπάτη- και επειδή, όπως μαθαίνουμε, έκανε όλα τα βρώμικα χατήρια στον μπαμπα-Γιάννη), είχε χαρακτηριστικά αποφανθεί δημοσίως σε ευήκοα ώτα: «Όσο άχρηστος και να είναι ένας δικός μας, εγώ δεν θα τον πετάξω στα λιοντάρια, δεν θα επιβεβαιώσω το δημοσίευμα των Τούρκων». Και έτσι, ο άχρηστος Π.Μ. παρέμεινε για μήνες ακόμη στην Τουρκία, να συνεχίσει αμέριμνος πια και με τις ευλογίες της διοίκησης της υπηρεσίας τις διακοπές του.