Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020

Η δικαίωση του ρεπορτάζ!!Μόνο το edolio5 είχε γράψει για τα πληρωμένα δημοσιεύματα πως δήθεν ο Σάλλας θα αγόραζε την Praxia Bank

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαλλα Praxia Bank"Του Άρη Σπίνου

Τα παραμύθια Σάλλα έλαβαν τέλος!!Το edolio5 ήταν το μοναδικό ενημερωτικό sait που είχε γράψει ότι ο Μιχάλης Σάλλας δεν έχει το πράσσινο φως από την τράπεζα της Ελλάδος λόγο των ποινικών κακουργηματικών εκκρεμοτήτων που έχει,από την τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά της Praxia Bank. Με την Viva φέρεται να έχει συμφωνήσει ο Bob Diamond, βασικός μέτοχος του fund Atlas το οποίο ελέγχει την Praxia, για την τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Viva ανέλαβε την δέσμευση να καλύψει το σύνολο των δαπανών της Praxia που θα προκύψουν μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτείται η έγκριση της συναλλαγής από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στελέχη της Viva ενημερώνουν ήδη αναλυτικά για την συναλλαγή την ΤτΕ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οποία ανέφερε ότι το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας και της PRAXIA Bank ολοκληρώθηκε, χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Παγκρήτια Τράπεζα, προσθέτει η ανακοίνωση, συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ορίσει στη διοίκηση της Praxia Bank την 31η Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιστωτικό ίδρυμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την εκκαθάριση


Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Praxia Bank, με βάση τις εποπτικές αρχές, δεν ενέχει συστημικό κίνδυνο.