Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2024

Τα ευφάνταστα παραμύθια που λέγονται και γράφονται και όλη η αλήθεια για την πώληση του OPEN! Οι φήμες που κάποιοι διαδίδουν για να μην φύγουν τρέχοντας από τον σταθμό οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι.


edolio5 team

Διαβάζουμε και ξανά διαβάζουμε ότι το OPEN πουλήθηκε στον Ηλιόπουλο! Παραμύθια φούμαρα. Θα σας ενημερώσουμε λοιπόν για το ποια είναι η αλήθεια.

Η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς οι δύο ισχυροί ενδιαφερόμενοι, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενδιαφέρονται ακόμη για την εξαγορά.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος (Worldwide Green, Suez Fortune Investments και Swiss Carriers- ιδιοκτήτης ΑΕΚ Α.Ε.) είναι διατεθειμένος να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των χρεών ύψους 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Maritime & Trading Corporation, Alter Ego Media) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των χρεών.

Ο Μ. Ηλιόπουλος βρίσκεται σε φάση due diligence, μια διαδικασία που περιλαμβάνει ανάλυση οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων της επιχείρησης.

Ο Μαρινάκης έχει λάβει το προσχέδιο συμφωνίας σε συνεννόηση με τον Σαββίδη με τον οποίο δεν έχει μιλήσει ο Ηλιόπουλος και εξετάζει την πρόταση με τους οικονομικούς και νομικούς του συμβούλους. Πιο συγκεκριμένα: 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, το Open αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να συνάπτει δάνεια για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους μισθούς των δημοσιογράφων, των τεχνικών και του λοιπού προσωπικού. Ένας από τους λόγους που 4 - 5 δημοσιογράφοι του OPEN διαδίδουν ότι βρίσκεται το κανάλι στο παρά - πέντε της πώλησης είναι ακριβώς για να μην αρχίζουν να τρέχουν όλοι οι άλλοι προς την πόρτα της εξόδου αφού παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόσφατα έλαβε δάνειο 600.000 ευρώ από τη μητρική εταιρεία Dimera S.A. Το δάνειο εγκρίθηκε μέσω κοινού ομολογιακού δανείου και συνοδεύεται από σταθερό επιτόκιο 4,2% με διάρκεια ενός έτους. Ωστόσο, η επιβίωση του καναλιού παραμένει αμφίβολη, καθώς και άλλοι πιστωτές, όπως η Digea, απειλούν να σταματήσουν την παροχή υπηρεσιών, αφού το χρέος έχει ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ  κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή της μετάδοσης, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία του σταθμού θα υποτιμηθεί στα μέγιστα!

Παράλληλα, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., που ελέγχει το Open, βρίσκεται σε διαιτητικό δικαστήριο με τις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη για τη λύση της συνεργασίας τους, η οποία αφορά παραγωγές και οφειλές ύψους 15 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τις εταιρείες του παραγωγού. Ο μόνος που μπορεί να διευθετήσει αυτές τις οφειλές του Κοκλώνη είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφού όσοι γνωρίζουν μιλούν για την άριστη σχέση που έχουν.

Τον Κοκλώνη τον ξέρει καλά και ο Ηλιόπουλος αφού τον έχουν δει αρκετές φορές στο γραφείο που έχει στον Πειραιά.

Το πρόβλημα βέβαια που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να περάσει στον Μαρινάκη ένας πανελλήνιος σταθμός και πιέζει τον Σαββίδη να τον δώσει στον Ηλιόπουλο. 

Εδώ βέβαια γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει από τους υπόλοιπους μιντιάρχες εάν ο Ηλιόπουλος αποφασίσει να γίνει ανταγωνιστής τους. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !