Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής! Το καυτό ηχητικό ντοκουμέντο με τις εντολές Σαμαρά σε «ταχυδρόμο» για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, το θάψιμο της δικογραφίας που μύριζε παραδικαστικό και η πρόταση της εισαγγελέας που είναι στην έδρα να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός για εξηγήσεις. Η σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για το αναμενόμενο «όχι» των δικαστών.


edolio5 team

Η δίκη του Εφετείου για την Χρυσή Αυγή είναι σε εξέλιξη αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια αναπάντεχη εξέλιξη είχαμε το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Η Εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος που είχε καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, με το οποίο ζητούσαν να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ηχητικό που είχε διαρρεύσει, και στο οποίο ακούγεται να δίνει εντολή σε ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο να παρέμβει σε εισαγγελική έρευνα προκειμένου συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι να λάβουν δυσμενή μεταχείριση.

Το ηχητικό είχε αναρτηθεί στο Ρώσικο μέσο Rutube και είχε προκαλέσει σάλο!

Σε αυτό ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο πεζοδρομίου, να δίνει εντολή σε κάποιον να πει στον «Παναθηναϊκάκια», που όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν είναι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, που χειριζόταν την περίοδο εκείνη την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να κλείσει στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες τους βουλευτές που θα περνούσαν τις επόμενες ημέρες το κατώφλι του για ανάκριση.



Η Εισαγγελία Αθηνών είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά η Βουλή έθαψε το φάκελο

Μετά τη πρόταση της Εισαγγελίας επικράτησε πανικός στα ανώτατα κλιμάκια του Αρείου Πάγου.

Αναμένεται η απόφαση της έδρας, η οποία και θα κρίνει αν τελικά ο Σαμαράς θα κληθεί στο δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους συνηγόρους του, και με καθυστέρηση δέκα ετών θα δώσει τελικά εξηγήσεις σχετικά με το ηχητικό της ντροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στον Άρειο Πάγο με την συμμετοχή ανωτάτων δικαστικών η γραμμή που δόθηκε είναι να πει όχι η έδρα του δικαστηρίου με απόλυτη πλειοψηφία! Φυσικά αυτό λέγεται παρέμβαση αλλά είναι ψιλά γράμματα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Αθηνών είχε ήδη ζητήσει την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού για προτροπή σε τέλεση εγκλήματος, αλλά ο φάκελος της δικογραφίας θάφτηκε στη Βουλή. Η δικογραφία αυτή αποτελεί μια από τις απειλές του Μητσοτάκη για τον Σαμαρά.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !