Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Στο εδώλιο τρεις αστυνομικοί! Η αναβολή της δίκης για τον θάνατο του Μάγγου και ο συσχετισμός της δικογραφίας με την δίωξη για κακούργημα σε τρεις ακόμη ένστολους που τον βασάνιζαν.


edolio5 team

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε σήμερα την αναβολή της δίκης για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου για τις 20 Ιανουαρίου 2025.

Στο εδώλιο κάθονται τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για το πλημμέλημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού κατά του 26χρονου θύματος έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 14 Ιουνίου 2020.

Ωστόσο, σήμερα η οικογένεια του θύματος υπέβαλε αίτημα να συσχετιστεί η υπόθεση με την κακουργηματική δικογραφία καθώς η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας έχει ασκήσει δίωξη εναντίον άλλων τριών αστυνομικών και για περισσότερα αδικήματα, εκ των οποίων το ένα είναι το κακούργημα των βασανιστηρίων.

Πλέον για την υπόθεση κατηγορούνται έξι αστυνομικοί: τέσσερις των ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας.

Η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Άννυ Παπαρρούσου, δήλωσε σήμερα ότι η δίκη, που εσφαλμένα έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, πρέπει να ενταχθεί στην ευρύτερη δικογραφία με τις κακουργηματικές κατηγορίες, για την οποία περιμένουμε να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

«Αν γινόταν σήμερα η δίκη, θα δημιουργούσε μεγάλο δικονομικό πρόβλημα και θα οδηγούσε ενδεχομένως σε αντιφατικές δικαστικές παραδοχές. Η σημερινή εξέλιξη ήταν η λογική σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν τεθεί μετά την ανάκριση που διενεργήθηκε κατά των αστυνομικών στον Βόλο», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Μάγγος, σημείωσε: «Το παιδί μας, αφού το χτύπησαν μπροστά στα Δικαστήρια και έπρεπε να το πάνε στο νοσοκομείο όπως είχαν υποχρέωση, το οδήγησαν παράνομα στην Ασφάλεια, συνέχισαν τους βασανισμούς, μετά τον πέταξαν έξω και εκεί τον βρήκαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν τι ακριβώς είδαν και σε τι κατάσταση το βρήκαν το παιδί».

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !