Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024

Στην «φάκα» του Βουρλιώτη το ανφάν γκατέ της Αθηναϊκής Ελίτ! Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί 140 ατόμων για εικονικές συναλλαγές και «φάγωμα» ΦΠΑ 11 εκατ. ευρώ. Έξι εργολάβοι οικοδομών, λογιστές, πασίγνωστος παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας και ο «βασιλιάς» στην κινητή τηλεφωνία που συμμετείχε στην καφετέρια - «πλυντήριο» δίπλα στην ΓΑΔΑ. Ο «Βασίλης» τρέχει στην ΝΔ να βρει άκρες για να τους γλιτώσει.


edolio5 team

Η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της οικονομικής αστυνομίας με το κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μαγαζιά εστίασης για να ξεπλένει τα χρήματα που εισέπραττε από παράνομες δραστηριότητες... μόλις τώρα αρχίζει! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται 140 άτομα που ελέγχονται για εικονικές συναλλαγές και για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους άνω των 11 εκ.ευρώ.

Οι αρχές υπολογίζουν πως όταν ξετυλιχτεί όλο το κουβάρι το συνολικό ΦΠΑ που δεν έχουν καταβάλει θα ξεπεράσει τα €35 εκατ.. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΕΛΑΣ δεν έχει ανακοινώσει όλα τα ονόματα πέρα των 41 που βρίσκονται στην πρώτη δικογραφία (3 προφυλακίστηκαν) αφού έχει υπό παρακολούθηση 100 ακόμα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Ανάμεσα τους και ο γνωστός «Βασίλης» όπου σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων που έχουν καταθέσει ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στην καφετέρια - πλυντήριο δίπλα στην ΓΑΔΑ. Το κατάστημα αυτό στοίχησε περισσότερο από 5 εκατ. ευρώ γεγονός που έχει οδηγήσει την οικονομική αστυνομία στον έλεγχο των κατασκευαστών - εργολάβων που συμμετείχαν στην «δουλειά» αυτή.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ήδη διατάξει τη δέσμευση των λογαριασμών των 140 προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι ένας παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας, μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, μέχρι του ποσού των περίπου 140 με 150 εκατομμυρίων ευρώ που εκτιμάται ότι είναι η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης εγκέφαλος της οποίας θεωρείται ο «βασιλιάς» των κινητών τηλεφώνων που διατηρούσε αλυσίδα καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.

Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει ήδη διαβιβάσει το πολυσέλιδο πόρισμά του τόσο στην οικονομική εισαγγελία, όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που αφορούν σε ευρωπαϊκά κονδύλια, ζητώντας να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι ελεγχόμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !