Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2024

Παίρνει κεφάλι και πατάει πόδι στην Ελλάδα για τις «μεγάλες δουλειές» η Ρωσική Μαφία! Η σύσκεψη στην ΕΥΠ και η «χαρτογράφηση» 47 Ελλήνων και 108 αλλοδαπών που έχουν συγκροτήσει «στρατό κρούσης» σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, καύσιμων, χρυσού, διακίνηση ναρκωτικών και πολυτελών οίκων ανοχής.


Του ειδικού συνεργάτη 

Το πληροφοριακό δελτίο που συντάχθηκε πριν λίγες μέρες και τέθηκε υπόψιν το περιεχόμενο του στο edolio5 φανερώνει ότι πλέον ο έλεγχος για τις μεγάλες «δουλειές» του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα έχει περάσει σε αλλοδαπούς και συγκεκριμένα στην Ρωσική Μαφία.

Στην πολύμηνη έρευνα ερευνητών καταγράφεται η συμμετοχή 47 Ελλήνων - κάποιοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία εμπλοκή με τις αρχές (2 είναι νεκροί) - και 108 αλλοδαποί που είναι δύσκολος ο καθημερινός εντοπισμός τους αλλά και η τεχνική παρακολούθηση με επισυνδέσεις λόγο αλλαγών στις κατοικίες που διαμένουν αλλά και της γλώσσας που χρησιμοποιούν. 

 Η εμπλοκή τους στην πώληση προστασίας οίκων ανοχής, λαθρεμπόριο τσιγάρων - καυσίμων και χρυσού όσο και διακίνηση ναρκωτικών είναι στις βασικές δραστηριότητες τους. 

Σχεδόν καθόλου δεν ασχολούνται με νυχτερινά κέντρα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν «δουλειές» και με τις παραπάνω δραστηριότητες όπως αναφέρεται στο δελτίο πληροφοριών όπου κατονομάζονται 8 άτομα - επιχειρηματίες . 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του edolio5,  μέλη αυτού του «παραρτήματος» έχουν διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους που δραστηριοποιούνται και δίνουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Χαλκίδικη. Ορισμένοι εξ αυτών, δε, φέρονται να έχουν συσχετιστεί με έξι συμβόλαια θανάτου κατά Ελλήνων ποινικών την περίοδο 2020-2024.

Πλέον, κύριο ζητούμενο για τις Αρχές ασφαλείας αποτελεί το ενδεχόμενο της επέκτασης της δράσης των συγκεκριμένων αλλοδαπών από το πρώην ανατολικό μπλοκ σε όλο το φάσμα του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Τον περασμένο Ιανουάριο σχηματίστηκαν δικογραφίες εις βάρος οκτώ ατόμων –  ρωσικής καταγωγής – για τρεις δολοφονίες ιδιωτών σε Βοιωτία και Κορυδαλλό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας αλλά και για τον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε, πάντα σύμφωνα με το δελτίο πληροφοριών ότι η εν λόγω ομάδα ποινικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ προχωρούσε αρχικά σε ληστείες και άλλες παράνομες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη και αργότερα επεξέτεινε τη δράση της νοτιότερα, στην Αττική, όπου επιχείρησε να συμμετάσχει κυρίως στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με συνέπεια να έλθει σε σύγκρουση με Έλληνες ποινικούς που ήλεγχαν τους συγκεκριμένους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέλη της συγκεκριμένης μαφίας, χωρίς αυτό να είναι στις πρωτεύοντες δραστηριότητες τους (ηγετικά μέλη της φέρονται να βρίσκονται και εκτός Ελλάδας, έχοντας όμως προσβάσεις και στις φυλακές) επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να εισέλθουν στον χώρο των εκβιάσεων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και άλλων ιδιωτών, με απειλές κατά της ζωής τους και άλλες πρακτικές.

Σύμφωνα με το δελτίο, στόχος υπήρξαν και δύο γνωστοί δικηγόροι που δεν χειρίστηκαν κατά την γνώμη τους καλά υποθέσεις «συναδέλφων» τους. 

Εν τω μεταξύ, αντίστοιχες «παρεμβάσεις» φαίνεται να επιχειρήθηκαν και σε νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου αλλά και εις βάρος ιδιωτών στα νότια προάστια της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Στο ίδιο δελτίο πληροφοριών γίνεται αναφορά και συσχετισμός με τον Ιούνιο του 2001 όπου σε κατοικία στην περιοχή της Καλλιράχης Θάσου δολοφονήθηκαν ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας, ένας της Τοπογραφικής Υπηρεσίας και ένας εργολάβος οικοδομών, ενώ ακολούθησε το 2002 η δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Καβάλα. 

Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποδόθηκαν τότε σε κύκλο παράνομων συμφερόντων σε νυχτερινά κέντρα και σε πολεοδομικές άδειες της ευρύτερης περιοχής αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στις εγκληματικές αυτές ενέργειες είχαν συμμετοχή και μέλη από την χαρτογράφηση των προσώπων που γίνεται στην συγκεκριμένη αναφορά.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !