Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2024

Εμείς το είχαμε γράψει πριν 2 μήνες! «Κλειδώνει» η αγορά του OPEN από τον Μαρινάκη και βγαίνει εκτός παιχνιδιού ο Μάριος Ηλιόπουλος που πήγε δια της πλαγιάς να το αγοράσει - για να ακουστεί το όνομα του - αλλά χωρίς τα δάνεια και τις υποχρεώσεις των €8 εκατ. που έχει.


Του ειδικού συνεργάτη 

Είπαμε ότι ο Ιβάν θέλει να απαλλαγεί από το OPEN αφού δεν το ξέρει το σπορ αλλά τσάμπα δεν το δίνει ούτε σε... τσάμπα μάγκες! 

Θα σας πω σήμερα όλα όσα ακούστηκαν περί αγοράς του καναλιού από τον Μάριο Ηλιόπουλο. Όλα έγιναν με τέτοιον τρόπο ώστε να ακουστεί το όνομα του ότι δήθεν αγοράζει αλλά ήταν εκ προοιμίου βέβαιο ότι η απάντηση από τον Σαββίδη θα ήταν όχι. 

Εμφανίστηκε, ένα Fund που όλοι ήξεραν ότι εκπροσωπούσε τον Ηλιόπουλο και κουβέντιαζαν τους όρους της πώλησης! Η αγοροπωλησία αυτή είχε πάρει και την έγκριση του Μαξίμου όπως έγινε και με την αγορά της ΑΕΚ. 

Προσέξτε!

Ενώ οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει να υπογράψουν Proof of funds (Το POF είναι ένα επίσημο τραπεζικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι ένα άτομο ή μια εταιρεία έχει την οικονομική δυνατότητα να εκτελέσει μια συναλλαγή ή να καλύψει μια πιθανή μελλοντική υποχρέωση) εν τούτοις προχθές, το ενδιαφερόμενο fund οπισθοχώρησε σε ένα βασικό όρο που ήταν και το τεχνικό εμπόδιο που εσκεμμένα δημιούργησε ο Ηλιόπουλος για να πει όχι ο Σαββίδης.

Δηλαδή να δεχτεί εκτός απο το καταβαλόμενο τίμημα να αγοράσει δάνεια και υποχρεώσεις 7 έως 8 εκατ. ευρώ.

Στην ουσία ο εκπρόσωπος του Fund εξήγησε στους εκπροσώπους του OPEN ότι τις υποχρεώσεις των 8 εκατ. ευρώ πρέπει να τις καλύψει η πλευρά Σαββίδη.

Όλες οι κουβέντες γινόντουσαν απλά για να γίνονται και να ακούγεται στην πιάτσα ότι ο Ηλιόπουλος θέλει να αγοράσει κανάλι! 

Όπως είναι διαμορφωμένη η αγορά των τηλεοπτικών διαφημίσεων ο Σαββίδης ως μοναδική λύση για την πώληση του Open έχει πλέον μόνο τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πρόταση Μαρινάκη είχε κατατεθεί προ 2 μηνών όπως σας είχαμε αποκαλύψει τότε πρώτοι, αλλά ο εκβιασμός του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προς τον Σαββίδη να μην προχωρήσει περεταίρω κουβέντα, τον φόβισε και σταμάτησε επαφές με τον γνωστό εφοπλιστή! 

Τα χρέη τρέχουν και τα εκατομμύρια συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο. 

Αν ο Μαρινάκης αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Σαββίδης θα μείνει με τον Μουτζούρη στο χέρι και θα καταλήξει να το πουλήσει κοψοχρονιά σε όποιον βρεθεί μπροστά.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !