Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Τα 2 γερασμένα πλοία (37 και 34 ετών) που αγόρασε ο εφοπλιστής Παναγιωτάκης της Fast Ferries! Αντί να πάνε για σκράπ στην Τουρκία θα ταξιδεύουν με κόσμο σε δρομολόγια στις Ελληνικές Θάλασσες.


edolio5 team

Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της Ακτής Μιαούλη, φαίνεται ότι τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Μεταφορικής Εταιρείας Ζακύνθου, «Διονύσιος Σολωμός» και «Αδαμάντιος Κοράης» δεν δόθηκαν για σκράπ στην Τουρκία λόγο της ηλικίας τους και περνάνε υπό τον έλεγχο του εφοπλιστή Θεολόγου Παναγιωτάκη, της Fast Ferries για να δρομολογηθούν.

H Fast Ferries, που διαθέτει σήμερα, τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, ιδρύθηκε από τους Παναγιώτη και Γιάννη Παναγιωτάκη to 1989.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 3 πλοία συμβατικού τύπου: το «Fast Ferries Andros», το «Αικατερίνη Π.» και το «Θεολόγος Π.», καθώς και το ταχύπλοο Thunder.

Δραστηριοποιείται στις γραμμές Ραφήνα – Άνδρο- Τήνο- Μύκονο, και Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Νάξο. Από το καλοκαίρι του 2023, η εταιρία με το πλοίο «Thunder» υλοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Ίο- Σαντορίνη – Ηράκλειο Κρήτης.

Πάντως, τα γερασμένα πλοία που αγόρασε η εταιρεία δεν πρέπει να αποτελούν το δυνατό της χαρτί αφού το μεν «Αδαμάντιος Κοραής» ναυπηγήθηκε το 1987 και το δε «Διονύσιος Σολωμός» το 1990.

Ο εφοπλιστής Παναγιωτάκης είχε κάνει κοινή εταιρεία με τα αδέλφια Στεφάνου αλλά σύντομα οι διαφωνίες που υπήρχαν τους οδήγησαν σε... «διαζύγιο».

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !