Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024

Δολοφονία τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη! «Ξεφουσκώνει» ο εντοπισμός του ηθικού αυτουργού που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση. Οι φάκελοι που έχουν ανασυρθεί από το παρελθόν για το «νησί της αμαρτίας» και ο αξιωματικός της Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος Φώτης Τσελέπης. Οι ανώνυμες πληροφορίες για εταιρείες του φερόμενου εκτελεστή που αποδεικνύονται «άνθρακας».


edolio5 team 

Η σύλληψη του 44χρονου Γιώργου Κατσάγαννη που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη δεν έχει οδηγήσει σε συγκεκριμένους δρόμους για την αναζήτηση του ηθικού αυτουργού και ήδη ξεφουσκώνουν οι ελπίδες προκειμένου να βρεθεί ένα στοιχείο που να συνδέει κάποιον επιχειρηματία με αυτή την εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τα στοιχεία που έχουν προκυψει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, από τα κινητά τηλέφωνα και τις επικοινωνίες του κατηγορούμενου, από την ανάλυση των βίντεο και του υπόλοιπου υλικού που έχει ήδη συγκεντρωθεί στο πρώτο μέρος της έρευνας και οδήγησε ήδη στη σύλληψη του 44χρονου δεν οδηγεί πουθενά!

Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα! 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι τα ίχνη πυρίτιδας που εντοπίστηκαν σε ζώνη του σχετίζονται με το γεγονός ότι κάνει σκοποβολή, ενώ προαναγγέλλεται από την πλευρά του μαρτυρία προσώπου που θα του δίνει άλλοθι για το κρίσιμο διάστημα που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Στην έρευνα επικεφαλής, εκ της θέσεώς του, είναι ο Φώτης Τζελέπης, ένας αξιωματικός που ξέρει καλά τη Μύκονο και τις «κακοτοπιές» της, αφού είναι ο ίδιος που πριν από τρία χρόνια είχε επιλεγεί από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να οργανώσει την αστυνόμευση στη Μύκονο και να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη δράση τοπικών μαφιών. Πλέον, ο Τζελέπης βρίσκεται επικεφαλής της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Ασφάλεια Αττικής και η γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του Νησιού των Ανέμων του δίνει χρονικό πλεονέκτημα για την εξέλιξη της έρευνας.


Ηδη, πάντως, έχουν ανασυρθεί φάκελοι που αφορούν υποθέσεις ξυλοδαρμού προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κτηματαγοράς. Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει και ο τοπογράφος και πλέον αυτή η επίθεση «διαβάζεται» από την Αστυνομία ως προειδοποίηση στον άνθρωπο που πλέον έχει δολοφονηθεί. Στο ίδιο πλαίσιο, το ενδιαφέρον των αστυνομικών τράβηξε εκ νέου ο άγριος ξυλοδαρμός επιχειρηματία του real estate στο νησί. Ο φυσικός αυτουργός μάλιστα ήταν ο Αλβανός κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού που δολοφονήθηκε προ ημερών από συγκρατούμενό του στη διάρκεια καβγά.

Η Ομερτά όμως καλά κρατεί γεγονός που δυσκολεύει πολύ την έρευνα.

Εως τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι δύο δολοφονίες συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο. Η επέκταση της «μαφίας της Μυκόνου» και στην οικοδομική - κατασκευαστική δραστηριότητα και τις αγοραπωλησίες ακινήτων δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο. Αλλωστε η Πολεοδομία του νησιού έχει κλείσει δύο φορές στο παρελθόν, με τις αρμοδιότητές της να μεταφέρονται στη Σύρο μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων εκτεταμένης διαφθοράς.



Μπορεί ο 44χρονος κατηγορούμενος να αρνείται κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση, όμως κάμερες τον κατέγραψαν στον τόπο της δολοφονίας με το σκούτερ του την ημέρα τoυ εγκλήματος, αλλά και μία ημέρα πριν

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν όμως καμία ουσιαστική αιτιολόγηση, η δολοφονία του Στάθη πληρώθηκε κοντά στα 100.000 ευρώ. Από που προκύπτει αυτό ; Από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα πληροφοριδιότη που το είπε.  Πάντως, με βάση τα όσα έχουν περιέλθει ήδη ως πληροφορίες στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος φαίνεται να είναι μέτοχος σε διάφορες εταιρείες και μία από αυτές να βρίσκεται στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί μετέβησαν στην επαρχιακή πόλη για να ελέγξουν αν πράγματι υπήρχε εταιρεία, ωστόσο αυτή αποδείχθηκε «φάντασμα». Άρα πόσο αξία έχουν οι ανώνυμες πληροφορίες ;

Αυτό ωστόσο που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον διαψεύδει και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την εμπλοκή του είναι το δρομολόγιο που ακολούθησε με το σκούτερ που φέρεται να χρησιμοποίησε στο χτύπημα. Διαδρομή που έχει αποτυπωθεί καρέ-καρέ από πολυάριθμες κάμερες, οι οποίες και οδήγησαν στο υπόγειο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Μαρούσι. Σημείο από το οποίο εξέρχεται και εισέρχεται το σκούτερ με τον δράστη την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και μία ημέρα πριν.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !