Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024

Σε αποσύνθεση η ΕΥΠ και ο πλήρης έλεγχος από την «Μαντάμ Μπουντουάρ»! Ο νεαρός αστυνομικός που «λύνει και δένει» στο γραφείο του Δεμίρη, η νέα διευθύντρια ασφαλείας και ο κυρ Νίκος παντός καιρού ως βοηθός της. Το ξήλωμα της «Γεωργίας Βασιλειάδου», η άπειρη μεταφράστρια που ανέλαβε το κουμάντο στην Θράκη μαζί με τον εραστή της και ο «χαρτοπαίκτης» που έπαιξε και έχασε.


Του ειδικού συνεργάτη 

Οργασμός μετακινήσεων στελεχών στην Κατεχάκη και τοποθετήσεις νέων διευθυντών. Το πολυόροφο κτήριο βγάζει φωτιές!

Ξεκίνησε όπως φαίνεται το "ξεσκαρτάρισμα" στην ΕΥΠ των Μητσοτάκη - Δεμίρη αφού επί πενταετία κράτησαν στις πιο καίριες θέσεις το σύστημα ΓΑΠ και Τσίπρα-Ρουμπάτη. Είχαν κάνει βέβαια κάποιες μικρές αλλαγές, όπως ας πούμε την τοποθέτηση της κυρά «Λένας» σε διευθυντική επιτελική θέση αλλά δεν φαίνεται να τους έκατσε καλά το σύστημά της λόγω ιδιομορφίας χαρακτήρος της κυρίας.


Ξεκίνησαν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή, όπως έμαθα οι πρώτες κρίσεις με άρωμα Μαξίμου και με πολλά περίεργα και απρόοπτα. 

Μάλιστα απ΄ ότι φαίνεται στην μάχη μεταξύ κυρά «Λένας» και «Μαντάμ Μπουντουάρ» επικράτησε η δεύτερη, αφού η πρώτη πλέον μαζεύει τα χαρτιά της για την συνταξιοδότηση. Το edolio5 έχει κάνει πολλές αποκαλύψεις και για τις 2 κυρίες όπως για το ποίων είναι προστατευόμενη κυρίως η δεύτερη με δώρο τις σπουδές της θυγατέρας σε ένα από τα καλύτερα Αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ας πάμε όμως στο ζουμί και ας δούμε τις νέες τοποθετήσεις που έγιναν στην αμαρτωλή Κατεχάκη.

Στο Επιτελικό Γραφείο Διοικητή τοποθετήθηκε επικεφαλής ο αποσπασμένος Αστυνομικός στην ΕΥΠ, κατώτερος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. Απ. Σ. ανιψιός πρώην υπουργού ο οποίος από τότε που ανέλαβε ο κ. Δεμίρης Διοικητής ΕΥΠ τον έχει ως γραμματέα του και από τότε ο "πιτσιρικάς" όπως τον αποκαλούν στην ΕΥΠ και που όπως λένε δεν έχει ιδέα του τι είναι Κατασκοπεία - Αντικατασκοπία, λύνει και δένει στην ΕΥΠ προστάζοντας με τουπέ υπεροπτικό ακόμα και τους Υποδιοικητές της.

Και όλοι εκεί στην Κατεχάκη αναρωτιούνται το πως ένας άπειρος νεαρός Αστυνομικός κατευθύνει τα επιχειρησιακά αλλά και τα διοικητικά θέματα της ευαίσθητης και ιδιαίτερης αυτής Υπηρεσίας.

Αφού στην ΕΥΠ υπηρετούν τέτοιοι αξιόλογοι Αστυνομικοί γιατί το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη διάλεξε και μετέταξε στην ΕΛ.ΑΣ. έμπειρα και αξιόλογα και κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΥΠ στην ΕΛ.ΑΣ. όπως είπαν οι αρμόδιοι Υπουργοί στο Κοινοβούλιο;

Αφού έχουν αποσπάσει τόσο ικανούς και αξιόλογους Αξιωματικούς στην ΕΥΠ γιατί δεν τους πήραν πίσω στην ΕΛ.ΑΣ. για να καλύψουν τις όποιες ελλείψεις τους στην Κρατική Ασφάλεια αλλά προτίμησαν να αποδυναμώσουν και να διαλύσουν την Μυστική Υπηρεσία του Κράτους;

Εκτός κι αν βρήκαν μόνο αυτόν τον τρόπο να "ξεφορτωθούν" τους αντιφρονούντες και διαφωνούντες υπαλλήλους με τις πολιτικές του Επιτελικού Κράτους Μητσοτάκη (υποκλοπές - παρακολουθήσεις κλπ) παρασκευάζοντας μάλιστα συνεχώς νέες διατάξεις και νόμους ώστε να κωλυσιεργούν την επιστροφή στην ΕΥΠ ακόμα και όσων δικαιώθηκαν από τους προσφεύγοντες στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Για αυτό το θέμα το edolio5 θα παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ με ονόματα.

Στην Διεύθυνση Ασφάλειας στην ΕΥΠ τοποθέτησαν μια έμπειρη και χαμηλών τόνων αποσπασμένη στην ΕΥΠ ανώτερη Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. την Αστυνομική Διευθύντρια Β.Α. η οποία μέχρι τώρα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Προσωπικού.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχουν πει κακή κουβέντα για την εν λόγο κυρία. Ελπίζουμε να μην εξελιχθεί σε νέα... «Βαγγελίτσα» της ΕΥΠ.

Στην διεύθυνση εκπαίδευσης τοποθέτησαν ως προϊσταμένη μία υπάλληλο, επίσης πολύ χαμηλών τόνων και ευθυνόφοβη όπως λένε που δεν έχει βγει ποτέ έξω από το γραφείο της, να έχει δηλαδή συμμετάσχει σε μια επιχειρησιακή αποστολή ώστε να μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στου εκπαιδευόμενους τις εμπειρίες της ως πράκτορας. 

Πρόκειται για την Β.Χ. με υποδιευθυντή της τον υπάλληλο όλων των καταστάσεων Ν.Κ. ο οποίος διορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ αλλά τοποθετήθηκε σε θέσεις - ρουσφέτι εντός κι εκτός Ελλάδος, επί όλων των κυβερνητικών καταστάσεων... Έχει φαίνεται το "κοκαλάκι της νυχτερίδας" γιατί από καθαρά πρακτορική δουλειά δεν λέει και πολλά λένε συνάδελφοί του στο edolio5.


Στην κρίσιμη τώρα για τα όποια "ρουσφέτια" και "τακτοποιήσεις" Διεύθυνση Προσωπικού ξήλωσαν την αποκαλούμενη και "Γεωργία Βασιλειάδου" Αθ. Β. αφού πρώτα επί μία πενταετία νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης συνέχισε το θεάρεστο έργο που έκανε και κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Ρουμπάτη διώκοντας και φοβερίζοντας κάθε έντιμο και αντιφρονούντα υπάλληλο της ΕΥΠ... Στην θέση της τοποθέτησαν μια υπάλληλο ειδικότητας ΠΕ1 (διοικητικό) την Μ.Π. που είχαν τοποθετήσει σε προηγούμενες κρίσεις παρανόμως ως Τμηματάρχη σε επιχειρησιακό Τμήμα της Αντικατασκοπίας-Αντιτρομοκρατίας-Οργανωμένου Εγκλήματος επειδή είναι από τα πουλέν της «Μαντάμ Μπουντουάρ»

Έτσι η «μαντάμ» βάζει πλέον πόδι και στην Διεύθυνση Προσωπικού ελέγχοντας πλέον τα πάντα. Η Μ.Π. διορίστηκε στην ΕΥΠ μαζί με την αδελφή της επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή το 2007 καθότι ο μπαμπάς ήταν τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας της ΠΥ.

Όπως μας λένε έχει κάποια μικρά αλλά περίεργα κουσούρια τα οποία όμως θα αποκαλύψουμε εφόσον τα διασταυρώσουμε. Στην θέση της Υποδιευθύντριας άφησαν την έμπειρη και αγαπητή σε όλους υπάλληλο Ε.Λ..

Οι κρίσεις για τα υπόλοιπα οργανωτικά κομμάτια της ΕΥΠ θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του μηνός και ήδη η Κατεχάκη μετά τα πρώτα αποτελέσματα άρχισε να βράζει. Ο καπνός έχει φουντώσει καθώς το κτήριο βρίσκεται σε αναβρασμό ενώ τα τηλέφωνα από τα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν είτε για να κάνουν παράπονα επειδή αδικήθκαν οι δικοί τους είτε να συγχαρούν τους καινούριους για να έχουν μια πόρτα ανοιχτή στην Κατεχάκη.

Πριν όμως κλείσω το σημερινό μας ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στην ΕΥΠ θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην αναφερθώ στα όσα λαμβάνουν χώρα και στις μονάδες της ΕΥΠ στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης που αλωνίζουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι πράκτορες της ΜΙΤ και του Τουρκικού Προξενείου. Επειδή δεν υλοποιήθηκε ως φαίνεται μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η επιθυμία του πρώην προϊσταμένου της Κομοτηνής Δ.Κ. να επανέλθει στην Κομοτηνή από την Ξάνθη που τοποθετήθηκε πρόσφατα ως προϊστάμενος στην νεοϊδρυθείσα εκεί μονάδα και να αναλάβει εκεί στην Ξάνθη ως προϊσταμένη η σύντροφός του (ούτως ώστε δηλαδή το ζεύγος να... ελέγχει όλη την Θράκη), έβαλαν στην τόσο κρίσιμη μονάδα της Κομοτηνής, όπως μου καταγγέλλουν αστυνομικές πηγές στην περιοχή ως προσωρινή προϊσταμένη μια μεταφράστρια την Α.Κ. που δεν έχει καμία επιχειρησιακή εμπειρία σε αντικατάσταση του παραιτηθέντα Χ.Σ. που είχε τοποθετηθεί ως προϊστάμενος προσφάτως αλλά φαίνεται δεν άντεξε σύμφωνα με τις "κακές γλώσσες" τα τερτίπια του "καρέ του Άσσου" της Θράκης δηλαδή, του ζεύγους της Ξάνθης και της μεταφράστριας της Κομοτηνής που κάνουν παιχνίδι μαζί αλλά και του "μαχαραγιά" της Αλεξανδρούπολης Ξ.Ζ. που ακόμα καμαρώνει εκεί σαν "γκαγκαούζικο σκεπάρνι".

Τα μυστικά κονδύλια που διαθέτει η ΕΥΠ στην ευαίσθητη περιοχή είναι πολλά για αγορά πληροφοριών (τις περισσότερες φορές πέτσινες) και από ότι φαίνεται το ζευγάρι πλέον των εραστών θα περάσει καλά. 

Ελπίζουμε ο δεύτερος γύρος των κρίσεων να είναι πιο αποτελεσματικός και χωρίς πολλά ευτράπελα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !