Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2024

Η δίκη για την δολοφονία Καραϊβάζ φτάνει στο τέλος! Στο απυρόβλητο το «λευκό κολάρο» που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο με «συμβόλαιο θανάτου» και ανοίγει σαμπάνιες να γιορτάσει την υπερδύναμη του. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 2 φερόμενων εκτελεστών.


edolio5 team

Σε 2 - 3 μέρες η δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ολοκληρώνεται και οι δολοφόνοι του «λευκού κολάρου» που όλοι οι διάδικοι μίλησαν για αυτούς κατά την ακροαματική διαδικασία παραμένουν άγνωστοι και ανοίγουν σαμπάνιες.

Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Διατυπώνοντας πρώτα την πρόταση ενοχής της και αιτιολογώντας την στη συνέχεια, η εισαγγελέας είπε: «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Το θύμα είχε από πολύ παλιά πληροφορίες για το πως λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα με την προστασία του λευκού κολάρου και ίσως αυτό είναι το κίνητρο της δολοφονίας». 

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, που απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας βρίσκονται τα δύο αδέρφια Λάλα ηλικίας 41 και 49 ετών που κατηγορούνται για την “εκτέλεση” του συμβολαίου θανάτου.

Η δίκη σήμερα Δευτέρα 29/7 ολοκληρώθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας και αύριο συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο δαίδαλος μυστικών υπηρεσιών και αρχών ασφαλείας με τις οποίες είχε εμπλοκή ο δολοφονημένος δημοσιογράφος, οι σχέσεις του με αρχινονούς της νύχτας που βρέθηκαν δολοφονημένοι και αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι είχαν άμεση σχέση με επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεν φωτίστηκε επαρκώς στην δίκη αυτή. 

Ενδείξεις και αντιπαραθέσεις σε μια διαδικασία που η κοινή γνώμη ζητάει «κεφάλια» στον δίσκο της τιμωρίας και ένα δικαστήριο που πρέπει να καταδείξει ενόχους για να ικανοποιηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Πολλές φορές οι συμπτώσεις και ισχνές αποχρώσεις φτιάχνουν το άλοθι για μια τρανταχτή απόδειξη που κανείς δεν χρειάζεται να εξηγήσει τα νομικά της θεμέλεια.

Οι συλλήψεις των φερόμενων εκτελεστών, 2 χρόνια μετά την δολοφονία ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για την προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησης. 

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ, εάν τελικά η πρόταση της εισαγγελέως γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των τακτικών δικαστών και ενόρκων εάν τελικά οι φερόμενοι εκτελεστές είναι και οι φυσικοί αυτουργοί.

Το σωματότυπο τους και κάποιες αστυνομικές κρίσεις θα αποτελούν την βούλα και την σφραγίδα της δικαστικής ετυμηγορίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο βέβαιος ηθικός αυτουργός παραμένει ασύληπτος και κανείς δεν τόλμησε ούτε καν να τον φωτογραφήσει παρά αχνά και μάλιστα ασπρόμαυρα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !