Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Όταν η αιτία είναι γένους θηλυκού! Η «άλωση» στην Κεντρική Μακεδονία από την «Ελληνική Λύση» που ήρθε δεύτερο κόμμα σε 6 νομούς και η κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου με ευθύνη της Αντιπροέδρου Δήμητρας Κρητικού που «αγκαλιάστηκε» από όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους. 110% εκλογική αύξηση σε 12 μήνες και οι 42 «πολεμιστές» που έδωσαν την μάχη μαζί με τον Βελόπουλο.


edolio5 team

Η αυλαία των ευρωεκλογών έχει πέσει πλέον αλλά τα επιτελεία των κομμάτων καταγράφουν και σημειώνουν τις στρατηγικές που ακολούθησαν είτε για να τις διορθώσουν είτε για να τις συμπληρώσουν εν όψει των Εθνικών Εκλογών για τις οποίες ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία σε όλα τα επιτελεία.

Παρακολουθούν όμως και τι έκαναν οι αντίπαλοι τους και κυρίως πως κατάφεραν την εκλογική τους έκρηξη, όπως συνέβη με την «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος».  

Στο συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, και ήταν το πρώτο από την ίδρυση της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος» η κ. Κρητικού εκλέχτηκε αντιπρόεδρος με συντριπτική πλειοψηφία, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, μεταξύ 406 συνέδρων όπου έλαβε 99% γεγονός που σημαίνει ότι η βάση του κόμματος την εξουσιοδότησε εν λευκώ για κάθε οργανωτική και κομματική ενέργεια αφού η εμπιστοσύνη του Κυριάκου Βελόπουλου θεωρείται δεδομένη εκ προοιμίου.

Το καταστατικό του κόμματος που εγκρίθηκε από το πρώτο συνέδριο δίνει ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες στην αντιπρόεδρο με τις οποίες πορεύεται.

Οι 406 σύνεδροι ψήφισαν για 1η φορά για την θέση αντιπροέδρου του κόμματος που αποτελεί πλέον θεσμική και καταστατική λειτουργία που θεμελιώθηκε από το ανώτατο συλλογικό όργανο της Ελληνικής Λύσης.

Η απίστευτη αποδοχή της εξηγεί και τους λόγους που δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό οι αρμοδιότητες της αντιπροέδρου πέρα της αναπλήρωσης του προέδρου όταν και όπου πρέπει, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και η παρουσία της σε κάθε σύσκεψη, απουσία του Κυριάκου Βελόπουλου, λειτουργεί ως αντ' αυτού.

Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές της γραμματείας του οργανωτικού η κ. Δήμητρα Κρητικού από την επομένη των ευρωεκλογών επικοινώνησε τηλεφωνικά η κατ' ιδίαν με όλα τα στελέχη του κόμματος ανά την Ελλάδα τόσο για να τους ευχαριστήσει όσο και για να μοιραστεί μαζί τους παρατηρήσεις που θα κάνουν πιο ετοιμοπόλεμη την εκλογική μηχανή για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. «Πρέπει να μίλησε και να είδε περισσότερους από 2.500 ανθρώπους» είπε στο edolio5 άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Χωρίς αμφιβολία η εντυπωσιακή άνοδος της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος» έχει αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θέμα της ημερήσιας διάταξης όλων των κομμάτων ως προς τα αίτια και τους λόγους που οφείλεται αυτή. Κυρίως στην κεντρική Μακεδονία τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακά αλλά κατέγραψαν ως δεύτερη πολιτική δύναμη το κόμμα αυτό. 

  • Σέρρες 16,1% 
  • Δράμα 15,8% 
  • Β' Θεσσαλονίκης 16,1% 
  • Κιλκίς 16,6% 
  • Πέλλα 17,3% 
  • Ημαθία 18,5% 
Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα και στους άλλους νομούς της χώρας που κυριαρχούν διψήφια ποσοστά. 






Είναι αυτονόητο ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν πέφτει «από τον ουρανό» αλλά αποτελεί προϊόν σκληρής κομματικής δουλειάς δεκάδων στελεχών. Και σε άλλους νομούς της χώρας η «Ελληνική Λύση» διπλασίασε τα ποσοστά της, γεγονός που καταγράφεται ως απειλή για κόμματα που είχαν... βολευτεί να εκλέγουν έδρες αφού πλέον γίνεται ορατό ότι το ποσοστό του 9,3% της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος» δεν αποτελεί εφήμερο γεγονός αλλά δείχνει την «πάκτωση» μιας εκλογικής επιθυμίας που με το υπάρχον εκλογικό σύστημα θα δώσει στις εθνικές εκλογές τουλάχιστον 27 έδρες από 12 που έχει σήμερα. 

Σύμφωνα με όσα φτάνουν ως πληροφορίες στο edolio5 τα επιτελεία όλων των κομμάτων έχουν καταγράψει ως βασικό βατήρα αυτής της επιτυχίας την αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δήμητρα Κρητικού που προέδρευε της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψήφιων ευρωβουλευτών που αποτέλεσαν την λόγχη που έδωσε την μάχη σε όλη την Ελλάδα δίπλα στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν τα «εσωτερικά» της Ελληνικής Λύσης και πλέον αυτά αποτελούν μεγέθυνση στο φακό παρατήρησης κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, την μεγάλη εκλογική επιτυχία την αποδίδουν σε 2 βασικούς παράγοντες. Η έδρα του κόμματος, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και έχει αναπτύξει πυρήνες σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας με εκατοντάδες στελέχη που «δουλεύουν» καθημερινά υπό την εποπτεία της αντιπροέδρου. «Μιλάει τουλάχιστον με 80 ανθρώπους την ημέρα σε όλη την Ελλάδα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα» είπε στενός συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα της ως αιτία ανάλυσης του αποτελέσματος που πήρε η «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος».

Έχει αποτελέσει επίσης σημείο κουβέντας σε όλα τα κόμματα ο τρόπος οργάνωσης, μεθοδικότητας και οργανωτικής ανάπτυξης της Ελληνικής Λύσης στην Μακεδονία. Από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως της την «μπαγκέτα» την κρατάει η Δήμητρα Κρητικού. Πρόκειται για την προαναφερόμενη αντιπρόεδρο του κόμματος που εξελέγχει στο 1ο συνέδριο.

Από την πρώτη στιγμή που πολιτεύτηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος η κ. Δήμητρα Κρητικού συμπορεύθηκε μαζί του. Γνωρίζει σε κάθε χωριό της Ελλάδος το κομματικό πυρήνα που υπάρχει.

Είναι η ίδια γυναίκα που έχει πάρει στην «πλάτη» της όλες τις εκλογικές εκστρατείες του κόμματος «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος». Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τους τελευταίους 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές αξιολογήθηκαν σε πρώτη φάση 1400 βιογραφικά για να περάσουν σε δεύτερο κύμα αξιολόγησης τα 150 ώστε να επιλεγούν 42 υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο που πήραν μέρος στην τελική μάχη.

Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης ήταν η ίδια.

Η πλήρης εξουσιοδότηση που είχε και έχει από τον Κυριάκο Βελόπουλο της έδωσε ελευθερία κινήσεων που τελικά αποδείχτηκαν άκρως θετικές για την εκλογική εξέλιξη του κόμματος και την αύξηση των ευρωβουλευτικών εδρών αλλά και των ποσοστών. Αυτό που θεωρήθηκε και είναι τεράστια επιτυχία σχετίζεται με την εκλογή της Γαλάτω Αλεξανδράκη που ήρθε δεύτερη σε ψήφους μετά τον Μανώλη Φράγκο και γκρέμισε κάθε λογική που αποτελεί σε όλα τα κόμματα δεδομένη αποδοχή ότι πρέπει να είσαι Celebrity ή «κάθε μέρα στα κανάλια» για να έχεις εκλογική επιτυχία.

Η Γαλάτω Αλεξανδράκη, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, γκρέμισε τον μύθο ότι τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης φτιάχνονται κατά παραγγελία καναλαρχών και εφοπλιστών, όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα 

Η κ. Δήμητρα Κρητικού αποτελεί την πιο στενή συνεργάτιδα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, εδώ και 16 χρόνια. Από τα πρώτα βήματα στην πολιτική που έκανε ο Βελόπουλος η κ. Κρητικού υπήρξε ο άνθρωπος που μέρα με την μέρα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και ουσιαστικά πλέον αποτελεί το "αόρατο" κουμάντο στα οργανωτικά του κόμματος. Όσοι την γνωρίζουν από κοντά μιλούν για ένα ηθικό άτομο που αν αντιληφθεί ότι ο συνομιλητής της δεν έχει ως "ιδεολογία" την πειθαρχία, την τιμιότητα και την εργατικότητα και φυσικά εκτίμηση στο πρόσωπο του Βελόπουλου δύσκολα θα την ξαναδεί! 

Να σημειώσουμε ότι η κ. Δήμητρα Κρητικού όπως μάθαμε δεν παίρνει μισθό από το κόμμα αφού είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, με σοβαρή ακαδημαϊκή μόρφωση και λαμβάνει το μισθό της από το δημόσιο ως απεσπασμένη. Έχει 2 μεταπτυχιακά και έχει γράψει περισσότερα από 10 βιβλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η κ. Δήμητρα Κρητικού επανασχεδιάζει και ανασυγκροτεί την οργανωτική λειτουργία της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος», με νέα πρόσωπα και έμπειρα παλαιά στελέχη - πολιτευτές ώστε μέσα στους επόμενους 3 μήνες να έχουν συγκροτηθεί όλα τα ψηφοδέλτια των Εθνικών Εκλογών σε πλήρη ονομαστική διάταξη για την μάχη που θα δοθεί ανά πάσα στιγμή το αποφασίσει η κυβέρνηση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !