Παρασκευή, Μαΐου 31, 2024

Βγήκε στο σφυρί και ψάχνει αγοραστή η ασφαλιστική «Μινέττας»! Η αγορά από τον Κόκκαλη με 70 εκατ. ευρώ της «Ευρώπης Ασφαλιστικής» του Νίκου Μακρόπουλου άνοιξε την όρεξη σε πολλούς για να πλουτίσουν. Το μεγάλο ενδιαφέρον του Γιάννη Καντώρου για το «μαγαζί» του Θεοχαράκη, η σύσκεψη που έκανε με τα στελέχη του και τι είπε.


Του ειδικού συνεργάτη

Άνω κάτω τα έκανε πάλι ο Σωκράτης Κόκκαλης!
Μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της «Ευρώπη Ασφαλιστική» από την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, άνοιξε ξανά η όρεξη πολλών για νέα deal στην ασφαλιστική αγορά που λόγο των συνθηκών μαζεύει πολύ χρήμα.

Όρεξη που η αλήθεια είναι ότι έχει… ανοίξει εδώ και 2-3 χρόνια, όταν ελληνικές ασφαλιστικές εξαγοράζονται από ξένους ομίλους ή funds, (Υδρόγειος, Εθνική Ασφαλιστική).

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται για ενδιαφέρον της Generali να εξαγοράσει την Groupama, ωστόσο ακόμα εξελίξεις σε αυτό το… φημολογούμενο deal δεν έχουν υπάρξει

Πρόσφατα όπως έμαθα στο στόχαστρο βρέθηκε η Μινέττα Ασφαλιστική του Βασίλη Θεοχαράκη, που ως γνωστόν την έχει αγοράσει από την οικογένεια Μινέττα μετά τον θάνατο του πατριάρχη, η οποία ακούστηκε σε διάφορα πηγαδάκια – τα οποία μαθαίνουμε ότι έλαβαν μέρος σε συνέδριο σε κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού- ότι βρίσκεται στο ραντάρ της Interamerican για να την εξαγοράσει. Όπως μου λένε και η μητέρα και ο γιος Γιώργος που παραμένουν με ποσοστό στην εταιρεία δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να βρεθούν με καμία 100 εκατ. ευρώ στην τράπεζα.

Ο CEO της Interamerican, Γιάννης Καντώρος, μου είπαν ότι μάζεψε στελέχη της εταιρείας του πριν λίγες μέρες και τους ανακοίνωσε ότι είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της εταιρείας. Τώρα αν με ρωτάτε γιατί ο Θεοχαράκης θέλει να πουλήσει δεν ξέρω να σας πω.

Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι όλα πουλιούνται όταν βρεθεί η κατάλληλη τιμή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !