Οι ευλογίες της μοιρασιάς με τις «τσάντες των 500ευρων» από το Μέγαρο Μαξίμου! Πέταξαν ένα «ξεροκόμματο» στους Μπακοκαϋμενάκηδες για να μην κλαψουρίζουν. Η μοιρασιά των δις στο έργο μαμούθ και παραχώρησης του ΒΟΑΚ στην Κρήτη ανάμεσα στους 3 μεγάλους κατασκευαστές της πιάτσας και τα «φραγκοδίφραγκα» που έδωσαν στην Intrakat αφού τους διαβεβαίωσε (!) ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο η Attica Bank.


edolio5 team

Σήμερα θα σας δώσω το παρασκήνιο της μεγάλης μοιρασιάς που έγινε και τα ποσοστά - μερίδια αγορά στον ΒΟΑΚ, μεταξύ των πανίσχυρων εργολάβων.

Το έργο δεν θα προχωρούσε εάν δεν τα έβρισκαν οι «μεγάλοι».

Μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις στον δήθεν διαγωνισμό (που δεν θα άνοιγε ποτέ αν προηγουμένως δεν τα είχαν βρει οι επικεφαλής των δύο υποψηφίων ομίλων Γ. Περιστέρης και Ευάγγελος Μυτιληναίος), υπό τις ευλογίες του Μαξίμου επήλθε η οριστική συμφωνία μεταξύ των 3 πανίσχυρων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης, που εκτός των άλλων εμπεριέχει και κατασκευαστικό αντικείμενο ύψους 1,7 δις., που κατά τους εργολάβους ανέρχεται σε 2,2 δις. ευρώ!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από πηγές εκ των έσω, που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, η μοιρασιά των εργολάβων σε ποσοστά έχει ως εξής:

Πρώτον, στην σύμβαση παραχώρησης όπου περιλαμβάνονται τέσσερις όμιλοι η κατανομή των ποσοτήτων έχει ακολούθως: ΓΕΚ Τέρνα 40%, Μυτιληναίος 24%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 24% και Ιντρακάτ 12% που όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται είναι τα φραγκοδίφραγκα για να μην κλαίει το δίδυμο των Μπακοκαϋμενάκηδων.

Δεύτερον, στο κατασκευαστικό αντικείμενο που κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού θεωρείται 1,7 δις. ωστόσο οι εργολάβοι το εκτιμούν σε 2,2 δις. ευρώ, οι «παίκτες» που συμμετέχουν είναι τρεις:

Η ΓΕΚ Τέρνα που παίρνει και εδώ το 40%, ο Μυτιληναίος που παίρνει το 30% και η Ιντρακάτ παίρνει άλλον ένα 30% με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο με δάνειο από την Attica Bank που ανήκει στους μετόχους της Intrakat Μπάκο και Καϋμενάκη. Με απλά λόγια πλήρωσαν το τραπέζι για να τους κεράσουν οι καλεσμένοι τους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !