Οι γροθιές στο γραφείο του Πατούλη, οι καταγγελίες για μίζες και εκβιασμούς, η περίεργη σιωπή του απερχόμενου περιφερειάρχη και τα 3 ερωτήματα! Μήνυση για ξυλοδαρμό σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Κηφησιάς Χρήστου Πρίτσα από τον εργολάβο δημοσίων έργων Χρυσοσπάθη. «Όλοι τον έβλεπαν να με χτυπούσε και κανείς δεν έκανε τίποτα». Είναι αλήθεια ή ψέματα ;


Του ειδικού συνεργάτη

Επειδή η σιωπή του Γιώργου Πατούλη για ένα ζήτημα που είναι ιδιαιτέρως σοβαρό  είναι πέρα από εκκωφαντική θα επανέλθουμε σήμερα στο θέμα με ονόματα και διευθύνσεις! Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες σοβαρό επεισόδιο με άγριο ξυλοδαρμό γνωστού επιχειρηματία που παίρνει δημόσια έργα από την περιφέρεια Αττικής, από κορυφαίο παράγοντα ΠΑΕ που εισήλθε φέτος και αγωνίζεται στη Super League φέρεται να σημειώθηκε προ μερικών ημερών στα γραφεία του Πατούλη σύμφωνα με μήνυση που έχει υποβάλλει το θύμα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας Χρυσοσπάθης  που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα αναφέρει ότι η απρόκλητη επίθεση εις βάρος του από παράγοντα έγινε προκειμένου ο τελευταίος να πάρει μερίδιο από έργο που είχε ανατεθεί στον μηνυτή από ΟΤΑ, στα γραφεία του οποίου ξυλοκοπήθηκε. Σύμφωνα με τον Χρυσοσπάθη πρόκειται για τον Χρήστο Πρίτσα. Έτσι ισχυρίζεται ο καταγγέλλων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη μηνυτήρια αναφορά του, μάλιστα, «είχαν προηγηθεί απειλές και εκβιασμοί» από τον μηνυόμενο προκειμένου να αποδεχθεί τις προτάσεις του, ενώ συμπληρώνει ότι δεν υπήρξε καμιά αποτρεπτική ενέργεια ώστε να συγκρατηθεί ο ποδοσφαιρικός παράγοντας.

Κι αυτό, συνεχίζει ο μηνυτής, παρότι στον ευρύτερο χώρο που σημειώθηκε η επίθεση βρίσκονταν, εκτός των άλλων, και τρεις αστυνομικοί.

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μου αποχώρησε πριν έρθει η Αμεση Δράση, την οποία κάλεσα, χωρίς κανείς να προσπαθήσει να τον σταματήσει, ενώ όλοι είχαν ακούσει τις φωνές και τους θορύβους από τη συμπλοκή που είχε προηγηθεί» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, το θύμα έχει προσκομίσει στις Αρχές σχετική ιατροδικαστική γνωμάτευση, βάσει της οποίας επιβεβαιώνεται η κακοποίησή του.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται όλες οι πτυχές του σοβαρού αυτού περιστατικού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δικαστικά έγγραφα, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 στο γραφείο του Πατούλη όπου ο μηνυτής είχε συνάντηση για θέματα ανάληψης έργων σε περιοχές της πρωτεύουσας.

Στο ραντεβού εμφανίστηκε και το προαναφερόμενο στέλεχος ΠΑΕ που διατηρεί ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με τον περιφερειάρχη και ξεκίνησε συζήτηση για την κατανομή των έργων. Τι δουλειά είχε άραγε ο ποδοσφαιρικός παράγοντας σε μια τέτοια συζήτηση;

Ομως, όπως περιγράφεται στη μήνυση, ο ποδοσφαιρικός παράγοντας γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά και απρόκλητα τον συγκεκριμένο ανάδοχο έργων, εκτοξεύοντας απειλές ότι θα τον σκοτώσει. Αφορμή για την επίθεση, κατά το θύμα, φέρεται να αποτέλεσε η άρνησή του να αποδεχθεί την εμπλοκή του δράστη στα έργα που διεκπεραίωνε. Με ποια ιδιότητα ο ποδοσφαιρικός παράγοντας θα είχε μερίδιο στην αμοιβή από τα έργα και πως η συζήτηση αυτή γινόταν μπροστά στον Πατούλη;

Ο μηνυόμενος ποδοσφαιρικός παράγοντας έχει σημαντική δραστηριότητα κυρίως στον κλάδο της εστίασης σε Αθήνα, βόρεια προάστια και Πάρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 «επιθυμεί μεν να έχει επίσημη συμμετοχή στα έργα, ως αντισυμβαλλόμενος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέχει το οτιδήποτε». Είναι προφανές ότι ο Γ. Πατούλης θα πρέπει να διαψεύσει το γεγονός διαφορετικά θα πρέπει να δώσει απαντήσεις προκειμένου να λυθούν πολλές απορίες. Το edolio5 επικοινώνησε την επόμενη μέρα του επεισοδίου που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου με το γραφείο του περιφερειάρχη και μας είπαν «...εμείς δεν ακούσαμε τίποτα». Η μήνυση όμως που κατατέθηκε μέρες αργότερα λέει άλλα και το δεν ξέρω δεν άκουσα μάλλον δεν ευσταθεί. Ο Γιώργος Πατούλης αν και αναζητήθηκε από το edolio5 με επίμονα τηλεφωνήματα δεν ανταποκρίθηκε. Αναζητήσαμε και τον επιχειρηματία Χρυσοσπάθη και τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Πρίτσα αλλά παρά τα μηνύματα που αφήσαμε δεν ανταποκρίθηκαν. Είναι αυτονόητο ότι θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους για το θέμα αυτό εάν και εφόσον το επιθυμούν προκειμένου να διαπιστώσουμε την αλήθεια.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !