Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023

Έτρεμε και ψέλλιζε μπροστά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Στίκγας και είπε ότι «όλα ήταν μια παρεξήγηση»! Η «κολοτούμπα» που έκανε λίγες ώρες πριν ανοίξει η δικογραφία και η κατάθεση που διέκοψε (λόγο ειλημμένης υποχρέωσης!) γιατί μπέρδεψε τα λόγια του και άρχισε να τραυλίζει. Η διάσπαση προ των πυλών και τα διαβολομαζέματα στους «Σπαρτιάτες» που πλέον θα κάθονται «σούζα» μπροστά στον Μητσοτάκη. Αρνήθηκαν να τον συνοδεύσουν οι 11 βουλευτές του.


edolio5 team

Χωρίς να συνοδεύεται από κανέναν βουλευτή του, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε για να δείξουν για τα μάτια του κόσμου ότι είναι ενωμένοι, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, βρέθηκε και παρέμεινε για 3 ώρες ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνα που διενεργείται μετά τις αρχικές του καταγγελίες για μεθόδους «Greek Mafia» στο κόμμα του.

Αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου στις 1:50 το μεσημέρι της Τρίτης (05/09) και όπως πληροφορηθήκαμε διέκοψε ο ίδιος την κατάθεση του αφού οι επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως τον έκαναν να χάσει τον ειρμό του, σχετικά με αυτά που είχε προκαθορίσει να πει και ζήτησε να συνεχιστεί η κατάθεση τις επόμενες μέρες, μάλλον την Παρασκευή, λόγο ειλημμένης υποχρέωσης όπως είπε και έπρεπε να διακόψει. Είναι σαφές ότι αυτό είχε ως σκοπό να συμβουλευτεί και να δώσει διευκρινίσεις, στην δεύτερη κατάθεση του αφού όπως έγινε γνωστό από διαρροές του περιβάλλοντος του «μάλλον τα μπέρδεψα αρκετά» είπε σε συνεργάτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η δήθεν συμφιλίωση της τελευταίας στιγμής μεταξύ του ιδίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι εντελώς προσχηματική και το χάσμα που τους ενώνει είναι άνευ γεφυρώματος. Η κρατική χρηματοδότηση και το συνέδριο που ουσιαστικά θα το θέσει με βεβαιότητα εκτός προεδρίας είναι τα 2 βασικά ζητήματα που μπορεί λόγο των εξελίξεων να πάρουν μια μικρή αναβολή, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τεθούν ξανά τις επόμενες εβδομάδες. Φοβισμένοι πλέον η ΚΟ των Σπαρτιατών είναι βέβαιο ότι θα προσέχει από εδώ και πέρα να μην πέσει ούτε σταγόνα από το ποτήρι που έχουν πάνω στο έδρανο της Βουλής και η οποιαδήποτε πρόθεση για την παραμικρή αντιπολιτευτική φωνή θα αποτελεί πλέον παρελθόν. Η 3ωρη κατάθεση πάντως που έδωσε δείχνει την επιμονή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να διερευνήσει ενδελεχώς αρκετά ζητήματα που έχουν προκύψει με ότι σημαίνει αυτό, παρά την πρόθεση του ιδίου από την πρώτη στιγμή που έκατσε απέναντι της να ξεκαθαρίσει ότι «όλα ήταν μια παρεξήγηση». Είναι σαφές πλέον ότι η κοινοβουλευτική παρακμή ενός μοναδικού φαινομένου που κατάφερε να ξεγελάσει 250.000 ψηφοφόρους θα έχει νέα επεισόδια ντροπής και αηδίας που θα νιώσει το εκλογικό σώμα που τους εμπιστεύτηκε.