Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023

Η κακουργηματική δικογραφία με τα "45αρια" για τα αδέλφια Ψωμιάδη που "σέρνεται" 15 χρόνια και δεν έχει εκδικαστεί ούτε πρωτόδικα! Νέα αναβολή (6 μέχρι σήμερα) για τον Μάιο του 2024 (!) για την υπόθεση των 456 έργων της π. νομαρχίας όταν ήταν έκανε κουμάντο ο "Ζορό" της Θεσσαλονίκης.


edolio5 team

Ντροπιαστικά για την εικόνα της Δικαιοσύνης είναι όσα εκτυλίσσονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης με την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με τα «45αρια» με κατηγορούμενους τον άλλοτε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον αδελφό του Διονύση και ακόμη έξι πρόσωπα. Σε σημείο που να εγείρονται ερωτήματα εάν οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης γίνονται σκόπιμα με στόχο να οδηγηθούν τα αδικήματα σε παραγραφή.

Την Πέμπτη το Δικαστήριο έδωσε μία ακόμη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης μετά από αίτημα των κατηγορουμένων. Είναι η έκτη κατά σειρά αναβολή από το 2019 μέχρι και σήμερα όταν εξεδόθη από το Δικαστικό Συμβούλιο το παραπεμπτικό βούλευμα. Αυτή τη φορά μάλιστα το Δικαστήριο ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης δόθηκε μέχρι τις 23 Μαΐου του 2024.

Τα 456 έργα της πρώην Νομαρχίας

Τα περιβόητα «45άρια» αφορούν σε 456 έργα της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης της περιόδου 2005 – 2019, την περίοδο που στο «τιμόνι» της Νομαρχίας ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και τα οποία φέρονται να κατατμήθηκαν προκειμένου να ανατεθούν με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους της περιοχής, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Αν και η υπόθεση απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2008, εντούτοις ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η εκδίκασή της, με τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί να είναι κραυγαλέες και καθόλου τιμητικές για το ήδη τραυματισμένο κύρος της Δικαιοσύνης.