Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Η πρόταση της Λατινοπούλου για ΠτΔ που συσπειρώνει όλη την δεξιά της ΝΔ! Η πρόθεση - «αυτοκτονίας» Μητσοτάκη να στηρίξει την Γιάννα Αγγελοπούλου και ο αντίποδας από την «Φωνή Λογικής» που ζητάει Αντώνη Σαμαρά ή Καραμανλή.


edolio5 team

Η ανυπαρξία κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες και στην κυβέρνηση.

Το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προέβαλε ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης για να φοβίζει τον κόσμο, έχει μετατραπεί σε ένα μπουλούκι και προσφέρει μόνο κακόγουστο θέαμα.

Το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί, δεν δημιουργεί προσδοκίες και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ο Βελόπουλος δεν τραβάει και οι περιπέτειες που έρχονται και θα του στοιχήσουν εκλογικά από πρώην συνεργάτες του είναι αρκετές και ακόμη δεν έχουν φανεί.

«ΝΙΚΗ» και «Σπαρτιάτες», υπάρχουν χωρίς όμως αξιόλογη εξωτερική εικόνα αφού είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ. Το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου αν και δεν έχει εκπροσώπηση στην βουλή δείχνει ότι παγειώνει μια συνεχή άνοδο που όλες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο την δείχνουν με άνεση εντός κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές.

Από τους εξωκοινοβουλευτικούς πολιτικούς οργανισμούς ο μόνος που μπορεί να χαράξει «κάτι...» είναι οι «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Μετά ακολουθεί το χάος και ο κανένας!

Ο κίνδυνος για τη ΝΔ εμφανίζεται από τα κόμματα που βρίσκονται προς τα Δεξιά της, τα οποία αθροίζουν ένα ποσοστό της τάξεως του 20%.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Δεξιάς οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λεγόμενη στροφή σε ένα θολό Κέντρο και την αλλοίωση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της παράταξης.

Πάντως κομβικό σημείο για την κυβέρνηση είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κυρίαρχη είναι η απαίτηση ο νέος πρόεδρος να προέρχεται από την παράταξη και να εκφράζει τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου πρότεινε για πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή ή τον Αντώνη Σαμαρά δημιουργώντας μια ιδιαιτέρως θετική αίσθηση στους ψηφοφόρους της παραδοσιακής δεξιάς που υποδέχτηκαν την πρόταση αυτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και το μήνυμα που θα εκπέμψουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και ίσως να αναφερθούν στις εκλογές για ΠτΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα είναι παρούσα.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ήταν απόντες από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, αποκαλύπτει τη διαφωνία τους με την στρατηγική που ακολουθεί το Μαξίμου σε μία σειρά από κρίσιμα προβλήματα.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ θα θέσουν και το ζήτημα της αλλοίωσης της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της παράταξης και όχι μόνο!

Βέβαια αν κάποιοι στο Μαξίμου επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά, τότε δεν αποκλείεται να προτείνουν ακόμη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη όπως έχει γράψει το edolio5 αφού στηρίζεται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και αποτελεί και πρόθεση του Μητσοτάκη για την χρυσή καρέκλα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !