Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024

Το «μπούκωμα» των ΜΜΕ και η ασυλία των Μπακοκαϋμενάκηδων! Η αρπαγή της Attica Bank με κέρματα και ο ρόλος του Νίκου Μπάκου για να «σιωπαίνουν» οι δημοσιογράφοι με διαφήμιση. Ο υπόδικος για κακούργημα Αλέξανδρος Εξάρχου και η εγγύηση στην ανακρίτρια Σαλάπα των 500.000 ευρώ για να μην πάει φυλακή.


Του ειδικού συνεργάτη

Δύο μέρες ήταν οι «φωνούλες» των διάφορων πολιτικών και κυρίως των φημισμένων ως «πατριώτες» μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο τους! Το δώρο της κυβέρνησης στους Μπακοκαϋμενάκηδες και στον υπόδικο για κακούργημα - σύμβαση 717 - Εξάρχου που ήταν η Attica Bank... ξεχάστηκε από όλους. 

Η Επένδυση των Μετόχων στο πιστωτικό ίδρυμα που θα προκύψει από τη Συγχώνευση και υπό τον όρο ολοκλήρωσης αυτής, ανέρχεται σε ποσό €675,10 εκατ., εκ των οποίων €475,10 εκατ. κατ’ ανώτατο όριο θα καταβάλει σε μετρητά το ΤΧΣ και €200 εκατ. κατ’ ανώτατο όριο θα καταβάλει σε μετρητά η Thrivest. Εδώ να παρατηρήσουμε 2 πράγματα

Οι πιο μέτριοι αναλυτές μιλούν για ένα δις που θα χρειαστεί γεγονός που σημαίνει ότι άμεσα θα απαιτηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επιπλέον όπως προκύπτει από την συμφωνία το δημόσιο θα καταβάλει μετρητά 475.000.000 ευρώ ενώ η Αγία Τριάδα Μπάκος - Καϋμενάκης - Εξάρχου θα βάλουν 200 εκατ. ευρώ χωρίς να δεσμεύονται ούτε για πότε ούτε για το πως.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το ποσό αυτό θα είναι το ανώτατο που θα βάλουν και φυσικά με απλά Ελληνικά σημαίνει ότι αν χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετέχει μόνο το δημόσιο.

Γιατί η συμφωνία δεν επιβάλλει την κατάθεση μετρητών από την Thrivest; Μα προφανώς γιατί η εταιρεία θα πάρει δάνεια και θα εκδόσει ομόλογο. Είναι αμφίβολο εάν η «Αγία Τριάδα» βάλει μερικές δεκάδες εκατομμύρια... όσο δηλαδή στοιχίζει μια πολυκατοικία στην λίμνη της Βουλιαγμένης.

Το ΤΧΣ αναμένεται να κατέχει ποσοστό συμμετοχής στο νέο πιστωτικό ίδρυμα ύψους τουλάχιστον 35% και η Thrivest αναμένεται να κατέχει ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 50% πλέον μίας μετοχής και 58,5%. Το ποσοστό συμμετοχής της Thrivest ενδέχεται να αυξηθεί εφόσον επιλέξει κατά τη διακριτική της ευχέρεια (!) να επενδύσει ποσό μεγαλύτερο των €200 εκατ.

Τέτοια συμφωνία δεν θα έκανε ούτε κυβερνήτης τριτοκοσμικής χώρας. Το δώρο της κυβέρνησης δεν είναι απλά γεναιόδωρο αλλά σκανδαλώδες. Φυσικά κανένα κόμμα δεν μιλάει, αφού όλοι έχουν βολευτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο! 

Οι Μπακοκαϋμενάκηδες που επένδυσαν στα μίντια είχαν μοναδικό σκοπό εξ αρχής την άδεια παννελήνιου καναλιού αλλά τους τέθηκε απαγορευτικό από τους υπάρχοντες καναλάρχες που πέρασαν στην κυβέρνηση την άποψη τους.

Είναι γνωστή άλλωστε και η προσπάθεια που έκαναν να αγοράσουν κανάλι που ελέγχεται από κόμμα αλλά τα λεφτά που του ζήτησε ο «πατριώτης» - αόρατος ιδιοκτήτης ήταν τριπλάσια από όσα πρόσφεραν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρότειναν 7 εκατ. ευρώ!

Η τραπεζική πιάτσα γνωρίζει ότι αυτό το ενγχείρημα με την συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας τράπεζας δεν θα αντέξει ούτε 6 μήνες και ως σωτήρια λύση θα είναι η επέμβαση της Optima Bank που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη όπου και την πάρει τσάμπα για να μην καταρρεύσει εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τις επαφές με τους δημοσιογράφους προκειμένου να μην ασκούν κριτική στους Μπακοκαϋμενάκηδες και στον Εξάρχου την έχει αναλάβει ο ιός του Μπάκου, Νίκος που εκτός από την πολυτελή ζωή που κάνει φροντίζει με τον «τρόπο» να πείθει για να μην γράφουν και να μην λένε λέξη!

Βοήθεια στις επαφές του κάνουν οι δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και ο διευθυντής επικοινωνίας της Intrakat Γιώργος Τσαπρούνης που ελέγχουν τις διαφημίσεις των εταιρειών που έχουν οι Μπακοκαϋμενάκηδες.

Αυτό κυρίως που πρέπει να εξαφανιστεί είναι η είδηση ότι ο Εξάρχου είναι υπόδικος και έχει πληρώσει 500 χιλιάδες ευρώ για να μην πάει φυλακή για την σύμβαση 717.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !