Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

(Ν2) Το παραδικαστικό και τα πλαστά ποινικά μητρώα! Κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων που υπηρετούν σε δικαστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με ιδιώτες και δικηγόρους θησαυρίζουν επί χρόνια. Η «χαμένη» δικογραφία γνωστού εφοπλιστή «ιεράς οικογένειας», η κόρη πανίσχυρου πλοιοκτήτη και το €1 εκατ. που πλήρωσε.


Του ειδικού συνεργάτη 

Σας ενημέρωσα ήδη με μια πρώτη γεύση πριν λίγες μέρες για ένα παραδικαστικό κύκλωμα που δρα και ζει στην σκιά του παρακράτους.

Σήμερα, έπειτα από το προχεθσινό ρεπορτάζ έχουμε συνέχεια!

Το περίφημο Εθνικό Ποινικό Μητρώο «μπάζει» από παντού και επιτρέπει παρεμβάσεις και λάθη, είτε αυτά γίνονται από δόλο είτε από αμέλεια.


Τα κενά που υπάρχουν, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Να εκδίδονται και να έρχονται προς χρήση, σε δικαστήρια ή σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, ποινικά μητρώα που στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν ανακρίβειες, χωρίς μάλιστα δυνατότητα ταυτοποίησης και στη χειρότερη είναι πλαστά, αφού παρουσιάζουν ποινικά «λευκούς» πολίτες με αμετάκλητες καταδίκες. Σε πλείστες δε περιπτώσεις αυτές οι καταδίκες καταγράφονται στα ποινικά μητρώα μετά την παρέλευση ακόμη και 15ετίας!

Άλλοι το εκμεταλλεύονται όπως η αποκαλούμενη «βασίλισσα των λούνα παρκ» Παναγιωτοπούλου, που έλαβε άδεια για την επιχείρησή της στη Λάρισα παρουσιάζοντας λευκό ποινικό μητρώο ενώ είχε αμετάκλητη καταδίκη για τον τραυματισμό παιδιού το 2009 και άλλοι για να έχουν καλύτερη έκβαση στη δικαστική τους υπόθεση. Μην ξεχνάμε ότι το λευκό ποινικό μητρώο είναι η προϋπόθεση για το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και την αποφυγή, σε πολλές περιπτώσεις, της έκτισης της επιβαλλόμενης ποινής, την αποφυγή δηλαδή της φυλάκισης.

Πώς έγινε αυτό; Στο σύστημα είχε μπει ως τόπος γέννησής της η Γερμανία κι όχι η Αθήνα. Ως γεννηθείσα στη Γερμανία ήταν «λευκή». Αν όμως στο σύστημα είχε μπει ο σωστός τόπος γέννησης, δηλαδή η Αθήνα, θα αναγραφόταν στο ποινικό της μητρώο η αμετάκλητη καταδίκη της για τον τραυματισμό ενός παιδιού σε άλλο λούνα παρκ που διατηρούσε το 2009 στη Χαλκίδα. Αμέσως, δηλαδή, αναδεικνύεται μια μεγάλη «τρύπα» του συστήματος.

Τα αντίγραφα ποινικού μητρώου του γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στα οποία όχι μόνο δεν υπάρχουν προσωπικά στοιχεία αλλά επιπλέον το 2019, το 2020 και 2021 αναφέρεται ως τόπος γέννησης η Πελοπόννησος, όμως το 2022 αναφέρεται ως τόπος γέννησης η Κρήτη.

Μια από τις υποθέσεις που ήταν κατηγορούμενος αφορούσε δικογραφία για υπεξαίρεση εκατομμυρίων (κακούργημα) με κατηγορούμενο γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ακόμη δύο πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο ποινικό μητρώο ήταν «μηδέν» για τον εφοπλιστή, δηλαδή λευκό, και ανέφερε και από μια καταδίκη σε χρηματική ποινή για όλως ελαφρά πλημμελήματα για τους άλλους δύο.

Όλα τα έγγραφα είναι στην διάθεση του edolio5! Για την υπόθεση αυτή είχε διαταχθεί υπηρεσιακή πειθαρχική έρευνα επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάλληλοι του εφετείου είχαν αφαιρέσει από την δικογραφία επίμαχα επιβαρυντικά στοιχεία.

Παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε πόρισμα που απάλλασσέ όλο τους υπαλλήλους από κάθε ευθύνη, φαίνεται ότι οι πληροφορίες σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο επιμένουν για κάτι τέτοιο και έχει διαταχθεί εκ νέου έρευνα και πειθαρχικός έλεγχος και επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τούτη την ώρα υπάρχει ανοιχτή δικογραφία με την συμμετοχή επίορκων εισαγγελικών λειτουργών για την έκδοση πλαστών εγγράφων!  

Κάποιο στοιχείο ότι η βεβαίωση ως προς το λευκό ποινικό μητρώο του συγκεκριμένου δεν ήταν αληθής δεν υπάρχει, τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !