Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

Αρχίζει το πάρτι με τα 118 εκατ. ευρώ! Η ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του ΕΣΥ και οι 8 εταιρείες με τις κοινοπραξίες που έφτιαξαν και θα μοιραστούν το ζεστό χρήμα. Όλα τα αρχεία από 127 δημόσια νοσοκομεία που θα μπουν σε ένα CD.


edolio5 team

Το… χάος με τα παραπεμπτικά των εξετάσεων, τα αποτελέσματά τους, τις ιατρικές διαγνώσεις, τις απεικονιστικές εξετάσεις, τις καρτέλες των ασθενών και άλλα έγγραφα, που φυλάσσονται σε 127 δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία πέντε χρόνια, καλούνται να οργανώσουν 8 εταιρείες και κοινοπραξίες, όπως ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας.
Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές θα μοιραστούν 118 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκτελέσουν το έργο, που αφορά στην ψηφιοποίηση μια σειράς περίπου 200 εκατομμυρίων αρχείων, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας.

Οι εταιρείες, που ανέλαβαν τα 8 επιμέρους έργα, είναι οι VODAFONE, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΟΤΕ, Uni Systems, Κοινοπραξία ΓΚΛΟΜΠΙΤΕΛ, NETCOMPANY -INTRASOFT – QUALCO, NOVA – PROFILE και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Η ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του ΕΣΥ δεν είναι απλή υπόθεση και υπολογίζεται να πάρει 19 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται εντός της Συμφωνίας – Πλαισίου για το Έργο: «Ψηφιοποίηση Αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η αξία του ανέρχεται στα 14.725.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (2.850.000 ευρώ) για κάθε έναν από τους 8 αντισυμβαλλόμενους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !