Τρίτη, Αυγούστου 20, 2024

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να δώσουν το «OK»! Τα πολύ σοβαρά στατικά προβλήματα, οι φήμες για το Hilton και η νέα καθυστέρηση στην ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου που έτρεξε να κάνει εγκαίνια «μαϊμού» με τον Μητσοτάκη για να κλείσει στόματα. Η «πίεση» με δεκάδες τόνους τσιμέντο για διαμερίσματα που χτίζονται επιπλέον, ο «ύπνος» της πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων και οι δωρεάν διακοπές της «παχουλής» κυρίας στο Costa Navarino.


Του ειδικού συνεργάτη

Τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν και να μην κλάψουμε με μαύρο δάκρυ αργότερα και όλοι λένε «μα δεν ξέραμε...» επαναλαμβάνουμε με νέα στοιχεία που ήρθαν στην διάθεση μας ένα μείζον πρόβλημα που ενέχει ζητήματα ασφαλείας. 


Με την υπόθεση ανακατασκευής του Hilton από την οικογένεια Κωσταντακόπουλου που έχει αναλάβει μαζί με Εμίρηδες ως νέοι ιδιοκτήτες πλέον, έχουμε ξανά ασχοληθεί και ίσως αργά η γρήγορα να ασχοληθεί και η πολεοδομία με εντολή εισαγγελέα γιατί από μόνα τους τα καλόπαιδα του Δήμου Αθηναίων δεν βλέπω να παίρνουν πρωτοβουλία. Για κανένα ουίσκι στο Costa Navarino και δωρεάν διακοπές τους βλέπω πιο πρόθυμους.

Κυρίως η «παχουλή» κυρία που σπουδάζει και την κόρη της και αυτή την περίοδο έχει πολλά έξοδα. 

Ένα σοβαρό ζήτημα που οδηγεί σε επιπλέον καθυστέρηση για ακόμη μια φορά, αν και τούτο θεωρείται ακόμη ασαφές, φέρεται να έχει προκύψει για το ξενοδοχείο Hilton, το οποίο ανακατασκευάζεται από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως Conrad! 

Κύκλοι εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν στο edolio5 ότι η νέα αυτή καθυστέρηση αποδίδεται σε πολύ σοβαρά στατικά ζητήματα που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας προβληματισμός τόσο σε επίπεδο μηχανικών, αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η καθυστέρηση αυτή προκαλεί απώλεια εσόδων αλλά κυρίως αβεβαιότητα στην ολοκλήρωση του έργου για την οποία έχουν δοθεί προκαταβολές για αγορές διαμερισμάτων!

Ωστόσο το ζήτημα φαντάζει ακόμη πιο σύνθετο! Και τούτο διότι το θέμα με την στατικότητα των υπαρχόντων κτιρίων που έχει προκύψει, έχει οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να μην ασφαλίζουν διαμερίσματα και καταστήματα, καθώς η ανέγερση του Χίλτον έχει γίνει με παλιό και όχι με τον νέο αντισεισμικό νόμο, όπως προβλέπεται για τη σύναψη νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων! Όλα τούτα προκαλούν μια σύγχυση και ένα ασαφές περιβάλλον, το οποίο ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου καλείται να επιλύσει.

Στα διαμερίσματα – φιλέτα του τελευταίου ορόφου, με τιμές ανά τετραγωνικό μετρό που ξεκινούν από 22.000 ευρώ και έχουν δοθεί ήδη για μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες έχουν καταβληθεί τεράστιες προκαταβολές και οι νομικές ενέργειες με εξώδικα των δικαιούχων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αρχικά οι εξαγγελίες της ΤΕΜΕΣ και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου έκαναν λόγο για παράδοση του έργου και έναρξη λειτουργίας του Conrad την άνοιξη του 2024!

Ωστόσο την ώρα τούτη ασφαλείς πηγές στο edolio5 αναφέρουν ότι στο έργο υπάρχουν καθυστερήσεις και πως θα παραδοθεί τελικά το 2025 χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το ασφαλές χρονικό διάστημα!

Είναι βέβαιο ότι θα δοθεί νέα παράταση. 

Για να κλείσουν στόματα έβαλαν τον πρωθυπουργό να κάνει εγκαίνια... μπροστά σε φωτογραφίες.

Όπως και να έχει, τα στατικά ζητήματα, εάν φυσικά πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι θέματα σοβαρά που άπτονται της ασφαλείας, γεγονός που οδηγεί κατ’ ελάχιστο στην επέμβαση εισαγγελικού λειτουργού με αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Μήπως είναι ώρα οι υπηρεσίες πολεοδομίας στον Δήμο Αθηναίων να ρίξουν μια ματιά ; Καλές είναι οι διακοπές που κάνουν στελέχη της υπηρεσίας στο Costa Navarino αλλά έχουν παραγίνει! Θα μας βρει καμία συμφορά και θα τραβάμε τα μαλλιά μας. Μαθαίνουμε ότι μια παχουλή κυρία (ο θεός να την έχει καλά) που λύνει και δένει στον Δήμο Αθηναίων επί αυτών των ζητημάτων πέρασε αρκετές ωραίες νύχτες με όλα πληρωμένα στο Costa Navarino, ιδιοκτησίας της οικογένειας Κωσταντακόπουλου.

Έτσι τουλάχιστον λένε οι φήμες που εμείς όμως δεν πιστεύουμε!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !